[]

abd vergi geri alma

merhabalar
taxback diye bir hadise var, ama bu diyeceğim o değil.
abd'den laptop getirteceğim, %7-8 civarı bir vergisi var haliyle. bu verginin türkiye'de havaalanında geri alınması üzerine birkaç hikaye duydum. aslı astarı var mıdır, bilen var mı? varsa ne yapmak gerekiyor?


 
sadece mantik yurutuyorum. abd'ye odedigin vergiyi neden turkiye'den alasin ki?

pek akla yakin degil yani.

cok emin olmamakla beraber, abd'de oyle bir uygulama vardi ve abd havaalaninda geri aliniyodu o para ama daha sonra kaldirdilar o uygulamayi. tekrar ediyorum, emin degilim.
  • compadrito  (27.05.10 15:59:03) 
avrupa için olanını biliyom. tax free deniyor ona. italyadan mal alırsan, italyanın havaalanında paranı geri veriyorlar (vergi kısmını)


  • rereroro  (27.05.10 16:17:01) 
tax free, alışveriş yapılan ülkenin havalimanında, fatura ibraz edilerek yapılır.

bahsi geçen ülkede oturma izni olanlar ise taxfree ile vergilerini geri alamazlar diye biliyorum.
  • carnicero  (27.05.10 17:14:14) 
amerikadan alamazsın..avrupa havaalanlarında falan oluyor ama amerika için geçerli degil bu..hatta getirtmeyle de olmuyor çıkışta alıyorsun vergini gittigin ulkeden ama amerika vermiyor.


  • little miss sunshinee  (27.05.10 18:53:42 ~ 18:55:10) 
o vergiler çoktan ırakta bir insana 7.62mm olarak geri dönmüştür.


  • pekala  (28.05.10 04:42:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.