[]

kyk borcumu ödeyeyim mi erteleyeyim mi?

merhaba, bugün kyk kredimin geri ödemesi başladı. 2 yıl oldu mezun olalı, bugün ödeme tarihi başladı yani, henüz ödemeye başlamadım.

birkaç ay önce aile evine taşındım, evden çalışıyorum, tam para biriktirme moduna geçecekken hiç ödeyesim gelmiyor çünkü duyduğum kadarıyla ertelenen borçların faizleri siliniyor hep. elbette eninde sonunda ödeyeceğim borçtan kaçmıyorum ama bir yıl kadar para biriktirme planım vardı, ardından kendi evime çıkınca ödemeye başlamayı düşünüyordum ama bir yandan da şimdi faiz işleyecek erteleyince belki silinmeyecek veya ne zaman silineceği belli olmayacak vs. bunları da düşünmek istemiyorum pek.

2015'de 18 bin lira almıştım, şu an 26 bin olmuş. 4 sene ödenecek bu. bu sene değil de seneye başlasam ödemeye diye düşünüyorum. bir de şey soracağım, şimdi ben çalışıyorum bankada param olacak, devlet baba bunu görüp zorla alır mı paramı...

fikirlerinizi paylaşırsanız müteşekkir olurum.

 
errtelediginizde once faiz yiyenleri bitirmeye calisacaksiniz sonra o esnada odemeniz gerekenler de faizlenecek mesela benim de aylik 400 odemem lazimken sonrasinda pesin 6000 falan yatirdim ki daha fazla birikmesin diye. o canimi yakmisti biraz hhh:) bence direkt baslayin. cunku hicbir zaman odemek istemeyeceksiniz ve taksitleriniz, ihtiyaclariniz vs her zaman artacak


  • ala09  (01.06.21 14:50:16) 
paranızı zorla almazlar


  • mya  (01.06.21 14:51:12) 
@ala09, faizli ödeyeceğimi düşünürsek tabii ki ertelememek daha mantıklı ama benim ertelemeyi düşünme nedenim erteleme faizlerinin zaman zaman silinmesi. birçok kişinin silindiğini biliyorum ama belli olmaz tabii ki.


  • aydonno  (01.06.21 15:06:02 ~ 15:06:40) 
öncelikle "paranızı zorla almazlar" gibi bir şey yok. gayet de alırlar.
biz de paramızı alana kadar ödemedik eşimin borcunu.
sonra hooop bütün hespalarına bloke geldi. gidip paşa paşa yapılandırma ile ödedik.
  • teritori  (01.06.21 15:24:48) 
belirli bir süre ödemeyince e-haciz geliyor. ödemeyeceksen bankada para falan tutma.

ben şahsen ödemeni salık veririm. faiz biniyor sürekli ve az bir miktar değil. gelirin varsa öde. af falan çıksa da en fazla faizin bir kısmını siliyor.
  • rosencruz  (01.06.21 15:41:27) 
bence ödeyin kurtulun. yarın öbür gün başınıza sağda solda problem açabilir. eşimin böyle borcu vardı, arabasını satarken problem yarattı.


  • co2s2  (01.06.21 16:14:24) 
4 yılda 26 bin çok değil. bence ödenir gayet. hazır aile evinde harcamalar da azken ödemeye başlayın. ilerde maaş artınca zaten çok koymaz taksitler.


  • jelly bear  (01.06.21 16:42:10) 
13 yildir odemiyorum. E-haciz disinda hicbir halt yapamiyorlar.

Bu devlet üzerine mülk olan ögrenciye burs verdi, ödersem namerdim.

iktidar degistiginde o borçlar silinecek zaten.
  • Avoiding The Puddle  (01.06.21 18:20:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.