[]

Mimar / inşaat mühendislerine bir soru

Şap planı nedir? Nasıl çizilir? Binanın teraslarının eğimini süzgeçlere göre ayarlamak üzere bir uygulama projesi hazırlamak gerekiyor benim anladığım, ama teknik detayını bilmiyorum. Yardımcı olabilecek var mıdır?




 
merhaba

söylediğiniz gibi, zemin döşemesinde su gideri bulunan teras, balkon, banyo gibi mekanlarda uygulanılacak olan tesfiye şapının eğimini, suyun doğrudan gidere iletilmesini sağlayacak şekilde düzenlenebilmesi için çizilen detaylar olduğunu söyleyebiliriz.

s3-eu-west-1.amazonaws.com

internet üzerinden bir görsel buldum. bu planda alanı 8 parçaya bölmüşler, her parçanın en alt kotu gidere, en üst kotu duvara gelecek şekilde 2-3 derece eğimli olarak yerleştirildiğini düşünün.

aşırı su biriken bir alan değilse, bu kadar komplike çalışmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. ilgili alanı plan düzleminde mümkün olduğunca eşit kare/dikdörtgenlere ayırdıktan sonra bu kare/dikdörtgenlerin üzerlerine çizeceğiniz köşegenlerini, şapın alt noktası olarak düşünebilirsiniz. gideri de oluşturduğunuz bu dikdörtgenin merkezi civarına (linkteki görselde olduğu gibi) değil, köşelerde çözmek isterseniz köşegeni çizdikten sonra oluşan üçgenlerin hem köşegene doğru, hem de gideri konumlandırdığınız noktaya doğru hafif bir eğime sahip olması gerekir tabi. proje üzerinde de oklar ile eğim yönünü ve eğim miktarını göstermekte fayda var. gösterim tekniği, kırma çatı projelerine benzer, onları da inceleyebilirsiniz.
  • doubletapper  (02.06.21 09:56:37) 
linkte bir problem var sanırım, mobilden düzenleyenedim.

yeni link: pasteboard.co
  • doubletapper  (02.06.21 09:57:46) 
valla kendin cizip kendi iscilerine yaptiracaksan suzgeclere dogru yatiracaksin. bu egim biraz da senin alan mesafene ve sihhi tesisat sistemine vs de bagli.

o cizilenlerin hicbirisini hicbir usta beceremez. perdah vurunca zaten egim megim kalmiyor. ders vs gececekseniz sabunlayin gitsin.

imalat icin onemli detaylari diyeyim.

yuzeydeki borunun en az 2 cm ustu kapanacak sap ile.
bir diger detay verdiginiz egim binanin basinda ne kadar kot farki yaratiyor bakin. kapi esigi vs var mi kurtariyor mu bakin. sap esikten yukarida kalir iceri su da basar kapi da acilmaz. rezil kepaze olursunuz. onemli olan bunlar. cizimmis bilmem neymis tiriviri seyler.

ayni tiriviri seyler merdivende de olur. tutturamaz hicbir usta. zaten merdiveni her usta da yapamaz. merdiven ustasi olur o yapar. yerinde kendisi ayarlar. cizilen tutmaz.

bak hocam projeye elektrige mekanige yerden nereden ne geciyor saft var mi, parapet donmek gerekir mi verdigin egim onlari asmayacak sekilde gidere dogru yatir. ama sap 2.5 cm den asagi inmesin en dusuk yerde yoksa sapin kalkar.
  • turbo sadık  (02.06.21 12:19:43) 
ibb.co bu da bir adet ornek basarili degil ama azcok idare eder. buna da uymadim zaten sifoniklerin yerininde degistim orada sifonik olmaz.


  • turbo sadık  (02.06.21 12:34:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.