[]

kilo verme süreci

pandemi ile beraber gerçekten çok kötü bir beslenme düzenine kavuştum. hareket alanı kısıtlandı herkes gibi. ve abur cubur, fast food vb kötü beslendim. şimdi bir süredir dikkat etmeye çalışıyorum. en azından fast foodu, abur cuburu minimuma indirdim. yok denecek kadar az. ama pek bir değişim göremiyorum. sporsuz sonuç almak çok mu zor ?




 
Sporla bir ilgisi yok 1 kilo yağ yakman için 7000 kalorilik açık vermen lazım, günlük 300 kalori açık versen gerisini sen hesap et işte kaç kilo için toplamda ne kadar açık vermen gerektiğini. Kilo verme işi birkaç günlük bir olay değil sürece yayılması gerekir.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (28.05.21 10:06:36) 
Hızlandırmak için günlük yürüyüşler ekleyebilirsin. Ve evet, sabır şart.


  • arnold schwarzeneger  (28.05.21 10:11:50) 
egzersiz yapmanız sizi daha dinç yapar, kas kütlenizi korur. kas kütlesi artınca dolaylı olarak yağ yakımı hızlansa da direkt olarak kilo vermenize çok büyük katkı sağlamaz. (profesyonel sporcu değilseniz tabiki)
yağ yakmanın tek bir kuralı vardır: günlük harcadığınız kaloriden daha az kalori almaktır. yani kalori açığı bırakmanız gerekir. bunun için kabaca hesaplama yapan bir web sitesinden günlük kalori miktarınızı öğrenebilirsiniz. ben fitekrandaki hesaplamaları kullanıyorum ve fit365 app uygulamasını indirdim oradan takip ediyorum. günlük kalori hesaplarken bir de kaliteli kalori almalısınız. 3 makroyu dikkate alın sağlıklı yağlar tüketin, doymuş yağı azaltın, protein ve karbonhidratı dengede tutmaya özen gösterin. bence en kısa yolu akdeniz diyetidir. sebze meyve lif, beyaz et ve zeytinyağı özetle tüm ihtiyacınızı karşılar.
yağ yakarken vücut önce su ve kasları en son yağları yakmaya başlar dolayısıyla egzersiz yapmanız bu aşamada kas kütlenizi korumanıza yardımcı olurken vücut kompozisyonunuzu da değiştirir.
tabi ki en sağlıklısını bir beslenme uzmanı bilir. danışmanlık alırsanız eminim çok daha sağlıklı bir kilo verme süreci olur.
bence buraya yazarak bile en öneml kararı vermişsiniz sağlıkla kalın.
  • windymimas  (28.05.21 10:16:11) 
"Bir süredir dikkat etmeye çalışıyorum", "bazı şeyleri minimuma indirdim" şu geldiğim durumda kendime ve yanımdakilere en çok söylediğim yalan oldu bu cümleler.
Kendimce gerçekten dikkat etmedim mi? Ettim.
Ama bu süreçte öyle bir hale geldik ki keskin sınırları olan bir programın içine girmeden değişim görmemiz mümkün değil.

Eğer maddi durumum uygun olsaydı yeniden diyetisyene gitmeyi çok isterdim ama bir haftadır çok daha kesin sınırlı bir program uyguluyorum.
Kilo olarak fark olmasa bile (tartılmadım henüz) kendimi hafiflemiş hissediyorum. Ve önümüzdeki süreci bu bir hafta gibi geçirirsem değişimin de olacağına inancım tam.

Denediğim yöntem uzun zamandır ben yapamam bana göre değil dediğim yöntem bu arada.
Gayet de yapılıyormuş.
Intermittent Fasting 16/8

Bu süreçte yediklerime de dikkat ediyorum tabii bu saat aralığında yiyebiliyorum diye abartmadım.
Bunun dışında günü en az 2 litre su ile kapatıyorum ve her gün en az 40 dakika yürüyorum.

Bunu özellikle detaylıca yazdım ki ilerde dönüp bakayım :)

Kolaylıklar.

Ben öncelikle uygunsanız diyetisyene gitmenizi tavsiye ederim hatta İstanbul Avrupa Yakasında olan doktorumu da gönül rahatlığı ile önerebilirim, harika bir doktordur.
Ama kendiniz yapmak istiyorsanız da biraz kurallar getirip prensiple takip etmek gerekiyor.
  • mutekebbir  (28.05.21 10:21:38) 
Kas çalışmadan yüksek kalori açığı oluşturursanız, buna yürüyüş, koşu ya da kardiyo vs eklerseniz kaslarınıza da veda edersiniz.

Hızlı kilo vereyim diyorsanız o zaman kas da çalışın biraz proteinden kısmayın ki giden kilo yağdan gitsin. Yoksa kaslarınızdan kaybedersiniz ki bu hiç istenmeyen bir durum.

Belirli bir beslenme bilincine sahipseniz ( Az az sık sık yiyincce insülin sistemi nasıl olur, if de nasıl olur, şeker hastalığının, insülin direncinin nedeni nedir vs biliyorsanız) ve obez falan değilseniz bence diyetisyene gitmeyin.

Keskin sınırları olan bir diyet sizin motivasyonunuzu çabuk kaybetmenize neden olur. Zaralı şeyleri biliyorsunuz zaten bunları sınırlandırın, pilavı makarnayı ekmeği minimuma indirin, yanında da kas çalışın.

Sporsuz olur ama kaslardan da gider. Bu da sarkmanıza, yorulmanıza ve enerji harcayan kas kütlesi azaldığı için kilo vermenizin gittikçe zorlaşmasına neden olur.
  • zimbirik  (28.05.21 13:16:59) 
Altta bi hormon vitamin vs eksikse istediğin kadar kalori hesapla, istersen spor manyağı ol o iş zor
Kan tahlili ile işe başla

  • photo85  (28.05.21 20:00:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.