[]

Araba neden çalışmıyor olabilir?

Merhabalar. Bugün annemin teyzemin arabasını kullanması gerekmiş. Anahtarı alıp arabaya binip çalıştırmak istediğinde araba çalışmamış. 5-10 dakika denemiş, çalıştırmayı başaramayınca teyzemi aramış. O gelip direksiyona oturmuş, kontağı çevirince araç çalışmış. Arabayı stop edip tekrar annem deneyince yine çalışmamış. Araçta herhangi bir parmak izi vs tanıma gibi bir sistem yok Hyundai i10 sanırım 2016 model falan olabilir, gayet düz bir araba. Annem bu aracı neden çalıştıramamış olabilir? Not: Otomatik-düz vites bir çok araç kullanmış bir insandan bahsediyoruz, ki zaten teyzemle beraber denediklerinde de anneme çalışmıyormuş araç.




 
Debriyaja basmamış olabilir. Birçok araç artık debriyaja basmadan çalışmıyor.

Otomatikse de frene basmamış olabilir.
  • himmet dayi  (28.05.21 19:17:49) 
himmet dayı+1
Debriyaja basılması gerekiyor.

  • heritage  (28.05.21 19:40:51) 
eğer iki farklı anahtarla deniyorlarsa birinin pili bitmiş ve immobilizer i aktif etmiyor olabilir. ya da aynı anahtarın pili bitmiş tesadüfen teyzenizde son bi gaz çalışmış olabilir.


  • sipsiyah  (28.05.21 20:10:14) 
Frene basmamış olabilir, vites P veya boş dışında bir viteste olabilir. Bende de i10 var, vitesi D de unuttuğumda araba çalışmamıştı.

Anahtarın pili bitmiş olsa kapıyı açmayabilir ama arabayı çalıştırır. Bu da başıma geldi.
  • inheritance  (28.05.21 20:39:52) 
En son motoru stop eden kisi kontagi kapattiktan sonra direksiyonu hafif te olsa cevirmis olabilir mi?


  • Kirmizibavul  (28.05.21 23:08:03) 
Direksiyon kilidi sebebiyle olabilir.
Otomatik / yarı otomatik bir araçsa frene basması gerekebilir.
Vites P ya da N de olmalı birçok araçta araç çalışmaz yoksa.
  • anten  (29.05.21 16:24:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.