[]

Rastgele zoom görüşmesine dalmak?

Kısa öykü yazıyorum. Karakterim pandemide can sıkıntısından, kendine eğlence yaratmak için tanımadığı kişilerin zoom görüşmelerine dahil oluyor.

Ancak zoom ve benzeri uygulamaları bilmediğim için teknik olarak inandırıcı mı emin değilim.
Telsizle rastgele frekans arayarak birileriyle irtibat kurmaya çalışmak gibi düşünün.

Mesela zoom bağlantı linkini kafadan atarak görüşmelere rastgele girmek mümkün müdür?

 
Şifre de gerekiyor. Yani pek mümkün değil


  • kisa  (28.05.21 00:15:32) 
Yani zor biraz. Ama birçok seminer, panel, meditasyon, study with me gibi şeyler düzenleniyor zoom üzerinden. Twitter'a vs zoom diye aratırsanız birçok link çıkar. Tabi hikayenizde birebir sohbet ortamı arıyorsanız bu pek işinizi görmez. Bir de bekleme odası ayarı var, açık tutarsanız gelen kişiyi alamama seçeneğiniz var Zoom'da.


  • black holes in the sky  (28.05.21 00:23:53) 
sorunun cevabını bilmiyorum ancak bir öykü yazıyorsanız buna takılmayın. gerçekliğin bir önemi yok.


  • kljgslsdkjsd  (28.05.21 00:34:51) 
connected me diyebilirsin.


  • buenosdias  (28.05.21 00:38:11) 
biri zoom linkini yanlışlıkla kahramanınızla da paylaşmış olsun. linkle rastgele toplantıya girmiş de olursunuz, şifreye gerek yok.


  • levybroo  (28.05.21 00:57:52) 
Mümkün,
Şifre gerekmiyor bu arada
Piyasada , watsap gruplarında,telegram gruplarında ve hatta yapılan etkinliklerin afişlerin üstünde bile zoom linkleri oluyor. Olabilitesi olan bir olay yani devam.
  • paramolacak  (28.05.21 04:45:54) 
@paramolacak, ne zaman zoom toplantısı oluştursam rastgele bir şifre ile oluşturuyor ve linke gömüyor. Şifre link içerisinde yani. Linkteki bir karakteri değiştirirseniz başka odaya ulassaniz bile şifre farklı olacağından giremeyeceksiniz.
Özellikle şifresiz açılmış bir toplantı olacak, linki değiştirip yine şifresiz bir odaya denk geleceksiniz.
Pek olası değil.
  • kisa  (28.05.21 07:18:57) 
pandeminin başlarında mümkündü zoom daha yeni yeni meşhur oluyordu, bir açık vardı ve istediğiniz zoom konferansına girebiliyordunuz, açığı paylaşan adam amerikan başkanının konferansına girdiğini bile kanıtlamıştı, sonradan düzelttiler.


  • nahtoderfahrung  (28.05.21 09:47:41) 
@kisa zaten ondan bahsediyorum bende, millet şifre dalan koymuyor ağırlıkla meetings'den oluşturuyor sadece linki atıyor çok denk gelir


  • paramolacak  (28.05.21 10:10:13) 
Geçen senenin ortalarına kadar bu mümkündü, şu anda otomatik olarak şifre atıyor. O yüzden hikayede böyle bir şeyi kullanman problem olmaz.


  • roket adam  (28.05.21 10:18:14) 
Çok kafaya takıyorsanız alternatif:

Zoom'da değil ama arkadaşımla telefondan ortak bir şeyler izlerken odayı kilitlemeyi unuttuğum için biri gelip ortalığı karıştırmıştı. Bizim filmi durdurup başka videolara geçme gibi.
Uygulamanın adı Rave, burada sesli konuşma ve yazışma var ama.


Ayrıca ben de öyküde gerçekliğin çok önemli olmadığını düşünüyorum.
  • mutekebbir  (28.05.21 11:06:59) 
adamı asosyal bir hacker yap olsun bitsin:)


  • anten  (28.05.21 13:59:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.