[]

direksiyon sınavı heyecanı

selamlar, pazar günü direksiyon sınavına girdim ve oldukça kötü bir tecrübe yaşadım. şubat ayında direksiyon derslerine başlamıştım ve ilk 2 dersten sonra heyecanımı yenmiştim, gayet sakin sürüyordum ve hata da yapmıyordum genel olarak. direksiyon dersleri dışında hiç tecrübem de yoktu. ama ne olduysa dünkü sınavda inanılmaz panik yaptım, kurulda heyecan yaptığımı fark eden memur da daha da üstüme geldi sağolsun, yokuşta stop ettirip kaldım zaten. kaldıktan sonra kuruldaki memur baya alaycı bir üslupla konuşup geriye kalan bütün özgüvenimi yok etti. bu konuda baya kötü hissediyorum, sanki asla geçemeyecekmiş gibi geliyor. siz bu tarz bir tecrübe yaşadınız mı, heyecanınızı nasıl yendiniz?




 
merhaba beni anlatmışsın. direksiyon sınavından aynı sebeplerle geçemiyorum. çok heyecanlanıyorum ve derslerde hiç yapmadığım abuk hataları yapıyorum. direksiyon hocam sakinleştirici içip gelmemi söylemişti o da bana çok mantıksız geldiği için yapmadım ve kursu bıraktım. özgüvenimi toplayınca bir daha başlayacağım.


  • denef  (31.05.21 16:00:42) 
@denef ben de 4. sınavda sakinleştirici alıp o şekilde geçen insanlar duydum çevremden ama ne kadar mantıklı ben de bilemiyorum :/


  • la mort heureuse  (31.05.21 16:21:05) 
Pratik yaparsan kendine güvenin yerine gelir. Bi dahaki sınava daha iyi hazırlanırsın olur biter. Öyle abartılacak bir yanı yok.


  • the coon  (31.05.21 16:27:22) 
neden daha fazla özel ders neden almıyorsun? bir de deneme usulü gıcık bir aile ferdiyle sürersin. mis.

memur sanki yokmuş gibi süreceksin. kendi arabanı kulllanıyor gibi. adam hadi arabayı çalıştır bakma öyle gibi gıcık laflar dediğinde bile ona bakma. aynalarını, koltuğunu düzelt, normal yolculuk yapıyormuş gibi. bazıları keyif alıyor bırakmaktan, stres olman için özellikle yapıyor. trafikte gerçi çok daha stresli anlar yaşayacaksın. adam da haklı sanki.
  • stewie  (31.05.21 16:29:23) 
Bu işi kafada bitirmeniz gerekiyor. Ben bunu yaparım dediğiniz noktada ne heyecan kalıyor ne telaş. 27 yaşına kadar hiç araç kullanmadım, çok tedirgin oluyordum ama birden araba kullanmaya ilgim başladı, youtube'da yüzlerce yerli yabancı araç nasıl kullanılır videoları izledim, ayrıca direksiyon eğitimi verenlerin videoları var. Özellikle Zafer Aksoy'un videolarını tavsiye ederim. X nasıl yapılır'ı öğrenmenin haricinde hoca işin psikolojik boyutundan söz edip oldukça rahatlatıyor. Belki de bu hocanın videolarını izlemesem bu kadar rahat alamazdım ehliyetimi. Geçen Şubat'ta girdim ben sınava, öyle veya böyle herkes alıyor bu ehliyeti. Özellikle trafikte kafasının içinde beyin olduğundan şüphe ettiğim kişilerin ne kadar rahat kullandığını görünce bir aydınlanma yaşadım ve özgüven gelmişti, bu da aklınızda bulunsun :)


  • hadi ya la  (31.05.21 16:31:10) 
@stewie heyecanımı yendiğimi düşündüğüm için ekstra özel ders almamıştım aslında. ben de memuru suçlamıyorum aslında sadece böyle alaycı bir konuşma tarzıyla karşılacağımı beklemiyordum.


  • la mort heureuse  (31.05.21 16:32:32) 
Trafikte acemiliği atmak içim 10saat, ustalaşmak için 100saat kullanmak lazım derler mesela. Tahminen 10 saat tecrüben yok. Tecrübesi olmayan ne yapacağını bilmez ve panikler. Özel ders mantıklı.


  • the coon  (31.05.21 16:36:37) 
kardeşim ilk sınavında arabayı yola kontrolsüz çıkarttığı için arkadan gelen vurmuş ve sınav orada bitmişti. sdafsdfds.

o ehliyet almaktan vazgeçti sonra ama olabiliyor bu tip şeyler. benim de sınav iyi değildi ama 15 senedir yollardayım :)
  • passion rules the game  (31.05.21 17:06:02) 
Bence bu işin olayı çocukluktan beri araba içinde olup şöförü izlemek ve bolca sürmekten geçiyor. Hatırlıyorum ortaokula gideren tek şeritli dağ yolunda 89 model reno flash sürerdim. Araba sürmeyi bu bozuk yollarda ve eski arabada öğrendim. Ha iş işten geçti o şansım yok diyorsanız bu işin olayı kendini dinlemektir. Siz kendinizi dinledikçe özgüven gelip zevk almaya başlayacaksınız. Zaten yanınızdaki hoca iş bilen biriyse kurallardan çok sizin sürüşünüze odaklanır. Sizin biraz hocadan dolayı şanssızlığınıza denk gelmiş.


Ben ehliyet aldığım da kırmızı ışıkta geçtim mesela. Olay şöyle oldu. Hava kar kış kıyamet. Yokuş aşağı kırmızı ışıktayız hocalarla üniversite muhabbeti falan yapıyoruz. Yeşil yandı öndekiler bir türlü yürümüyor. Yürümeye başladık tam ışığı geçmek üzereyim kırmızı ışık yandı. Dikiz aynasina bir baktım tır kaptırmış geliyor resmen bizi biçecek. İşte o anda ben yılların şöförü gibi insiyatif alıp kırmızı da geçtim. Hocalarda tık yok. Ardından aracı iki duba arasına park edip hocanın yüzüne baktım. Hoca bana sen bittin dedi. Anlamadım o ne demek dedim. Gülerek sınav bitti lan insene dedi :)
  • Başkalaşım  (31.05.21 17:22:39) 
Sinavi ucuncu seferde gectim. Ekstra dersler+sakinlestirici ikilisi sayesinde. 30 saat kadar ders almisimdir toplamda...


  • feliss  (01.06.21 11:50:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.