[]

En hafif motosiklet kaskı

Hangi markaya ait acaba?




 
thecarsource.com

Bir arkadaşımda karbonfiber kask vardı, inanılmaz hafif ve rahattı, Shoei olabilir emin değilim. Kamu spotu: SHARP puanlarına falan bakmadan, sadece hafif diye kask almayın, kafatasınız önemli.
  • kobuzchu kiz  (05.06.21 15:16:42) 
Shoei olabilir sanki... Kontrol etmek lazim.


  • invictae  (05.06.21 16:39:20) 
Teşekkürler. Ben de şu an çene açılır var. Marka da L52. Gözlük kullandığım için fullface takamiyorum ama bir şekilde fullface vs takmam lazım. Bir saat önce bir kaza gördüm çene açılır kaskliydi kaza yapan. Çene kısmı kırılmış kaskın adamın kafa kötüydü, durumu da ağır maalesef. Ne yapmalı? Gözlüklüler için fullface imkanı yok mu


  • mezarkabul  (05.06.21 18:37:56) 
gözlüklü fullface çok kullanan arkadaşlarım var. fullface'de kullanılamıyor mu?


  • evimin paspasi  (05.06.21 19:26:03) 
Gözlükle de full face kullanabilirsiniz ki evet, çene açılır kask kullanmayın. İnce ve esnek plastik saplı gözlükler var, biçimini önemsemeden sadece motor sürerken kullanmak üzere öyle bir gözlük alırsanız rahat edersiniz.


  • kobuzchu kiz  (05.06.21 20:25:47) 
Gozluk sapinin girmesi icin kenarda yerleri olan kasklar var. Onlara bakabilirsiniz.


  • invictae  (06.06.21 10:51:59) 
Sanırım hjc rpha 11. Büyük bedenleri bile hafif. (git:motorisk.net)


  • ama keskin nisanci  (07.12.21 01:09:15 ~ 01:09:46) 
soruya tam cevap değil ama önce kaskı takıp üstüne gözlüğü takabilirsiniz. shoei full face + gözlükle kullanıyorum.
gözlük sapı giren kenarda yerleri olan kasklar var +1.

  • bass solo take one  (07.12.21 01:38:45) 
Hocam ironbutt kasıp saatlerce motor üstünde kalmak gibi bir hedefin veya boyun fıtığı yoksa full face kaskta ağırlık dördüncü kriterin falan olur. düşündüğün bütçe civarında +- 150 gr oynar zaten. gidip ortalamadan yarım kilo hafif olsun dersen ya dandik bir markadır o yüzden hafiftir ya da 4 sıfırlı rakamlardan başlar.

ben birinci kritere fiyat/güvenlik performansını ikinciye rahatlığı üçüncüye sessizliği koyarım. çünkü kask ağır geliyorsa bol bol mola verirsin ama kafa tasına uygun değilse veya çok ses alıyorsa her an dikkat dağıtır ve güvenliği etkiler. ses için kulaklık takarsın ama yine de sersemletir, bunu test etmek için bir süre vizör açık gidip farkı anlayablirsin.

buff takarsan kasktan sonra gözlük sapı çok çok kalın olmadığı sürece yağ gibi girer kaska sorun olmaz. asıl sorun numaralı gözlükte kışın buğu sorunu. buna tam çözüm bulunabilmiş değil.
  • onemoremile  (07.12.21 08:20:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.