[]

şahıs şirketi sgk ödemesem ne olur?

Soru başlıkta. Ben bu sigorta ödemesini yapmazsam ne olur? çok fazla değil mi ya bin küsür lira.




 
başka bir yerde sgk'lı olarak çalışmıyorsan bağkur kaydı yaptırmalı ve primlerini ödemelisin.

eğer ödemezsen borç olarak birikir. ödemediğin için de bu süreçte sgk hizmetlerinden faydalanamazsın. fazla ya da az kısmını şöyle düşün. herhangi bir işletme işçisine asgari ücret ödediğinde sgk'ya aynı bu rakamda ödeme yapıyor. bu ödeme sadece sağlık hizmeti değil emeklilik için de fon oluşturuyor.

ödemediğin için devlet alacaklarına uygulanan e-haciz türü şeylerle karşılaşabilirsin. ya da arada bir çıkan bağkur affından faydalanır ya borcunu toplu ödersin ya da ödemezsin ama prim günlerin de silinir.

mesela:
31 Ekim 2020 öncesinde doğan Bağkur prim borcunuz varsa, hiç ödeme yapmadığınız taktirde, bu borçlarınız Şubat 2021'de silinecektir.


Herhangi bir başvuru yapılmasına da gerek bulunmamaktadır.

Silinen dönem çalışma gününden sayılmayacaktır.
Kaynak: www.sgk.gov.tr
  • orpheus  (27.05.21 20:37:19 ~ 20:55:09) 
Orpheus+1
Benim hiç ödeme yapmadığım için 2016da komple silmişlerdi borcumu. Pirimi de sildiler tabi

  • neysene  (27.05.21 21:12:12) 
prim silmeleri problem değil de e-hacize falan kalkarlarsa sıkıntı


  • kljgslsdkjsd  (27.05.21 22:15:10) 
Valla ben hep ödedim de, bizim muhasebeciye sürekli birileri geliyordu, yapılandırmaya falan başvurup normalde ödemeleri gerekenden çok daha ucuza halledip gidiyorlardı.

Yani bilinçli bir şekilde şu an ödeyeceğin bağkur primiyle altın/dolar alıp kenara atsan, 10 sene sonra yapılandırmada bozdurup neredeyse bedavaya işin içinden çıkabiliyorsun.

Öte yandan zaten vergiden düşüyorsun, hani bağkur ödemesen gelir vergin artacak, o yüzden ödemek bana mantıklı geliyor. Gelirin yoksa başka konu tabi.
  • plutongezegendegilmi  (27.05.21 23:24:26) 
2009 yılından beri bağkurluyum. hiç prim ödemedim. hiç sağlık güvencesinden faydalanmadım. her afta borcu sildirdim. hiçbir zaman haciz ya da e-haciz gelmedi. günleriniz silinmiyor. af geldiğinde geriye dönük ihya isteyip sildirdiğiniz primleri ödeyerek haklarınızı kazanabiliyorsunuz.

hedefim 63 yaşa gelince (ömür yeterse) 15 yılı ihya edip emekli olmak.

edit: yukarıda bahsedilmiş sağlıktan faydalanılma işi düşünülmüyorsa primleri akılcı yatırımlarla değerlendirip emeklilik yaşı geldiğinde toplu ödemeyle emekli olunabilir. ihya durumu daha avantajlı olabilir. geçen afta e-devlette baktığımda ödemediğim dönem borçları bu dönem üzerinden değil geçmiş dönemdeki tutarın yasal faizi ile hesaplanmıştı. faiziyle bile bugünkü primlerden uyguna geliyordu.
  • phonex  (28.05.21 08:18:05 ~ 08:22:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.