[]

Laptop kıtlığı mı var?

Merhaba,

i7 11. nesil, MX 450 GPU, 13-14 inç mat ekranlı bir laptop arıyorum. 20 bin lira olan ürünlerde bile bu özelliklerin hepsine sahip bir şey bulamadım. Bazıları stokta yok, ya da sadece mağazalarda var, yakındaki mağazalarda da yok. Yazılım geliştirme, machine learning ve müzik yazılımları için kullanacağım, yani işlemci gücü önemli ve basit de olsa bir GPU iyi olur (prototyping için).

Bir takım sorularım var:

1) Piyasada bir ürün azlığı mı var? Mediamarkt'ta i7 işlemcili sadece 2 çeşit laptop var.
2) Marka/model tavsiyeniz var mı?
3) i5 11. nesil versus i7 10. nesil diye sorsam?
4) Hep mat ekran kullandım, parlak ekran deneyince de hiç sevmedim. Alışılıyor mu, yoksa bilgisayarsız kal daha iyi mi dersiniz?
5) Hepsiburada'da HB dışındaki satıcılardan alınır mı? Güvenilir mi? Distribütör garantisi var diyorsa var mıdır gerçekten?
6) Başka nereden alınır?

Teşekkürler...

 
çip yoksunluğu ve oynak döviz kurları nedeniyle stoklar sallantıdadır.
quadro kartlı profesyonel makinelere yönelebilirsiniz
piyasadaki 11. nesil i5 ler, 10. nesil i7 den güçlü değil sanırım. i7 10875H - 10870H gibi bir işlemci tercih edebilirsiniz çok işlemci ihtiyacınız varsa. (i7 11. nesiller daha iyi tabi)
mat? ips? led?
  • angelofdeath  (29.05.21 22:25:35) 
amazon usa'de istemedigin kadar var


  • nibba  (29.05.21 22:37:19) 
Quadro kartlı olanlar sanırım 15.6" ve üzerinde oluyor. Ekran konusunu bilmiyorum, şimdi kullandığım IPS ekran ve bayağı iyi, eski de olsa Asus'un multimedia serisinden. Şu an en azından ayna gibi parlamasın seviyesine kadar düştüm seçenek azlığından. Yoksa soruda yazdığım özelliklerde HP'nin Brightview bilgisayarı var ve fiyatı da 12-13 civarı.

amazon.com'da da i7, 16GB+ RAM, dedicated graphics ve 13-14.9" seçince Türkiye'ye gönderilen ürün sayısı 20'ye düşüyor, bazılarında MX250 filan var. Yani pek fark yok sanki Türkiye piyasasından. Fiyatlar da yaklaşık 300 dolar gümrükle burası gibi oluyor. Ama Türkiye piyasasına uyum sağlamak için malzeme kalitesi daha kötü modeller mi geliyordur diye bir soru var aklımda.
  • fadetoreality  (29.05.21 22:57:13) 
alala hocam bu makine tam senin istedigin gibi degil mi

www.amazon.com

sen 20binlik bakiyorum dedin diye oyle dedim bu cihaz 14e geliyor. eminim trde bulsan daha pahali olur. cok acelen yoksa black friday'de muazzam cihazlar oluyor uyguna. biz arkadasa aldik trde 20ye satilan makineyi 12'ye falan cektik.
  • nibba  (29.05.21 23:08:14) 
@nibba Evet bu iyiymiş, ama seçenek orada da az. Black friday denk gelse iyi olurdu. Maalesef elimdeki laptop dökülmeye başladığından biraz acil lazım.


  • fadetoreality  (29.05.21 23:16:59) 
Dünya genelinde çip kıtlığı var. Çünkü bütün üreticiler ekran kartı yapmakla meşgul.


  • bana kedicik derdi  (30.05.21 15:39:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.