[]

Dri-Fit, Climacool vs. ve aşırı terleme

Merhaba,

Aşırı terleme sorunum var. Genelde terleme için pamuklu giysi önerilir, ama sanki daha kötü oluyor, teri emdiği gibi bi de kurumuyor. Biraz yürüsem, ya da sıcak havalarda hareketsiz dursam bile tişörtüm ıslanıyor.

Dri-Fit, Climacool ve diğer markaların polyester gibi sentetik malzemeli tişörtleri hep sporcular için önerilmiş, ama sanırım günlük giyilebilecek görünümde olan çeşitler de mevcut.

Sorular:

1) Pamuk giysilerin ıslanınca rengi değişiyor, ter belli oluyor. Bu tür giysilerde de aynı şey var mı?
2) Bu giysilerin koktuğu, hatta yıkayınca bile kokunun geçmediğini okudum bazı yerlerde. Doğru mu?
3) Aşırı terleme sorunu olan birine günlük kullanım için tavsiye eder misiniz? (Sıradan birinin 10km koşmasına eşdeğer terlemeyi 100 metre yürüyerek ya da 19-20 derece üstü sıcaklıkta hareketsiz durarak başarıyorum).

Teşekkürler...

 
Sorularınıza cevap değil ama değerlerinize baktırdınız mı hiç mesela tiroid ile ilgili olarak?


  • i think therefore i am  (02.06.21 01:09:46) 
@i think therefore i am Farklı dermatologlara gittim bunun için, kan değerlerine bakıldı, tiroide de.


  • fadetoreality  (02.06.21 01:34:01) 
1-evet, siyah renk alırsan o kadar belli olmaz ıslaklık.
2-nispeten ama çok ağır bir kou değil burnuna bastırman lazım kokuyu almak için
3-bu giysileri kullanman senin terlemeni önlemeyecek, sen terlediğinde bunlarda gayet ıslanıyor, artısı nispeten daha havadar ve pamuklu tişörte nazaran daha çabuk kuruyor. mesele pamuklu tişörtle sırılsıklam terlediğinde o tişörtü çıkartıp yenisini giymen şart, climacool-drifit olanlar ise üstünde hızlıca kuruyor. Ama misler gibi kokmuyorsun yani gene de duş almak şart oluyor.
  • zikardo  (02.06.21 04:32:39) 
merhabalar ben de kendimi bildim bileli çok terlerim. Yağ oranım çok düşük değil bence onunla çok alakalı, kilo verdiğim zamanlar ciddi bir şekilde terleme azalıyor. carnivore diyeti duymamıştım daha önce, araştıracağım ancak uzun süre sürdürebileceğim bir yeme biçimi değil. Ben terleme meselesini keten ve modal kıyafetlerle baya katlanılır hale getiriyorum kendi çapımda. ketenler özellikle boşluklu yapıda oldukları için kolay kuruyor ve ter izini pamuklu dokumalar kadar göstermiyorlar. Modallar da bence pamuktan çok daha iyi bu konuda. Tencel denedim, ferah evet ancak pamuklu gibi sık dokuma olanlar ter izini viskonlar gibi çok gösteriyorlar ve kuruma da uzun sürüyor. polyester vb sentetik kıyafetler hemen hemen hiç almıyorum artık, onlar tek giyişte dahi fena koku yapıyorlar. Driclor kullanmıştım bir dönem de, ciddi anlamda terlemeyi kesiyor, bir yaz kullandım ancak içindeki aluminyum sebebyile korktum ve onu da kullanmayı bıraktım.


  • ruz  (02.06.21 11:46:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.