[]

Cuma Namazı

Sadece farzını kılmak ve hutbe için öğle ezanı okunur okunmaz mı gitmek gerekir yoksa daha erken ya da geç mi?




 
ezan okunur. sünnetler kılınır sonra hutbeye çıkılır, sonra farz kılınır.


  • efruz  (27.05.21 22:35:35) 
Ezan bitince ilk sünnet başlar. İlk sünnet 5 dk sürer. Sonra hutbe başlar. Hutbe 15 dk sürer. Sonra farz başlar. Hutbe daha kısa veya daha uzun sürebilir.


  • vatanperver  (27.05.21 22:41:54) 
ezandan sonra sünnet kılınıyor sonra hutbe sonra farz sonra tekrar sünnet.


  • kljgslsdkjsd  (27.05.21 22:43:49) 
Her ezanı cami içinde duymak güzeldir. Cuma günü ayrıca vaaz da dinlenmiş olur.
İlk olarak 4 rekât sünnet kılınır.
Sonra hutbe dinlenir. Bu esnada hiç bir şekilde hareket edilmemesi ve sessiz sakin durmak gerekir ki,
Hala da süren en büyük hatalardan biri hutbe de imam dua ederken herkesin o esnada el açıp amin demesidir ki aslında hutbe esnasında olmaması gereken şeylerdendir.
Nasıl ki namazda gereksiz hareket edilmiyor, boşa ses çıkarılmıyor konuşulmuyorsa hutbe de öylece sükunetle dinlenir. İmamın hutbedeyken yaptığı duaya "kalben" amin denilir.

Sonra imamla 2 rekat farz kılınır.
Daha sonra 4 rekât son sünnet
Ardından 4 rekât zuhur-i ahir kılınır ve Önemlidir:
i.hizliresim.com
En son olarakta 2 rekat vaktin sünneti kılınır.

Her ne kadar camiiden hemen farzı kılarak çıkanlar görülse de Sünnet namazlarını kılmakta önemlidir. Ahirette kılınmayan farz namazlardan eksik olanlar bu namazlarla tamamlanacaktır.

(Hayırlı Cumalar)
  • Erva  (27.05.21 23:58:53 ~ 23:59:56) 
erva +1

aslında bazı imamlar el açtırıp dua ediyorlar. millet sesli bir şekilde amin diyor.

dipnot vereyim: aslınca cumada önemli olan iç ezan. dışarıya tam öğlen vaktinde okunan ezan millete haber vermek için. iç ezan mutlaka okunmalı.

cuma namazı kılamadıysanız. öğlen cemaat ile kılınmaz. öğlen namazı namazı cuma namazı kılınacak kadar vakit geçtiken sonra kılınır.

dinimiz amin.
  • qobel  (28.05.21 00:49:08) 
"Bugün yapılan yanlıştır, gitmeniz gerekmez"
tam da bu gerekmezciliği defetmek için hutbeyi önce okuyorlar.

öncesini sonrasını bilmem ama cumanın vucubunun şartları ve sihhatinin şartları var.

yukarıdaki hocanın bahsettiği "...seyahatteyken kılmamış. sünneti terk edenleri uyarmış."
ifadesini açarsak ilgili kişilerin durumu seferi olamaz m? ve evet bildiğiniz gibi seferi olduğunuzda cuma namazı vacib olmaz ve gene evet ki size salahiyet verilen bir şeyde ısrar etmek de uyarılması gereken bişeydir. az çok bilgisi olan bu savı nasıl çürütebildiğini de gördünüz. anlatmaya gerek yok.

kaldı ki hutbe önce okunurmuş sonra okunurmuş hiç araştırmadım bile :)


dini kediden öğrenirsen ciğer calmayı farz zannedersin.
  • qobel  (29.05.21 18:56:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.