[]

Amazon.com'dan TR kredi kartıyla alışveriş

Temmuz ayında bir arkadaşım Amerika'dan Türkiye'ye geliyor. Ben de amazon.com'dan ABD adresine gönderilecek şekilde bir iki alışveriş yapacağım, gelirken getirecek. İş Bankası Maximum ile alışveriş yapınca ek bir masraf çıkıyor mu? Yoksa onun kendisi satın alsa, ben burada ödeme yapsam daha mı avantajlı? Dolar sürekli arttığı için gelecek aya kadar ne olur ne olmaz diye bir an önce almak mı mantıklı?




 
Sizin ona ödeme yapmanız daha mantıklı.
Anladığım kadarıyla, kredi kartı ile yabancı para cinsinden pek alışveriş deneyiminiz yok. Kart ek masraf çıkarmaz ama Ekstre kesildikten sonra sorun yaşamamak adına, bence arkadaşınız alsın.siz de ona direk ücreti ödeyin. Ekstre tipi, doların o günkü kuru vs derken kafanız çok karışır.

  • sorularimicinfeykhesap  (06.06.21 15:06:25) 
Hocam arkadaşınıza ödeme göndermeye vs. uğraşmak daha zor olabilir. Çözüm çok basit. Öncelikle TR kredi kartınızın online işlemler menüsünden ekstre tipinizi USD-EUR-TL olarak değiştiriyorsunuz. Böylelikle hangi para biriminden harcama yaparsanız, o birimde borç ödüyorsunuz. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra harcamanızı yapıyorsunuz. Daha sonra ister ekstre kesildikten sonra, isterseniz anında borcunuzu ödeyebilirsiniz.

Borcu ödemek için yine aynı bankada bir dolar hesabı açın. Daha sonra borcunuz kadar bankadan dolar satın alın. Kredi kartı borç ödeme alanından dolar hesabınızı kullanarak borcunuzu ödeyin. Hepsi bu kadar basit.

Peki TL ekstre ile harcama yaparsanız ne olur ? Banka ilgili para biriminin normalinden yüksek kur ile TL olarak yansıtır ve %3'e kadar komisyon alabilir. Boşu boşuna fazla para ödemiş olursunuz.

Not: USD-Eur ekstrede son ödeme gününü geçirirseniz, yine yüksek kur ve komisyon ile banka ilgili tutarları TL ekstrenize yansıtır, günü geçirmemekte fayda var.
  • tss  (06.06.21 16:16:29) 
iş bankası maximum ile alışveriş yaparsan kartın sadece TL hesabı tanımalıysa o günkü kurdan fiyatı ekstreye yansır. Eğer USD para birimi de tanımlıysa, hesap kesim tarihindeki kurdan işlem yapmış olursun. şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadım.


  • ercumentcozer  (07.06.21 11:21:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.