[]

Londra'da ev arıyorum. Nerede oturulur?

Arkadaşlar Londra'ya daha önce turist olarak gittim ama hiç yaşanırsa nerede yaşanır diye düşünmemiştim. Şimdi küçük bir çocukla yalnız bir anne olarak yaşamak için ev arıyorum. Güvenli ama ekonomik olan nereyi önerirsiniz?




 
Bu gruba üye olup post açın. Çok faydalı bilgiler edinirsiniz.

www.facebook.com
  • kanlakarisikyagmur  (31.05.21 18:40:07 ~ 18:43:56) 
Cok genis bir soru. Isiniz nerde ise o bolgeye yakin olun oncelikle. En kotu muhitte bile iyi yerler var, en iyi muhitte bile kotu yerler var. Londra'da bin cesit milletten insan var atiyorum cok ferah diye Finchley'e tasinirsin, ama hirsizlar, kapkaccilar zengin bolge diye Finchley tarafini hedef aliyordur vs. Biraz sans meselesi. Council evleri denen meret oldugu icin en nezih bolgelerde bile belese devletten yasayan ipe sapa gelmez tipler olabiliyor. Gene de temel olarak nezih yerleri yazayim: (Birinci bolgeyi yazmiyorum turistlerin, zenginlerin bolgesi zaten).
Kuzey: Camden Town, Chalk Farm, Kentish Town, Hamsptead, Finchley, Muswell Hill, Islington
Dogu(Guney dogu kastedilmistir): dlr ustundeki duraklar, cogu sessiz, sakin
guney: clapham, balham, wimbledon
bati: Hammersmith, Chiswick, Richmond, Fulham, Putney

Bu arada sehrin ceperleri Bromley, Bexleyheath, Welling, Beckhenham, Sidcup, Upminster, Hornchurch, Teddington, twickhenham, Watford, Romford, Woodford iyidir beyaz Ingiliz gorebilirsiniz en azindan.

Memleket hasreti cekenler icin Dalston, Stoke Newington (Hackney'de olabilir bazi yerleri gentrifikasyonla cok gelisti, entel, sanatci yuvasi oldu). Harringey, Tottenham, Edmonton'dan kesinlikle uzak durun tum Gaziantep, Maras gelmis mubarek. Arti Bulgar, Romen cingeneleri de ABden cikiliyor diye toplu goc yapti tam bir kesmekes oldu o bolge su an. Ayrice tek bir etnik grubun odaklandigi Wembley, Lewisham, Woolwich, Barking, Ilford, Heathrow, Hounslow gibi yerlerden de uzak durulmali.
  • neck_and_neck  (31.05.21 18:59:46 ~ 20:01:21) 
Bigidenesoralim podcast serisinde londrada ev bulmakla alakali 1-2 bolum var. onlari da dinleyebilirsiniz


  • kuehles blondes  (31.05.21 19:45:53) 
@neck and neck

“ Wembley, Lewisham, Woolwich, Barking, Ilford, Heathrow, Hounslow ” burada bahsedilen etnik grup nedir acaba ? siyahiler mi?

ek olarak : eksisozluk.com
  • phiphi  (31.05.21 22:42:16 ~ 22:43:37) 
herkesin deneyimi, butcesi, bilgisi farklidir bu yuzden nerede oturulur cok degisir. yukarida yazarin ornek verdigi camden - chalk farm arasi londra'da uyusturucu kullaniminin en cok oldugu londra'nin en eski pislik semtidir fiyatlarda merkeze yakinligi acisindan asiri pahalidir.

Yine diger ornek Islington mukemmel bi yerdir, Islinton'u Essex Road ikiye ayirir yolun solu Londra'nin en buyuk council evleri ve hapishanesine bakar yolun diger tarafinda Boris Johnson, Jeremy Corybn oturur. Daha dun burada Metro cikisinda cicek satan adam bicaklanarak olduruldu. Camden ve Chalk Farm'dan da cok daha pahalidir.

Clapham Town, Clapham Junction, Clapham North yesil, aktif, ve eglenceli bi yerdir. Yasayan nufusun buyuk kismi Avusturalya'lidir ve genc/ev paylasimi cok oldugu icin komsular asiri gurultulu olabilir. Bu listede digerlere gore nispeten daha ekonomik yerlerden.

Fulham Broadway, Parson Green, Hammersmith, Ravenscourt Park, Stamford Brook, Turnham Green, Gunnersbury, Kew Gardens ve Richmond bati Londra'nin yasanabilir/nezih geneli aile yogunlugu ve beyaz olan semtleridir. Buralarda council house baya azdir.

Iyi ya da kotu bu yukarida adi gecen tum mahalleler yasanir, evi, sokagi, komsusuna gore hersey degisebilir. Ama oturmaman gereken yerleri yazabilirim;

Bromley, Bexley, Bexleyheath, Welling, Sidcup, Eltham, New Eltham, Sidcup, Thamesend. Bu mahalleler Londra'da sag partilerin %70 ustunde kazandigi, yasanlarin beyaz irkci ingiliz oldugu, Brexit'e Londra'da evet demis mahallelerdir. Soyle bi pazar gunu oglen 2-3 gibi gidersen zaten ne demek istedigimi anlarsin. Son olarak asiri suc orani olan Seven Sisters, Edmonton, Cheshunt, Wood Green.

Eger bi isin varsa, adresi belliyse su sitede arama kutusuna yaz ve oraya belli bir capta arama yap. Begendigin bi yer olursa soyle ben ozellikle bakarim suc oranini da gosteririm. www.rightmove.co.uk
  • try again fail again fail better  (31.05.21 23:04:25 ~ 23:10:19) 
Selam, biz esimle ealing broadway'de oturuyoruz 8 aydir, memnunuz. Yukarda baska yerler denmis ama malum karantina cok gezemedik bilmiyoruz cogu yeri daha. Clapham ve islington'i duydum sirketteki arkadaslarimdan, kotu yerler olsa ingilizler oturmazdi herhalde.

Richmond civarinda bisikletle gezdigimizde mahalleleri cok sevmistik. Metroya filan bakmak lazim, her gun gidilecek bir yer varsa ona gore bir yerlerde oturmak daha mantikli
  • fakyoras  (31.05.21 23:25:52 ~ 23:26:53) 
@phiphi Lewisham, Woolwich siyahiler, afrika. Diger yerler hint, pakistan asillilar, ozellikle ilford, barkingde ortadogu, arap da cok. Sonuc olarak beyaz nufus cok az, stick out like a sore thumb durumu oluyor, Londra diye gelip Lahore, Lagos'da yasamis oluyorsun bir anlamda.

@try again'in yazdigi su kisma kesinlikle kaltilmiyorum, alintiladim:
" Ama oturmaman gereken yerleri yazabilirim;

Bromley, Bexley, Bexleyheath, Welling, Sidcup, Eltham, New Eltham, Sidcup, Thamesend. Bu mahalleler Londra'da sag partilerin %70 ustunde kazandigi, yasanlarin beyaz irkci ingiliz oldugu, Brexit'e Londra'da evet demis mahallelerdir." Brexit'e evet demeleri irkci olduklarini gostermez, cok farkli dinamikler, dezenformasyonlar dondu o referandumda, onlarin karsi ciktigi tamamen farkli kulturdeki non-eu gocmen aslinda ama kabak eu'larin basina patladi. (Bu arada ustteki gruba Thamesmead araya karisti sanirim, Thamesmead en az Lewisham kadar siyahi bir bolgedir)

Su sozunu de anlamadim: "Soyle bi pazar gunu oglen 2-3 gibi gidersen zaten ne demek istedigimi anlarsin." In cin top oynuyor abi pazar gunleri o semtlerde, ne guzel sokaklar her yer senin (lockdown, virus nedeniyle oyle sanmayin virus onceleri de cok gitmisligim var sakin, ferah, nezihlikten cit cikmiyor ozellikle pazar gunleri, Keske pazarlari oralara isinlansam:) gocmen semtleri desen curcuna: ambulans sirenleri, suclu arayan polis helikopteri, arabayla rap muzik acip dolasan siyahiler, evde mangal bbq yapan kalabalik gocmen aileler falan. ha bu arada camden - chalk farm arasi londra'da uyusturucu kullaniminin en cok oldugu yer falan demissin ama o gece hayati kaynakli, o kadar bar, clubin cok oldugu yerde normal yani, junkieler orda yasiyor diye cikarsama yapamayiz.

Bromley, Bexley.... diye giden semtler bizim beyaz yakalinin en kisa surede uyum saglayabilecegi yerlerdir. Beyaz irkci ingiliz kesim de var muhakkak iyi de biz Turkler olarak tipimiz zenci, hintli gibi degiliz ki zaten, dili duzeltip sosyallesecegiz iste eldeki imkanlarla, komsun olur, is arkadasin olur, pubda, cafede yan masadaki insanla olur, gymde olur. Gidip de 20 yildir beraber buyumus, birlikte okumus ingiliz arkadas grubunun icine almazlar zaten adami. Hamgimiz Suriyeli birini almisiz ki yakin arkadas grubumuza? Asil irkciligi beyaz olmayan Ingilizden gorursunuz Ingiltere'de, gocmen gocmeni sevmez, seni rakip olarak gorur cunku, ozellikle eskiden gelen beyaz olmayan gocmenler zamaninda cok zorluk cektiler, politik dogruculugun olmadigi, irkciligin daha fazla oldugu zamanda yasadilar, ama goruyorlar ki yeni gelen gocmen bir de beyaz yakaliysa onlarin yasadigi zorluklari yasamiyor, onlarin seviyesine cok kisa zamanda gelebiliyor bunun sonucunda eski gocmen yeni gocmene karsi daha fazla acimasiz olabiliyor kiskancliktan dolayi. Ha bu arada gocmen de entegrasyonunu saglayacak, dilini halledecek tabi, hemen olmaz ama zamanla halletmesi lazim en azindan. Weak formunu, contractionunu, alfabedeki tum sesleri ae, schwa, w, ng bilecek hepsini, yeri geldiginde glottal stop, yeri geldiginde i was like'li konusacak, slangi, phrasei, deyimini ogrenecek kullanacak, unlemini bile taklit edeceksin yanlis bir hareket yaptiginda oops unlemi ilk aklina gelebilmeli, gazete mansetlerindeki kelime oyunlari pun'lari anlayabilmeli temelli orada yasayacak insan, caba emek gosterilmeden olmuyor bu gocmenlik denen meret maalesef
  • neck_and_neck  (01.06.21 00:49:24 ~ 01:56:48) 
öncelikle hayırlı olsun. londra'nın ulaşım olanakları inanılmaz ama yine de işinize aktarmasız ulaşabileceğiniz bir yer olsa süper olmaz mı? bir ofiste çalışacaksanız, nerede?

bir de okullar çoğunlukla oturduğunuz adrese göre kabul ediyorlar. bu sebeple çocuğunuzun gitmesini isteyeceğiniz bir okul bulup ona göre adres seçmek de makul mantıklı olacaktır.

semt semt tavsiye veremem ama yaklaşık 5 yıl önce ben de taşınıyordum. o zamanki araştırmalarım sonunda kendime greenwich'i uygun bulmuştum, hem çalışacağım yere tek vasıta idi, hem de türk nüfusunun yoğunluklu olduğu bölgelerden uzak durmak istiyordum. bir de yine çalışacağınız yere göre, londra'nın dışında bir yerde çalışmanız da mümkün olabilir. hem daha sessiz sakin bir yer olur, hem de kiralar ciddi düşük olur. mesela bir arkadaşım chelmsford'da kalıyordu, aslında çok dışarıda görünüyor ama trenle londra merkeze 35 dk'da geliyorsunuz. tren istasyonu da bizim ofise yürüyerek 7-8 dk idi, orada kalmak da bir opsiyondu mesela benim için.
  • co2s2  (01.06.21 11:49:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.