[]

Vücudu alkol ve sigara etkisinden arındırmak

Arkadaşlar merhaba. Çok sevdiğim bir yakınım var. Kendisine sigarayı bırakma konusunda teşvik edici oldum. Çok şükür bıraktı. Aylardır içmiyor.

Şimdi sıranın da 2-3 yıldır günde bir iki, bazı günler üç dört adet bira olacak şekilde içtiği alkolü bıraktırmak olduğunu dusunuyorum.

Ama her nedense bu sefer biraz yan çizdi. Zaten vücudu mahvetmisimdir. Bu saatten sonra bıraksam ne fayda olacak? (Aynı şeyi sigara için de diyecekti ama onu birakabilmesinin nedeni kendisinin pis pis kokmasindan kendisinin de bıkmış olmasıydı). Bu saatten sonra bırakmanın bir anlamı yok vs diyor.

Şimdi gerçekten de ortalama günde 2 bira vücuda en fazla ne yapmış olabilir ki bunu ben de merak ettim.

Asıl sorum ise, 7-8 sene içilen sigara, 2-3 yıldır içilen alkolün vücuda yaptığı tüm etkileri temizlemek, vücudu arındırmak için neler yapmalı? Hangi sporu mesela. Nasıl beslenmeli? Neler yiyip içmeli?

 
Karacigeri icin enginar yiyebilir mesela tam da mevsimi


  • nax  (28.05.21 08:51:29) 
instagramda takip ettiğim bir doktor her sabah kereviz sapı suyu içiyor, karaciğeri temizliyormuş. başka faydaları da var tabi ama karaciğer üzerinde çok duruyor bu doktor.


  • ofelia  (28.05.21 09:38:56) 
Annem de karaciğeri temizliyormuş diye bulduğu her otu yiyen birisi. Böyle bir şey yok bana göre.
Sigarayı ve alkolu bıraktığım dönem yürüyüşe ve koşuya başlayıp şekeri kestim. Yaklaşık 2 ay sonra nefes alıp verişimin bile değiştiğini hatırlıyorum. Ev yemeği, su ve yürüyüş/koşu. Başka bir şeye benim için ihtiyaç yoktu. İnanılmaz da iyi geldi.

  • pudra  (28.05.21 09:54:12) 
karaciğer vücudun detoks organıdır siz devamlı alkol aldığınızda o kendini yenileyemez alkolün ve kötü beslenmenin verdiği tahribatı düzeltmeye çalışır. yani bunları kestiğinizde hiç öyle saplara, enginarlara ihtiyaç yoktur. tüketin tabi faydalıdır ama otla çöple bu tahribat düzelmez. karaciğer yağlanması için de bir doktorun teşhis koyması gerekir.
yapılan bazı araştırmaları okumuştum-konuyla profesyonel anlamda hiç alakam yok sadece ilgileniyorum- düzenli ve ölçülü alkol tüketenlerin ara sıra tüketenlere göre daha az vücutlarında hasar olduğu gözlenmiş. tabi bira gibi hem asitli hem de aşırı kalorili bir şey yerine şarap ya da rakı tarzı yüksek alkol, düşük miktar tüketimi de önemli sanırım bu sonuç için.
öte yandan hem sağlıklı beslenme hem egzersiz hem de bağımlılıktan kurtulma kişideki stres seviyesini arttırıp ters tepebilir. ben sigarayı bıraktıktan çok uzun süre sonra beslenme değişimine ve ondan 2 sene sonra egzersize başladım bence her şeyi bırakıp bağımlılıktan kurtulmaya çalışın. vücudumuz zaten muhteşem detoks organlarıyla donatılmıştır zararlı besinlerden ölçülü tüketip bol bol yürüyüş yaparsa eminim her şey yoluna girer. önce stresi azaltmak bence her şeyden önemli.
sağlıkla kalın
  • windymimas  (28.05.21 10:30:45) 
Karaciğer kendi kendini onarabilen bir organ diye biliyorum. Belli bir aşamaya geçmemişse(siroz gibi) alkolü azaltmasının tabi ki vücuduna güzel bir etkisi olacaktır.

Bir de ortalama günde iki biradaki alkolün vücuda zararından çok faydası var. Ama bu alkolü biradan almak karbonhidrat içeriğinden dolayı kötü o kadar.
  • zimbirik  (28.05.21 13:23:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.