[]

Tarlalarimiza el konulmasi

Isin hukuki boyutu bir yana akrabalik iliskileri baglaminda nasil yol izlerdiniz diye sormaktayim.

Tarlalar üç ailenin.

Bizimkiler 80'lerde dogudan batiya goc etmisler fakat tarlalari satmamislardi. Oradaki akrabalara icar'a verilmisti. Yillardir o icar paralari da dogru duzgun gelmedi.

Babam gecen seneden beri tarlalarla bizzat ilgilenmis hasat vs kendisi halletmisti. Icar olayini kaldirmisti dolayisi ile. Babam 40 gun once vefat etti, burada kalan isleri tamamlamak uzere dogudaki ile geldim ve gordum ki bir akrabamiz! Tarla islerini kenid kendine uzerine almis ve hasatini alacakmis.

Yani bu noktada nasil bir yol izlemeliyim bilemiyorum. Kavga çıkmaması mumkun degil.

Biz buradan ayrildigimizda, ilgili kisiler tarladan yararlanmaya devam edecektir. Normalde getirisi yuksek fakat satmaktan baska care goremiyorum ben.

 
Tarlayi baban ektiyse ve akraban kaldıracaksa ürün parasını sana para vermesi lazım. Bu iş kavgasız gürültüsüz bitmez. Ben olsam gider sürdürür gelirdim kimse yararlanmasin diye. Baban o kadar sürdürme, tohum, gübre parasi verecek belki tarlanin büyüklüğünü bilmiyorum ama 10bin lira tutmustur büyük bir yerse. Başkası gelip ürünü kaldiracak. Aleni hırsızlık bu.

Tarlayı da birine kiralarim. İhtiyacım yok hayatta gitmem bir daha dersen satmak da bir tercih tabi.

Hukuki boyutu bilmiyorum tabi.
  • westblack  (31.05.21 09:23:54 ~ 09:24:50) 
Selam xiii,

Bizimde aynı durum oldu. Akrabalar sürüyordu, daha sonra biz gittik biz süreceğiz dedik.Yapamazsınız vs dediler Yaptık. Şimdi uğraşmak veya uğraşmamak istemenize bağlı.

Eğer işlerim diyorsanız işlenmeyecek birşey yok. 2 & 3 haftada 1 gidip bakmak ilgilenmek yeterli. Yok ilgelenemem diyorsanız satın gitsin.
  • psyence fiction  (31.05.21 09:25:53) 
Başında durabilecek, uğraşabilecekseniz ya da başına birini dikebilecekseniz uğraşmaya değer. Ama ayda yılda bir gider, paramızı alır çıkarız diyorsanız satın daha iyi, köylüyle uğraşılmaz.


  • roket adam  (31.05.21 09:28:22) 
oncelikle basiniz sagolsun. en nefret ettigim sey bu hak, hukuk bilmez akrabalar. paraniz varsa ve tapular da direkt babaniz uzeriniyse hemen tel orgü ile cevirtin tarlalarinizi. Uzerine de tabelayi asin ozel mulktur girilmesi, ekilmesi izinsiz yasaktir diye.

mevcut hasat icin de duzgunce konusmaya calisin ya size para odesinler urunler icin ya da siz onlara iscilik odeyin hasatinizi kaldirip satin.
  • duyulmasi gerektigi kadar  (31.05.21 09:36:11) 
Benim aklıma tek gelen, köyde büyük çiftçilik yapan başkasına icara vermeniz olur, bu seneki hasadı da o alıp işçilik ödersiniz. Akrabalar dışında başkasına vermek en mantıklı görünen şey oldu bana.


  • atom karincanin torunu  (31.05.21 09:48:01) 
normalin yarı fiyatı kira alın satmaktan iyidir


  • bir soru sorcam  (31.05.21 10:13:45) 
Eger bu tip insanlar ise, surekli basinda olmalisiniz. Siz gider ekersiniz, siz yokken zarar verirler biktirmak icin


  • oscar  (01.06.21 02:16:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.