[]

Kafein yoksunluğu mu yaşıyorum?

Normalde pek kahve içen biri değilim, haftada üç dört kez Türk kahvesi içiyorum.
İki haftadır arkadaşımda kalıyorum, her gün americano veya espresso yapıyoruz öğlen. Ama bir haftadır bana bir şeyler oluyor.

Birden uykum geliyor, çöküyorum, gözlerim yaşarıyor uykudan. Kolumu kaldıramıyorum.
Geçen gün dışarıda akşam üzeri americano içince müthiş hissettim, o his geçti.

Normalde hiç böyle olmazdım. Sağlıklı beslenen ve spor yapan biriyim.

Türk kahvesine geri mi döneyim?

 
Aslında espresso, türk kahvesinden aşırı da fazla bir kafein içermiyor. türk kahvesi 2x ise espresso 3x civarı bi şeydi. Amerikano da espressonun sulandırılmışı. kafein miktarı ne kadar espressso koyduğunuza göre değişmekle beraber aynı olarak düşünebilirsin.

Bu kadar radikal bir değişime neden olmazdı yani.

atıştırmalık tüketmeye- araöğün yapmaya başladıysan insülin dengen değişmiş olabilir o mayıştırır. Ya da arkadaşınla olduğun için bi miktar az uyuyor olabilir misin?
  • zimbirik  (07.06.21 09:46:08) 
Bir de kafeinin insanın uyanıklık dengesini bozmaması için içildiği vakit önem arz ediyor. Uyandıktan sonraki ilk 3 saat içmemelisiniz, yemeklerden hemen sonra içmemelisiniz.

Eğer vücudun zaten uyanıklık hormonlarını salgıladığı dönemlerde kafein tüketirseniz vücutta salgılanan hormonlar yetmemeye başlıyor.
  • zimbirik  (07.06.21 09:59:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.