[]

Site satma işleri? (nasıl fiyatlandırılıyor)

r10'da falan baktım biraz, buradan da tavsiye almak istedim.

şirketleştiği 2019 ocak ayından bugüne 1 milyon tl ciro yapmış bir eticaret sitemiz var. (spesifik bir sektörde)
120binlik bir instagram sayfası, bir eticaret uygulamamız, çiçeksepeti ve trendyol profillerimiz hepsini satıyoruz.

genelde eylül-mart ayları arasında yüksek satış, diğer aylar rölantide bir performansı var.

içindeki 2000 civarı ürüne ait tasarımlar vb. her şey de mevcut.
ben kaynak ayırmadığım için toplu üretim işlerine giremedim. ancak toplu üretim ve yüksek reklamla hem ciroyu hem kârlılığı artırabilir. ben hem maddi olarak kaynak aktarmak istemiyorum, hem de bu tarafa mental olarak vakit ayırmak istemyiorum. emek vermeyince de kazancı düşmeye başlıyor.

neyse, yani böyle bir şey komple paket olarak satılabilir mi?
satılırsa ne kadar bir aralıkta ücret istenmeli. (toplu üretim topuna girmediğimiz için kârlılık %35-40 dolaylarında. bu ürünler topluca üretilebilirse kârlılık yükselecektir)

 
Tedarikçilerinizle konuşup üretimi yapan adamlara devretmeyi düşünebilirsiniz bence.


  • roket adam  (29.05.21 17:43:53) 
mantıklı aslında,
onlara da soracağım. ama tabi ürün kategorisi spesifik olsa da, ürün gamı çok fazla olduğu için çok afzla tedarikçimiz var. hani adamın yine diğer tedarikçilere de ihtiyacı olacaktır vs. ama denemekten zarar gelmez.

  • tchuck  (29.05.21 17:54:07) 
Benim müşterilerim den biri de aynı sizin anlattığınız şekilde, hem kendi internet sitesi var hem de pazar yerlerinde ürün satıyor. Müşteri memnuniyeti konusunda çok iyiler. Kendi internet sitelerini ticimax üzerinden kurmuşlar, ve geçen aylarda iki ayrı teklif geldi. Söylediğine göre ticimax bu sitenin yaptığı ciroları paylaşabiliyormuş yatırımcılarla ve yatırımcılar da ona göre fiyat teklif ediyorlar. Yani sizin internet sitesi de böyle hazır olarak kurulan firmalardan birinde host ediliyorsa danışabilirsiniz.


  • etna  (29.05.21 19:17:44) 
Ortalama aylık net getirisi 12.500 tl yapıyor. Kdv gelir vergisi bağur çıktıktan sonra 9000 tl civarı kalıyor.

9000*12 ortalama bir satış rakamı verecektir diye düşünüyorum.
  • hayaletimsi  (29.05.21 19:25:29) 
Fiyatınızı belirledikten sonra ulaşabilir misiniz? Bu tarz bir girişime niyetlenmiş durumdayım, piyasa araştırması yapıyorum


  • bozbaykus  (29.05.21 20:13:17) 
merhaba, şuan mobil versiyondayım. özel mesaj atabilir misiniz; konuşmak istiyorum. ilgileniyorum.


  • pardus  (30.05.21 00:38:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.