[]

Boğaziçi felsefe yüksek lisans: bilim sınavı ve mülakat

Tecrübe edeniniz varsa, bilim sınavı hangi tarzda olur? Bir konu ile alakalı essay mi yazmamız beklenir? Eğer böyleyse birden fazla konu arasından seçim imkanı tanırlar mı, ya da kendi belirlediğimiz bir konu üzerine yazabilir miyiz?

Felsefe lisans mezunu olmayan adayların ekstra bir hazırlık yılı oluyor, adayın felsefe mezunu olup olmamasına göre bilim sınavının bir ihtimal değişkenlik gösterebileceğini düşünüyorum. Cevaplarsanız felsefe mezunu olup olmadığınızı da belirtirseniz sevinirim.

Ayrıca mülakatla ilgili de tecrübeleriniz varsa alabilirim. İngilizce oluyor, değil mi?

Teşekkürler.

 
4. sınıf dersinde kuantum gerçekliği üzerine sınav sorusu vardı, maddenin hem parça hem de dalga olarak davranmasının determinizmi nasıl etkilediği gibi bir şeydi soru. O gün saçmaladım tabi, buna ancak 20 yıl sonra cevap verebilir hale geldim. Kuantum kolay anlaşılacak bir konu değil ve ben yavaş yavaş okuyorum :)
Ayrıca bilim felsefesi dersinin konularına ve okumalarına bakın. Kuhn'lar Popper'lar vs.

Özel ve genel görelilik de faydası olur bence.

Hiçbiri çıkmazsa kızmayın, zaten zevkli konular öğrenmiş olursunuz bilmiyorsanız da.
  • spankenstein  (31.05.21 19:14:39) 
@spankenstein çok teşekkürler cevap için ancak yanlış anlaşıldı sanırım, bilim felsefesi ders sınavından değil de yüksek lisansa girerken yapılan bilim sınavından bahsediyorum :P


  • ajora  (31.05.21 19:49:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.