[]

ankara kapadokya rota

arabayla ankara'dan kapadokya'ya gitmek istesem, haritalarda kırşehir ve nevşehir üzerinden iki yol gösteriyor. bunlardan biri ücretliymiş. bende hgs falan yok.

1- ankara'dan kapadokya'ya ücretsiz normal yoldan gitmek mümkün mü?
2- O-21 denen paralı yolu kullanıp deneyen var mı, değer mi?

 
peki hic otoyola bulasmadan parasız bir yol yok mu? varsın yarım saat daha uzun sürsün?


  • maresalx  (30.05.21 19:39:59) 
ankara kırıkkale kırşehir ücretsizdir


  • bir soru sorcam  (30.05.21 20:17:40) 
peki bunların icinde en iyi secenek hangisi? aksaray, kırşehir mi ve tabii ücretsiz olanlardan? şu o-21 denen paralıya hic bulasmadan?


  • maresalx  (30.05.21 20:19:43) 
Ürgüp, avanos filan da görecekseniz kırşehir üzerinden gidin. Ama bence kırıkkaleden değil bala yolundan. Böylece kamandaki japon bahçesi ve arkeoloji müzesine de uğrayabilirsiniz. Ücretsiz sakin bir duble yol.


  • depol  (30.05.21 20:48:29) 
ürgüp damadından yol tarifi gelsin.

öncelikle şunu söyleyeyim, yeni açılan niğde otobanı ile ilgili hiçbir bilgim yok. onu doğrudan pas geçiyorum.

ürgüp'e giden üç ayrı ücretsiz yol var. birincisi elmadağ - kırıkkale tarafından. daha çok kayseri'ye giden kullanır burayı. kısa mı değil mi bilmem ama keyifsiz bence. ürgüp'e avanos tarafından çıkarsınız ama sırf avanos'u görücem diye de bu yoldan gelinmez. illa avanos'u görmek isterseniz zaten ürgüp'ten iki adım yol, 15-20 dakikada gidersiniz.

ikinci yol, konya yolundan normal şekilde ilerleyip oğulbey kavşağından (tüvtürk araç muayene istasyonunun orası) sola, bala'ya doğru dönüyorsunuz. kaman - kırşehir üzerinden. bu da kırşehir civarlarında yukarıda söylediğim yola kavuşuyor, devamı aynı.

bu iki yolda da ürgüp'e tersten geldiğiniz için ıhlara vadisi olsun, derinkuyu, kaymaklı yeraltı şehirleri olsun ıskalayıp geçiyorsunuz.

bizim her zaman geldiğimiz ve benim tavsiye edeceğim yol ise dümdüz tertemiz bir yol olan aksaray - nevşehir yolu. konya yolundan düüüümdüz aksaray'a kadar geliyorsunuz. yol üstünde tuz gölü'nü görüyorsunuz. aksaray kavşağından sola nevşehir'e doğru dönüyorsunuz. o yol üzerinden ıhlara vadisi'ne uğrayabilirsiniz, oradan çıkıp derinkuyu ve kaymaklı'ya uğrayarak nevşehir'e ve ürgüp'e varabilirsiniz. tamamı dümdüz duble yol (ıhlara'ya uğrayacaksanız, ıhlara'dan çıktıktan sonra geri anayola çıkmayıp aradan dereden derinkuyu'ya gidebilirsiniz, orası dümdüz duble yol değil, dar bir yol).

ankara niğde otoyolu da haritada gördüğüm kadarıyla neredeyse bu yola bire bir paralel gidiyor. sadece biraz daha içeriden gittiği için yolu kısaltıyor. yani gideceğiniz yer niğde değil de kapadokya civarı ise, sırf 15-20 kilometre kısalacak diye bu yoldan gidip para vermek saçma. hatta yine ıhlara'yı ıskalıyorsunuz yanlış görmediysem. ıhlara sapağını geçtikten sonra ürgüp yoluna kavuşuyor.
  • kibritsuyu  (31.05.21 00:48:58 ~ 00:57:26) 
@kibritsuyu cok tesekkurler.


  • maresalx  (31.05.21 19:49:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.