[]

Kapadokya ve Azerbaycan gezisi

İki farklı soru sormamak için bir arada sordum. 2 yer hakkında sorum olacak. Dilediğinize cevap verebilirsiniz. Teşekkürler.

Kapadokya:

www.kapadokyadayim.com
Şu adreste kapadokya da yapılacak 10 şey var. Balon turu pahalı. Türk gecesine katılmak istemeyiz. Kaya oteller muhtemelen kazıktır. Bunları elediğimizi düşünelim. Kırmızı tur 1 gün yeşil tur 2 gün sürer deniyor linkte. Atv ve ata binmedim daha önce. At binmek belki enteresan olabilir. Ama emin değilim. Atv deki heyecan nerede orda, rota mı güzel yoksa gezme süresini mi azaltıyor deneyenler yazabilir mi?
Benim olmazsa olmazım yer altı şehirleri. Ihlara Derinkuyu mutlaka görmek isterim mağaraları. Böyleyken 1 gün bize yetmez mi? Neler önerirsiniz. Kapadokya tatiliniz nasıl geçti yazabilirsiniz.


Azerbaycan:

Azerbaycan ile vizeler kalktıktan sonra bir uçakla Azerbaycan a gidebilmek ve Türkçe konuşarak anlaşabilmek adına merak ettiğim bir yer. Daha önce hiç gitmedim. 3-5 gün kalınabilir duruma göre. Neler önerirsiniz. Ben bir ülkeyi gezerken istediğim şey şunlar:
* müzeleri, tarihi ve turistik binaları ile pek ilgilenmiyorum, sosyal medyada gözümüze sokulan şeyler cazibesini yitiriyor benim için
* ilginç deneyimler, insanların içine karışmak ( örneğin pazar yerini gezmek bile olabilir, gece kulüpleri olabilir) , değişik aktivite ler, arkadaşlıklar, türkiyede olmayan ya da zor bulunan şeyler..

 
cok oldu gideli. ama kaya oteller oyle pahali degildi, kaya otelde kaldik. bir bakin yine de.
balona binmedik, turk gecesine gitmedik. ata binmedik. onun yerine,bilumum cografi yerleri yuruduk yurubildigimiz kadar. yabani atlar hatirliyorum etrafta.

  • camussar  (03.06.21 15:27:03) 
Kapadokya -

Türk gecesine katılmıştık, bayıldık. Orada dansöz falan görünüyor ama türkiyenin her yerinden hak oyunu gösterileri falan oluyor. Öneririm.

Ihlara vadisini öneririm, çok güzel ferah bi yer. bi de açık hava müzesini gezersiniz peri bacaları vs. Bence bir gün yetmez
  • zimbirik  (03.06.21 15:33:21) 
ATV keyifli bir şey, benim hoşuma gitmişti.
Türk gecesi de keyifli diye düşünüyorum.
Bence balon turu kesin yapmanız lazım, mağara meraklısı falan değilseniz kapadokya'da olayın %70'i falan o çünkü.
Kaya otel de gerekli bi deneyim.
Ben olsam biraz daha para biriktirip gerçekten tadını çıkarmaya odaklanırım. Çünkü bozkırda mağarada boş boş yürümek için gidilmez diye düşünüyorum.

Azerbaycan: bir kere Bakü'ye gittim ama çok bir olayı varmış gibi gelmedi. Yeterince gezmediğim için yorum yapmayayım.
  • roket adam  (03.06.21 15:37:51 ~ 15:40:36) 
Ihlara ve derinkuyu git-gel 1 gun aliyor nerdeyse ama tavsiye ederim.
kaya oteller kazik degil cogu kaya otel zaten ucuzu da var :) wish cappadocia'da kalmistim sahibi cok ilgili cok kibar bir arkadas, kahvaltisi da efsanedir bu arada bir bakin derim.

  • bay b  (03.06.21 15:40:12) 
kaya oteller çok kazık değil,bütçenize göre bulabilirsiniz.
Balon turu kesinlikle deneyin, ertesi gün için arayıp sorarsanız fiyatları inanılmaz düşürüyorlar.

  • aynenbencede  (03.06.21 15:49:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.