[]

Devlete borcumu ödemesem ne olur (Yapılandırma vs.)

Genel soru başlıkta. Biraz daha detay vermem gerekirse, şu anda bir firmada çalışıyorum. Maaşımın 4'de 1'inde haciz var. Bu haciz uzun bir süre daha maaşımda olacak.

Bankalarda maaş hesabım haricinde herhangi bir hesabım ve kredi kartım yok. Evim arabam hiçbir şeyim yok. Ailemin yanında yaşıyorum. Eski şirketimden dolayı yaklaşık 65.000TL'lik yapılandırma borcunun taksitlerini ödedikten sonra elimde geçinmeme yetecek kadar bir para kalmıyor.

Bu durumda yapılandırmayı ödemek istemiyorum. Ödeme yapılmayıp yapılandırmanın bozulması durumunda beni nasıl bir süreç bekliyor?

 
Maaşınızı bankadan aldığınız sürece o maaşa tekrar haciz gelecek, banka değiştirsenizde. Aile yanında oturduğunuz ev ikamet adresinizse oraya da haciz gelebilir.


  • neysene  (27.05.21 19:37:07) 
İhtiyacınız olduğunda kredi/kredi kartı alamayacaksınız.


  • gokank4  (27.05.21 19:54:40) 
@neysene,

Maaşım daha bankaya yatmadan haciz tutarı kesilip yatıyor. Bu durumda yattıktan sonra bir kere daha haciz mi gelir demek istiyorsunuz?

@gokank4,

Bankalarda batık kredilerim olduğu için zaten herhangi bir banka ürünü kullanamıyorum.
  • mayday  (27.05.21 20:06:15) 
yapılandırma veya devlet borçları nedeniyle kolay kolay evine haciz gelmez. ancak bu gelmeyecek garantisi değil. bunun yerine bankadaki parana hiç beklemediğin anda e-haciz uygulanabilir. ya da üzerine ev-araba varsa bunlara haciz gelir. senden mal beyanı isteyebilirler bunu yapmak zorundasın.

devlet borçlarında zaman aşımı 20 yıl. yani ticari-banka borcu gibi 10 sene sonra silinmiyor. bu yüzden eninde sonunda o parayı senden alırlar. herhangi bir yapılandırma çıktığında tekrar uygun taksitlerle yapılandırıp ödemelisin.

kaç tane alacaklı olduğu veya borcun miktarına bakılmaksızın maaşının en fazla 1/4'ü haczedilebilir. yanılmıyorsam bir tek nafaka alacaklarında bu oran farklıydı.
  • orpheus  (27.05.21 20:42:33 ~ 20:44:44) 
Maaşınıza bir kez haciz uygulanıyorsa ikinci kez uygulanmaz. Demek istediğim şuydu: eğer maaşınızı başka bankaya aktartıp hacizden kurtarmaya çalışırsanız yeni bankada da bulurlar. Tc kimlik numaranız üzerinden bütün yasal bankalara bildirim gidiyor, hepsi size haber verilmeden takibe alınıyor.


  • neysene  (27.05.21 21:00:26) 
Üzerinizde herhangi bir mal varlığı yoksa ve olmasını planlamıyorsanız, yapılandırmanız bozulduğunda canınızı sıkacak bir şey olacağını sanmıyorum.


  • yapma be  (28.05.21 19:31:48) 
@yapma be,

Dediğiniz gibi üzerimde herhangi bir mal varlığı yok ve olmasını planlamıyorum.
  • mayday  (29.05.21 22:31:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.