[]

Yazılım öğrenmek istiyorum. Öncelikli IOS için.

Hiçbir bilgim yok ve ona bütçe de ayırmam şu an mümkün görünmüyor. Önerebileceğiniz bir kaynak var mı? (youtube kanalı, udemy vs vs)




 
oncelikle iOS gelistirebilmek icin Mac'inin olmasi lazim. butce ayriramam dedigin icin mac'inin de olmadigini varsayiyorum.

bunu gecersek herhangi bir programlama bilgin/tecruben var mi? yoksa sifirdan programlama ogrenmek mi istiyorsun?
  • crucio  (01.06.21 13:18:37) 
www.patika.dev de güzel kaynaklar var, kodluyoruz.org da takip edilebilir. İngilizce varsa freecodecamp.org da çok iyi kaynak.


  • marionette  (01.06.21 15:31:51) 
Sifirdan ios kodlama ogrenmeyi secmek, genel yazilim mantigini ogrenmek icin kotu bir baslangic olur. ios icin kodlamada kullanilan Swift dili her ne kadar high level bir dil olsa da ios dokumantasyon ve kaynak olarak benim gordugum en kotu durumda olan sdk'lar arasinda.

Mobil uygulama gelistirmek ilgini cekiyorsa dunya uzerindeki en yaygin dillerden biri olan java ile baslaman (normalde kotlin onerirdim ama baslangic icin java cok daha yardimci olur) ve android ile en az 3 ay kodlama yapman cok daha hizli ilerlemeni saglar. android, ios'a gore baslangic yapmasi cok daha kolay oldugu icin motivasyonunu da bozmaz.

Sonra kendini hazir hissettiginde ios ve swift'e gecmek cok daha kolay olur.
  • yenibenyeniden  (01.06.21 21:28:16 ~ 21:31:16) 
video izleme. video izleyerek bir yere varamazsın. bilmiyorum ilk anda bir gaz geliyor olabilir video izlerken lan aynısını yapıyorum dersin ama video izlemek yazılım için en kötü yol olabilir. swift/ios biraz yanlış bir seçim bence de. ben olsam direkt js ile başlar oradan yön bulurdum kendime. öğrenmesi keyifli, direkt ekranda görmek keyifli falan.


  • Whily  (01.06.21 22:29:37) 
Hic bir bilgin olmadigini soyledigin icin ekleme ihtiyaci duydum, bir yazilim dilini ogrenince digerlerini ogrenmek bir iki haftani alir. tum yazilim dilleri aslinda cok benzer sadece yazim (syntax) olarak farklilik gosterir.

Burada onemli olan yazilimin mantigi. en fazla ogrenmesi zaman alacak olan sey bu.
  • yenibenyeniden  (02.06.21 00:19:00 ~ 00:28:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.