[]

akademik kariyerden kpss'ye..

şöyle ki, lisanstan beri akademik kariyer hedefleyen bir master öğrencisiyim. ancak öyle saçma sapan akademisyenler ve önüme ket vurmalarla karşılaştım ve karşılaşıyorum ki artık yavaş yavaş boşa kürek çektiğimi hissediyorum.

bu sebeple bir yandan master'ı bitirirken, bir yandan da kpss/dışişleri gibi alanlarda da şansımı denemek istiyorum. alanım uluslararası ilişkiler. ancak hakikaten bu zamana kadar hiç düşünmediğim için nedir ne değildir bilgim yok, araştırdığımda da zaten çok gerginim bu aralar kafam hiçbir şeyi almıyor..

merak ettiğim şu, kpss'ye baktım biraz genel kültür/yetenek ve alan sınavları oluyormuş. çalışmaya başlarsam mantıklı bir yola mı girmiş olurum, girilebilecek bir yol mu, durumlar neler o taraflarda hiç bilmiyorum sormak isterim..

çok teşekkürler!

 
dışişleri kariyer memurluklarına yds puanıyla alıyor sadece.


  • redskull  (06.06.21 10:01:42 ~ 10:01:52) 
redskull +1 dışişleri artık kpss istemiyor.

dışişlerinin sınavı sağlam zor yalnız, kendinizi, iyi odaklanabildiğiniz bir çalışma kampına almanız lazım. heralde bakanlıklar içinde torpilin etkisinin en az olduğu, bileğinin hakkıyla girilen ender kurumlardan biri olarak kaldı dışişleri bakanlığı. o yüzden rakipleriniz çok sağlam olacaktır. bir deneyeyim diye girip hayal kırıklığına uğramayın. "gerginim, kafam bir şey almıyor" diyip bu sınava hazırlanamazsınız. üç aşamalı yabancı dil sınavı, türkçe kompozisyon yazımı ve arkasından yazılı-sözlü bilim sınavı var.
çok özel değilse, ui akademi dünyasının dedikodusunu yapabiliriz özelden.
  • halanne  (06.06.21 10:29:11 ~ 10:36:25) 
Bu işin uzmanı benim herhalde. KPSS uluslararası ilişkiler birincisiyim. Referans şart gibi bir şey eğer derece yoksa boşuna uğraşmayın.

İkincisi de ne çözeceğiniz. Alan sınavına gireceksiniz. KPSS a grubusunuz. İlk önce genel kültür genel yetenek sınavından iyi yapmak gerekiyor, sonra da alan sınavına gireceksiniz. Bizim puan türlerimiz p34,p35,p36,p37,p38 bu puan türlerinde çözmemiz gerekenler hukuk,iktisat, maliye ve uluslararası ilişkiler. Ben ingilizce okuduğum için bölümü hukuk iktisat ve maliye bilmiyordum. KPSS dershanesine gittim. Ankara’da ve İstanbul’da iyi dershaneler var.

Puan aldık bitti mi bitmedi. Sonra kurumlar ilan açar, kimi tek sözlü yapar kimi hem yazılı hem sözlü. Kurumlar en az 93+ ile listeleri kapatır. Kurumun yönetmeliğine ve ilanda belirttiği şeylere de çalışmak gerekir. Sonra sınav. İki kurumun sözlüsüne girdim, üçüncüsüne girmeden bir yeri kazandım zaten. İkisi de yarım saat sürmüştü bebe mülakata direkt kurumun başkanı girmişti. Birinde fanustan soru sordular, diğerinde kendileri sordular. İlkokuluma adını veren şahıs kimdir, en çok sevdiğin film, geçen sene kim şampiyon oldu gibi sorular da sordular. Kalk arkandaki haritadan bir kuşak bir yol projesinin kara deniz hava güzergahını göster de dediler, mavi vatan sınırlarını da sordular, yapay zeka ve uluslararası ilişkilerin alakasını da sordular.

Dışişleri işe referansın daha doğrusu torpilin babalar gibi aktığı yer. Bir de milletvekili yetmez. Ne kadar yukarıya ulaşırsanız o kadar artar kazanma ihtimaliniz. KPSS yok zaten. Çeviri ve essay soruyorlar. Girdiğim senelerden birinde bir kızın ismi dikkatimi çekmişti, kız hem idari hakimliği ve kaymakamlığı, Sayıştay denetçiliğini hem de dışişlerini kazanmıştı ki imkansız bir insan hem muhasebe hem uluslararası ilişkiler bilemez. Bu saydıklarımda listeler son dakikaya kadar değişiyor. Sonra kızın baba bir torpili olduğunu öğrendim.

Kolay gelsin, özelden de daha detaylı konuşabiliriz.
  • Arkabi08  (06.06.21 12:04:12 ~ 12:07:13) 
ben de torpil hiç yok demedim ki zaten, diğer kamu kurumları içinde en az olanı dedim.


  • halanne  (06.06.21 18:24:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.