[]

son dönem türkçe müzik grupları

gece yolcuları
pinhani
manga
mor ve ötesi
zakkum
duman

gibi geçmişte olay olmuş grupların, şarkıların günümüzde temsilcisi var mı? yoksa o devir bitti mi?

 
Rock devri yükseldi ve düştü, şimdi rap dinliyorlar. Spotify'da Üçüncü Yeniler listesi var, oraya bakın.


  • howfaristhesky  (05.06.21 17:25:50) 
var ama araştırmak lazım. nekropsi vardır mesela ki lezizlerin lezizi sonra kök eklenebilir. başka da var da aklıma gelmiyor şimdi.


  • evimin paspasi  (05.06.21 19:24:34) 
bu konuda diyeceğim çok şey var(dı) ama yazıp yazıp sildim, zaten yüzeysel seviyede bile olsa eleştirel ne yazsam birtakım densizler tepki gösteriyor.

dürüst olmak gerekirse bahsettiğiniz grupların birkaçı hariç hiçbiri olay olmuş grup falan değil, zaten mor ve ötesi dışındakiler esasında rock grubu da değil. bunu bir grubun hayranı olduğum için söylemiyorum, rock görünümlü arabesk ve pop soslu alternatif müzik grupları ile rock grupları arasındaki ayrımı yapabildiğim için söylüyorum.

yine de diyebilirim ki bahsettiğiniz dönem bitti ne yazık ki, şimdilerde rap müziğin devrini yaşıyoruz. o eski dönemden kalan nekropsi var devam ettiğini bildiğim, canım kerem tüzün'ün grubu. öztürk ilmaz'ın arada grup faaliyetleri oluyor ama hangileri süregeliyor emin değilim. hücumkedi vardı bir dönem sanırım ama bitti, son zamanlarda insan vardı. yine o grup kültüründen gelmiş görkem karabudak'ın birtakım bireysel faaliyetleri oluyor şimdilerde, ne kadar beğenirsiniz bilmem ama bir göz gezdirebilirsiniz sanıyorum.
  • kedimedi  (05.06.21 20:52:31) 
o devir maalesef bitti. son dönemin popüler grupları kalite olarak saydıklarınızdan çok çok uzaktalar.

dolu kadehi ters tut
son feci bisiklet
yüzyüzeyken konuşuruz
büyük ev ablukada
adamlar

böyle tipler dinleniyor artık.

yok popüler olmasına gerek yok, full türkçe söylemeleri de şart değil, türkiye'den sağlam gruplar dinlemek istiyorum diyorsanız;

GEVENDE*
RENK*
KÜL*
NEKROPSİ*
kes
asia minor
ihtiyaç molası
nemrud
altin gun

yıldızlılar şiddetli tavsiyelerim.
  • beatbox yapan metalci  (06.06.21 01:20:42 ~ 01:22:03) 
the ringo jets
jakuzi
she past away gibi harika işler çıkaran gruplar var. bunlar benim favorilerim ama maalesef allengirli isme sahip gruplar kadar mainstream olamıyorlar. gerçi yurt dışında sevenleri var diye biliyorum. hatta the soft moon bir jakuzi şarkısına remix yapmıştı. tje climb diyeceğim ama onlar da neredeyse saydığın gruplar kadar eski.

"üçüncü yeni" denen yeni nesil alternatif sahnesinde ismini duyuran grupları da biraz zayıf buluyorum açıkçası sound olarak da söz olarak da birbirlerinin tekrarı gibiler.
  • bazi insan  (29.06.21 02:15:08) 
merhaba, kontrakula'yı önerebilirim.

www.youtube.com
www.youtube.com
  • solitary man  (27.07.21 13:51:37) 
-korhan futacı ve kara orkestra,
-dandadadan hala tanrıdır.
-nekropsi, defalarca yazılmış. defalarca da yazılmalı.
-ayyuka çok es geçiliyor. ayyuka dinlenmeli.
-replikas, zaten...

bunlar gerçi eski gruplar. paradigma artık rock'tan darkwave'e kaymış durumda. she past away, jakuzi, affet robot gibi kara soundlu güzel gruplarımız var artık. üçüncü yeniler götümü yiyebilir.
  • mermize  (27.07.21 14:06:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.