[]

Bu evi alıp yaptırmak saçma mı olur?

www.sahibinden.com

Bana bu haliyle 300k fazla geldi. Bütün işçiliği (mutfak dolabından parkesine) kendimiz yapacağız sadece malzeme parası vereceğiz. Sizce daha düşük bi fiyat teklif verip alıp içini elden geçirip kiralamak mantıklı mı?


 
31 yaşındaki daire icin biraz lüks. durumunuz nasil bilmiyorum ama baska ilanlara bakardim.


  • evimin paspasi  (29.05.21 15:03:28) 
O bina en az 40 yaşında. Bir de zemin kat. Zaten ömrünü bitirmiş daireye masraf yapmak bence gereksiz. Üstelik deprem riski var. Beni zincirle bağlasan durmam orada.


  • zoghurt  (29.05.21 15:08:04) 
ilanın açıklama kısmında kentsel dönüşüme girmek üzere olduğu yazıyor.
kentsel dönüşüme girmek üzere olduğu için fiyatı 300 bin, haliyle ilgisi yok.
bu evi alırsanız ve içini en azından insan yaşayabilecek şekle sokarsanız, alacağınız kirayla masrafınızı karşılayamazsınız muhtemelen.

kentsel dönüşüme gitme detaylarını (kesin mi, değil mi, anlaşmışlar mı, ne olacak?) doğru şekilde öğrenirseniz, uzun vadeli yatırım yapmış olursunuz.
kentsel dönüşümden sonra değeri artar.

buraya yatıracağınız para, tadilat masrafı, alacağınız kiranın masrafı çıkartıp çıkartmayacak olması gibi hesaplar şu anda sizin için önemliyse, o zaman size uygun olmayabilir.
tabii binanın ne zaman yıkılacağı da önemli.
altı ay sonra yıkılacaksa alın, bu haliyle beklesin.
o zaman masraf yapıp kiracı bulmaya falan değmez, yeni binayı beklersiniz.
  • blatta hiberna  (29.05.21 15:11:32 ~ 15:13:22) 
(bkz: kentsel dönüşüm)e girebilir o yaştaki binalar.


  • hayirsiz  (29.05.21 15:12:05 ~ 17:18:16) 
şöyle bir şeye 300 bin verip üstüne masraf yapıp kiralamaya çalışmak akıl karı değil.


  • rose parks  (29.05.21 15:37:14) 
Gündüz aydınlanmak için ışık yakılan bir evi kim alır, kim kiralar?


  • Mirket  (29.05.21 15:37:19) 
alıp hiç ellemeyip kentsel dönüşüme girmesini bekleyebilirsiniz ancak o zaman da daire 3 metrekare kalıyor olabilir, o ayrıntıları öğrenmek lazım. yoksa sahibi de salak değildir o muhitte kentselle adam edilecek bir daireyi 300bine bırakmazdı. sonuçta kadıköyde evlerin ölüsü bile 300bin olmaz


  • red g  (29.05.21 16:05:00) 
Bunu alan adam hiç ellemeyip kentsel dönüşüme girsin diye alır. Dönüşüme girince de sana 1+1 verirler bir tane, o şekilde takılırsın. Dönüşüm kaç sene sonra biter, ne zaman olur orasını kimse bilemez.


  • roket adam  (29.05.21 16:19:08) 
Oha parazit filmindeki klozet :)

Kentsele girebilse girerdi muhtemelen sorunlari vardir muteahhit almak istemiyordur.
Gidip sorman lazim, eger girecekse alinir ama kafadan 2 sene ev isine yaramaz. Muteahhit kirasi alirsin.
  • divit  (29.05.21 16:19:47) 
Depremde ilk yıkılacaklar listesinde birinci bir apartman. Kentsel dönüşüme girmezse içinde oturanlar için üzülürüm.


  • suicides underground  (29.05.21 16:39:00) 
tapuda ki durumu önemli olan?buranın iskan da yeri olduğunu düşünmüyorum ortak alan olan bodrumu müteahit daire yapmış olabilir.
tapudaki size düşen metrekare ne önemli olan kısım bu ..
masraf yapmaya değmez 200 bin e bile zor çıkılır burdan.
  • jamswety  (29.05.21 17:08:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.