[]

kurutma makinesinin iyisi kötüsü oluyor mu?

çalışma prensibini pek bilmediğim için soruyorum. çamaşır-bulaşık makinesi bana göre 1000 liralık ile 5000 liralık arasında pek de fark olmayan cihazlar ama kurutma makinesi de böyle mi? şu özellik çok fayda sağlıyor diyebileceğiniz bir şey var mı?




 
Ben çok çeşitli program kullanmıyorum kurutma makinesinde ama bazı arkadaşlarım çamaşırlarının çektiğinden ve çok kiristigindnan bahsediyor, ben hiç yaşamadım böyle bir şey. Belki modelle alakalıdır belki de onların kullanımlariyla. Bizimki orta segment bir model. Aşırı pahalı olanlardan değil.


  • fraise  (30.05.21 14:00:10) 
Geleneksel (kondenser) eski modeller ve ısı pompalı yeni modeller var bildiğim kadarıyla. Isı pompalı olanlar daha sessiz, tasarruflu ve verimli çalışıyor. Benim genel olarak alışveriş yaparken kullandığım yöntem şudur; teknolojiyi seç (örneğin ısı pompalı makine), iyi/bilindik/servis ağı geniş markalardan en ucuzunu al. Yani Mahmut marka makine almıyoruz ama ferrari de almıyoruz.

Örneğin Arçelik’te en ucuz kurutucu 3900 lirayken en pahalısı 6600 lira. Kapasiteleri ve teknolojileri de aynı. Arada Wi-Fi, ekstra programlar gibi özellikler var. Bosch/Siemens falan baksanız daha da pahalı olacaktır muhtemelen, aralarında da uçurum olacağını sanmıyorum.
  • orient blue  (30.05.21 14:05:54) 
2 sayfa entry okudum ekşide aşırı soğudum bi anda cihazdan ya. geçen gün kedisi olan bir arkadaş özellikle kedi tüyü topladığı için almış gösterdi tüyleri inanılmaz şaşırdım çok özendim de tüy toplayacak diye de kıyafetleri mahvediyor mu acaba yoksa kötü kullanım mı bilemedim :(

acaba önce 2. el alıp bi deneme sürüşü mü yapsam
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (30.05.21 14:15:47 ~ 14:16:01) 
Kurutma makinesi kullanmıyorum ama bildiğim kadarıyla çamaşır makinesiyle üst üste koyucaksanız çamaşır makinesinin markasından farklı alıcaksanız garantisi bitiyor o yüzden genelde aynı markayı tercih ediyorlar üst üste konulacağından.
Bir de geçen gün electrolux’un kazan içindeki duvarları ğrünlere zarar vermeyecek cinsten tasarlandığını söylemişlerdi, bilginize

  • esinikaybetmiscorap.  (30.05.21 14:31:29) 
Bence kedili evlerin demirbaşı kurutma makinesi olmalı, yıllardır her yerde overim hala da aynı şeyi düşünüyorum. Dediğim gibi ben giysilerde yıpranma vs gibi bir şey yaşamadım. Çok çok memnunum. Giysiden tüy toplama derdi olmuyor bir kere.


  • fraise  (30.05.21 14:49:13) 
fraise +1

benimki de orta segment ve aşırı memnunum.
çok daha iyi modeller kullanan arkadaşlarım evde sürekli ütü yapıyor, ben gömlek, nevresim gibi şeyler dışında ütü kullanmaz oldum.
ne bir şeyin kırıştığını ne de çektiğini gördüm.

bu arada ben farklı programları kullanıyorum.
belki doğru programları kullandığım için şimdiye kadar kıyafetlerde çekme falan gibi sorunlar yaşamamış da olabilirim.

ayrıca evet, kedili evler için olmazsa olmaz.

edit:
www.hepsiburada.com
  • blatta hiberna  (30.05.21 14:56:24 ~ 14:59:41) 
memnun olan kişiler olarak acaba marka model de belirtebilir misiniz fikrim olması için?


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (30.05.21 14:58:06) 
Ben alırken 1000 liraya kurutma makinesi yoktu, Arçelik 4000 di Siemens 5300, biz Siemens aldık.

Işi pompalı olması enerji açısından çok daha iyi, ve yeni nesil bu şekilde.

Onun dışında lastikli yapılı ürünler tüm kurutma makinelerinde yıpranıyor. Malzemenin yapısı gereği bu mecbur. Sonuçta sürekli olarak sıcak havaya maruz birakiyorsunuz. Fakat diğer tüm kıyafetlerimizi kurutuyoruz birbsorun yaşamadık. Toz tüy toplama olayı ise mükemmel. Tertemiz çıkarıyor.
  • nucleon  (30.05.21 15:57:15) 
3 yildir kullaniyoruz, baya memnunuz. Hic kuculme, pamuklanma vs olmadi. Cikarip giyiyoruz direkt tshirtleri.

(Model olarak sormussunuz; arcelik kt3886)
  • brkylmz  (30.05.21 18:33:25) 
ben çok araştırmıştım şahsen ısı pompalı fiyat farkı, enerji tasarrufundan elde edeceğiniz tasarruftan çok uzakta. kondansetörlüler dışarıya çok ısı veriyor bu nedenle çok da tercih edilmiyor ama bu yaz kış kullanacaksanız geçerli. ben şahsen yalnızca kışın kullanıyorum yazın yalnızca soğuk havalandırma yaptırıyorum gerekli olduğunda o kadar o yüzden benim için hiç sıkıntı değil.

şahsen siemens vs hemen hemen her firmanın müşteri hizmetlerini aradım çok bilgi sahibi değiller teknik özellikler hakkında. bir kaç markanın da gidip malzeme kalitesine vs. baktım bir türlü seçemedim. f/p oranı en iyisini bulana kadar araştırmaya devam ederken tam da miele'nin outlette kurutucusu vardı 2000tl ye aldım şansıma =) 5 yıl oldu alalı müşteri hizmetlerinden servis hizmetine kadar çok memnun kaldım hiç sorun yaşamadım. zaten tank gibi kapak çok geniş alt aksamına üç kilitli kapı açarak ulaşıyorsunuz toz birikmesi çok zor. bakımı da çok kolay.

benim cihazın özellikleri:
- çift yönlü kazan(kırışmayı, dolanmayı önlüyor)
- nem sensörü (süreyi kendisi ayarlıyor)
- kırışma önleyici
- soğuk havalandırma (ceket gibi sadece kuru temizleme yapılan kıyafetlerin tozunu-kokusunu aldırıyorum kurutma makinesi mendili ile atınca sanki yeni yıkanmış gibi oluyor. öz. kışın dışarıda havalandıramadığımda iyi oluyor)
- başka programlar da var çok kullanmıyorum

genel olarak benim çok işime yarıyor özellikle kışın çamaşır yıkarken hava yağar mı derdim yok. özellikle kuruması uzun süren nevresimler, havlular yumuşacık çıkıyor. hatta yumuşatıcı vs kullanmaya da gerek kalmıyor. hemen yıkayıp kurulayıp kaldırıyorum. aynı gün tüm işim bitmiş oluyor bu zaman yönünden de müthiş avantaj.

dezavantajları:
- ısı pompalı da olsa sonuçta enerji çok harcıyor.
- her çamaşır atılmaz talimatları dikkatli okuyun bazıları çekiyor ve yıpranıyor.
- kapasitesi ne kadar büyük olsa da çamaşır makinesi kadar olmuyor. yıkanan çamaşırdan bi tık az kurutabiliyor (benim makinam en azından öyle 7kg kapasitesi)
  • windymimas  (30.05.21 20:33:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.