[]

tabanca ruhsatı

Atıcılığa ilgim var. Ancak, gördüğüm kadarıyla listede belirtilen meslek gruplarından değilim. Buna rağmen tabanca ruhsatı alabilir miyim? Bu durumda nasıl bir yol izlemem gerekir, bilen birisi yardımcı olursa çok sevinirim.




 
Bulundurma ruhsatı aliyorsun, sonra poligona gitmek istediğinde karakoldan güzergah için geçici taşıma ruhsatı alıyorsun. Evden poligona, poligondan eve karakol izinli diye biliyorum. Yoksa taşıma ruhsatı alamazsın.


  • prole  (28.05.21 09:41:26) 
Bulundurma ruhsatı +1

Bir güzel dedikodu var bu konuyla ilgili, yol izin belgesinin e-devlet üzerinden alınması ile ilgili çalışmalar yapıldığı konuşuluyor.

Sabıkası olmayan, yaşı ve sağlığı müsait her vatandaş bulundurma ruhsatına başvurup tabanca satın alabilir. Ruhsat 5 senede bir yenilenmeli (ve sağlık raporu başta olmak üzere diğer belgeler de)

Bu sene bulundurma ruhsat harcı 2.500 TL civarında olmalı, 5 senelik ücret bu.

Senelik 1000 adet mermi istihkakımız var, binden daha fazla mermi atarsanız kalanları poligondan almalısınız.

Yalnız pahalı bir hobidir haberiniz olsun. Fişek fiyatı 2,5 TL, poligonda tabanca ve mermi bizden fişek adet atım fiyatı büyük şehirler için 2-2,5 TL.

Yani her bir atış için ortalama maliyet 5 TL, ben gittiğimde iki kutu (100) atıyorum yine de bir şey anlamıyorum.

Amerikalılar kovadan çekirdek gibi mermi alıp atıyor ama bizde cidden büyük masraf, ayda bir 100 fişek atayım desen hiç bir gelişme sağlayamaz insan. Hatta haftada bir 100 tane bile atsak ciddi gelişme ancak.

Poligona muhtaç olmasak, açık havada meskun mahal dışında talim yapabilsek tek masraf fişek fiyatı olur.

Fakat bulundurma ruhsatlı tabanca sahipleri poligon dışında atış yapamazlar, hatta büyük şehirlerde taşıma ruhsatlılar da poligon dışı atış yapamıyor.

Benim taşıma ruhsatım var ikinci 5 sene içerisindeyim, yıllar içinde poligon dışı atış bir şarjör ya atmışımdır ya atmamışımdır. Büyük şehirlerde buna imkan yok çünkü, hele ki İstanbul'da.
  • John Bloor  (28.05.21 10:00:35) 
Öncelikle cevaplar için çok teşekkürler. Sadece iki soru kaldı aklımda.

1- Yanlış bilmiyorsam başvuru için dilekçe yazılıyor. Şimdi gerekçe olarak dediğim gibi atıcılığa ilgimin olduğunu belirtsem "hade len" durumu olur mu? Yoksa böyle bir şey yok mu? Çok net bilgi bulmak zor zira.

2- Kurul raporu için de tabanca ruhsatı için almak istiyorum diye belirtmeme gerek var mıdır?
  • henchman  (28.05.21 11:03:14) 
1- herhangi bir sebep sunmanıza gerek yok, zaten silah ruhsat büroda hazır dilekçeler var onlardan doldurursunuz, o en son iş yani.

2- evet tabanca bulundurma ruhsatı için olduğunu belirtmeniz gerekiyor, bazı istisnalar hariç devlet hastanelerinin çoğunda var bu heyetler rapor için.
  • John Bloor  (28.05.21 11:30:10) 
Hocam taşıma ruhsatı veren muameleciler var güvenilir, bu işi ticarete dökmüşler. Yalnız biraz tuzlu özellikle her 5 yıl için o parayı vermek biraz koyar insana. Ömürlük olsa verilir düşünmeden.
Detay istersen özelden yazabilirsin.

  • les yeux blanches  (28.05.21 17:28:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.