[]

format hakkında sorular

İşletim sistemi olarak Windows 7 kullandığım bir bilgisayarım var. 7 yi silmeden Windows 10 da kurmak istiyorum. Konuyla ilgili birkaç sorum olacaktı.

1- Yanlış hatırlamıyorsam Windows 7 yi kurarken önceki sistemi tamamen silmeden yeni sistemi kurma opsiyonu da vardı. Bu yapılabiliyor değil mi? Yani bilgisayarda iki sistemi de kurulu tutup, makineyi açtığımızda hangisini istiyorsak onu kullanmak?

2- Eğer 1’deki sorum için cevap evetse, böyle bir kullanım bilgisayara ekstra yük demek olmuyor mu? ben zaten Windows 7yi pc rahatlasan diye kullanıyorum ve memnunum ama bazı programları kullanmam için 10 gerekebiliyor. windows 10'u o nedenle kuracağım. Ama pcde iki sistem yüklüyken Windows 7’deki performans da düşmez mi?

3- İşlemci AMD A10-5800K 3.80 GHZ. RAM 4GB. Bu özelliklerle Windows 10 performansı nasıl olur? Bu konuda bir site var mı bilgisayar özelliklerine işletim sisteminin uygun olup olmayacağını kontrol edebileceğim?

4- 32 Bit işlemcilerin 64 Bite çıkarılabildiği doğru mu? Forumlara bakıyorum farklı yorumlar var. Benim “system type” kısmında 32 bit yazıyor sadece, 64’e uygun olabileceği yönünde bir ifade yok. Bu da bonus soru oldu artık:)

Teşekkür ederim.

 
1- Evet
2- Nayır. İkisi aynı anda çalışmadığı için performansı etkilemez.
3- Bilmem.
4- İşlemci değil, işletim sistemidir o. Senin işlemcinin 64 bit desteği var zaten. www.cpu-world.com
  • boray eris  (27.05.21 22:47:49) 
1- Yükseltme yükleme işi her zaman mümkün, ama önceki programlardan, işletim sisteminden, eski kullanımlardan kalan çeri çöpü neden hala tutayım ki bilgisayarda?

Temiz kurulum ve format her zaman pc'de olmasa da insanda bir rahatlama yapıyor :)

2- Sıkıntı olmaz ama benim kafam asla rahat etmez, temiz kurulum en güzeli.

3- İşlemci ve ram win 10 için yeterli görünüyor sistem gereksinimlerine göre.

4- Şu an senin win 7 32 olduğu için öyle görüyorsun, işlemcin 64 için uygun +1 Win 10 yüklerken 64 bit yükle.
  • John Bloor  (28.05.21 10:18:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.