[]

SSD Sürücü Kullanım Süresi

Merhaba arkadaşlar,

Siz de biliyorsunuzdur, SSD sürücülerin garanti süresi (TBW), yani kullanım süreleri var. Bu kullanım süreleri, kullanılmadığı zaman da işliyor mu?

Yani, ben SSD satın alsam ama bilgisayarıma hemen takmazsam da bunu kullanmışım gibi durduğu yerde SSD ömrü işlemeye devam eder, ömründen gider mi? Yoksa, bilgisayara takıldığı andan ve kullandıkça mı azalır?

 
Ssdnin, kullanımıma bağlı olarak süresinin dolması söz konusu. Ama zaten doğrudan kullanıcının etkisi olmasa bile bilgisayar her açılış kapanışta ve arkaplanda sürekli işlem yapar veri yazar ssd'ye. Bu da kullanım ömrüne çok yoğun olmasa da etki eder. Diğer yandan kullanıcı, bilgisayarın sessizce veri yazmasını engelleme adına bazı sistem ayarları yapabilir ama bu asla yüzde yüz olmaz.
Oysa piyasadaki ilk zamanlarında SSD , hddye kıyasla sadece "hızı" ile gündeme gelmişti. Demek ki verilerimizi kaybetmeme konusunda da hızlı olmamız gerekiyor.
CD dvdlerin ve hdd'lerin yavaş yavaş ortadan kalktığı, bulut depolamanın ise süslenerek kullanıcılara sunulduğu bir dönemin başındayız sanırım. Böyle bir durumda tamamen bize ait olan bir dijital veriden söz etmek zor.
Bizde teknolojik ürünlerin tanıtımını tamamen reklam odaklı yapan yayınlar veya kurumlar, böyle ayrıntılardan kullanıcıyı çoğu zaman kullanıcıyı haberdar etmezler.

Ürün karşılaştırmalarında Editörümüz f/p olarak bunu seçti der. Ertesi haftaya kalmaz o ürün biraz daha çok satar. Bizde teknolojiyi takip etmek bilgiye/ihtiyaca dayalı değil, çoğunlukla bir markaya ait ürüne sahip alma odaklıdır.
  • Erva  (05.06.21 19:42:21) 
silme yazma ile ömrü doluyor.


  • xrated  (05.06.21 20:01:36) 
@xrated, @erva

Silme, yazma ile ömrünün dolduğunu biliyorum. Bu yüzden bilgisayara hemen takmazsak ömrünün dolmasına durduk yere etkisi var mıdır?

Yani, bilgisayarın dışında duran SSD'nin ömründe kısalma olur mu?
  • Barbaros59  (05.06.21 20:17:18) 
www.reddit.com

hiç elektriğe takmazsan 5-10 sene ömür biçmişler. yarı aktif olarak kullandığım 9 senelik ssd'im var. halen çalışıyor.
  • false pretension  (05.06.21 20:26:31) 
Dediğiniz gibi SSD'lerin ömrü yazma ile ölçülüyor, doğal olarak kullanılmadığı zamanlarda yazma olmayacağı için ömrüne pek bir etkisi olmaz. Ayrıca genellikle yazma ömrü oldukça yüksek oluyor, günlük kullanma ile bitecek bir şey değil.


  • Haldamir  (06.06.21 00:43:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.