[]

Migren

Eşim regl öncesi haftası mutlaka migreni tutuyor. Bu kez uykusuzluk ve üzüntü de birleşince ağır iğneler (migrapen) ile ancak 15 saat civarı uyusarak/uyuyarak hafifliyor sonra yine artıyor.

Yaşayan bir ölüye dönüşüyor ve bu epey canımı sıkmaya başladı. Nörolog ilaçlarla devam diyor lakin ben böyle yıpratıcı ve ne olduğu da tam anlaşılmayan hastalık görmedim arkadaşlar.

Regl öncesi için ne gibi önlem alınabilir? Hamilelik migren ile yaşanır mı çocuk istiyorduk ben böyle olacaksa vazgecebilirim artık çok kötü oluyor çok.

Isık çok etkiliyor ekrana bakmak da öyle. Dik oturmak ya da ayakta olmak da. İlacı olmasa agrıdan ölünür mü acaba?

Şiddeti artırıyor bunlar hep saydıklarım.

Ne tavsiye edersiniz?

 
yazacaklarimi biliyor olabilirsin(iz), tekrarsa affola.

migrenin neden oldugu tam olarak bilinmiyor. o yuzden sadece semptom tedavisi uygulaniyor. en onemli sey tetikleyicileri bulmak ve onlari engellemek. ornegin benim icin aclik ve uykusuzluk en onemli tetikleyiciler. bir arkadasiminki ise beyaz peynir. eger tek tetikleyici regl ise ne yapilabilir bilemiyorum tabii.

stres de cok onemli bi faktor. gecen seneyi baya sikintili gecirdim, ayda iki defa migrenim tutuyordu. uc aydir kafam cok sakin, sadece bir defa migrenim tuttu.

ben eger migren atagi geldigini hissettigimde hemen ilac alir, karanlikta uzanirsam, agri bir iki saate geciyor (ilactan dolayi sersemlik kaliyor tabi). benim tecrube ettigim en kotu migren atagi gece uykuda gelen. sabah deli gibi agriyla uyandiysam, ilac filan fayda etmiyor. iki-uc gun o agri devam ediyor. yani migrende onemli olan yilanin basini kucukken ezmek, daha baslarken ilac* almak, isik ve sesi minimuma indirmek.

*ilac: dogru ilaci bulmak lazim. ben 4 farkli ilac kullandim (etken maddeleri farkli). iki tanesi hic ise yaramiyor, biri agriyi oldukca azaltiyor, bir tanesi is neredeyse istisnasiz her zaman ise yariyor.
  • lamartin  (01.06.21 10:47:58) 
Diyebileceğim tek şey tanıdığım kadınların hepsi doğum yaptıktan sonra migrenden kurtuldu.


  • gurur  (01.06.21 11:25:08) 
migrenin çok fazla çeşidi var ve bu çeşitler zaman içinde yer değiştirebiliyor kişide. hormonal nedenlerle regl öncesi/dönemi ve yumurtlama dönemindeki tipler kadınlarda en sık rastlanan migren tiplerinden.

20 yıldır migrenle yaşayan biri olarak bir sürü önerim var eski duyurularda, şu an zaman bulamadım ama siz bakıp bulabilirsiniz benim yanıtlarımdan. özellikle ışık kaynakları ile ilgili yazdıklarım da var.

edit: doğum yapıp hala çok şiddetli migren atakları devam eden kadınlarda var. hangi migren tipi olduğuyla alakalı diye düşünüyorum.
  • Phoebe  (01.06.21 12:19:57 ~ 12:40:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.