[]

Bilgisayar kasasi temizligi

Bir oyun masaustu bilgisayarim var.
Bir yol oldu alali. Yan kapagi cam, vidalari acinca cikiyor.
Simdi kasa ici biraz toz oldu. Bunu nasil temizlerim.
Bezle sil diyrnler olacak ama afedersiniz odüm şeyime karisiyor niye derseniz, aldiktan sonra baya bir kernel power arizasi ile ugrastim . En son herseyi sokup tekrar taktilar da bi sekil duzeldi. Simdi bir yerine dokunurum da yine bise yerinden oynar diye korkuyorum.

Evet tahmin ettiginiz gibi bilgisayar parcalarindan pek anlamiyorum.

Simdi ben elk supurgesini dikkatlice tutsam boyle tozlari alirken bise olur mu. Ya da bezle soyle ana kartin , fanin filan aralarini temizlesem nasil olur.

Ya da camin kenarina getirip sac kurutma kainasini tutayim tozlar ucsun.

Hangisi ya da hicbiri mi

 
kurutma makinası soğuk hava üflüyorsa onunla yapılabilir.


  • sutlu nescafe  (03.06.21 15:04:30) 
Süpürgeyi dibine tutmadıkça bir sorun olmaz. Fakat saç kurutma makinanız güçlü ise soğuk kısmında olmak koşuluyla onu da kullanabilirsiniz. Fanların içinde toz katmanları kalırsa nazikçe sulu boya fırçası gibi bir fırça ile temizleyebilirsiniz.


  • 1903 24  (03.06.21 15:04:38) 
hava kompresörleriyle temizliyorlar genelde ama bende kompresör yok, balkonda saç kurutmayla temizliyorum tozları. bezi fanların üzerinde biriken tozları almak için kullanın anakartı silmenize gerek yok.


  • phoarbix  (03.06.21 15:04:56) 
normalde en temizi kompresörle hava basmaktır. ama bu imkanınız olmadığı için en yakını saç kurutma makinesi olur. önce elektrikli süpürge ile kabasını alıp kart üzerindeki tozlar için de saç kurutma makinesi kullanabilirsiniz. ama sıcak ayarda olmasın makine, kart üzerindeki lehimli parçalar zarar görmesin.


  • shadowfollower  (03.06.21 15:05:39) 
Herkese tesekkurler. Valla kendime guvensem gelip alirdim tesekkur ederim. Ama kompresor sert hava gibi geliyor. Sac kurutma soguk ufluyor onunla deneyecegim.


  • Filinta61  (03.06.21 15:23:12) 
bi boya fırçası bulun. bişey sökmeden elinizden geldiğince temizleyin. iş bitince de saç kurutma makinesi ile tozları uçurun balkonda.



images.app.goo.gl
  • sttc  (03.06.21 15:58:10) 
eğer kasa toplama işlerinden anlamıyorsanız güçlü kompresörlerle girişmeyin çünkü mutlaka bir yerinde bir kablo çıkabiliyor.

en garanti yöntem kurutma makinasıyla tozları defetmek.

fakat asıl önemli olan işlemci ve ekran kartlarını tozdan arındırmak. hatta gerekirse macunlarını yenilemek.

kasaya girişmeden önce kendinizi topraklayın. toprağa basamıyorsanız ellerinizi bir süre kalorifer peteklerine tutun. petek yoksa plastik bir eldiven takın.
  • false pretension  (03.06.21 17:39:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.