[]

site yönetiminin extra para talep etmesi

böyle bir haklari var mi?

site aidatina ek olarak apartman girişlerine yapilan mermer doşemesi için hane başı 1800 lira ek ödeme talep edilmiş.

bir apartmanda 20 hane oldugunu ve 50 apartmanlı site oldugunu düsunursek fiyat fahiş geldi, çok para kaldiracaklar ve aptal yerine konulacagiz diye endişeleniyorum.

sizce ödemeli miyim?

 
böyle büyüklükte bir harcama için öncesinde site sakinlerinden onay alınması gerekmez mi?


  • reanarchy  (27.05.21 14:02:16) 
toplantıda mermer yapılsın kararı çıktıysa talep edebilir. ödemelisiniz.


  • brakgn  (27.05.21 14:05:32) 
toplanti yapildimi bilmiyorum, site çok kalabalik oldugundan kimsenin birbirinden ve toplantilardan haberi yok, yapildiysa yonetim kendi icinde en fazla 3-5 kisiyle toplanmistir. ben birşeye imza atmadim.


  • egokalp  (27.05.21 14:12:34) 
Toplantıda katılım ya da vekaletlerle çoğunluk sağlandıysa ve yetki verildiyse yapılabilir.


  • roket adam  (27.05.21 14:25:39) 
1 milyon 800 bin tl yapıyor. Bir yerlerde bir hinlik var. Ödeme.


  • jelly bear  (27.05.21 14:25:50) 
yönetim kurulu karar aldıysa ödemelisin.

Site duyurularının yapıldığı pano veya internet sitesi vs. varsa orada karara ait imzalı sayfayı koymak durumundalar.
  • Northern Mariner  (27.05.21 15:00:46) 
çoğunluk ok verdiye mecbur verirsiniz. fiyat yüksek gibi geldi, bilgi talep edebilirsiniz tabiki kaça anlaştılar nasıl bu kadar fiyat çıktı vs.


  • entropik  (27.05.21 15:08:17) 
usülüne göre* karar alındıysa ödemelisiniz. kat malikinin, usülüne uygun alınmış kararlarla belirlenen ortak ödemelerden kaçınma hakkı bulunmuyor.

yalnız daire başı 1.800 * 20 hane * 50 bina = 1.800.000 tl eder ki, mermer döşemesinin bu kadar tutması pek normal gelmedi.

bu kararın alınmasını takip eden 6 ay içerisinde yönetim kurulu kararını iptali için mahkemeye başvurabilirsiniz.

her halükarda, yönetimin, yapılan harcama ile ilgili detayları kat maliklerine ispat etmesi şarttır. yapılan ödeme ile ilgili detay bilgi isteyebilir, buna göre hareket edebilirsiniz.

* usülüne göre'yi açmak gerekirse :
- olağan genel kurul duyurusunun, toplantıdan en az 15 gün önce, tüm kat maliklerinin ulaşabileceği bir yerde, toplantı gündemi belli olacak şekilde, birinci toplantıda yeter sayının bulunmaması nedeniyler yapılmaması durumunda ikinci toplantının nerede ve ne zaman yapılacağı bilgisinin bulunması,
- olağan genel kurulun, sayı ve arsa payı oranında yarısından fazlası ile toplanmış olması,
- olağan genel kurul kararının oy çokluğu ile alınması (anagayrımenkul ile ilgili bazı kararlarda oybirliği, 3/4 oy oranı aranabilir : kat mlkiyeti kanunu)
- olağan genel kurul birinci toplantı, yeter sayı sağlanamadığında, ikinci toplantının en geç 2 hafta sonra yapılması,
- ikinci toplnatıda kararın salt çoğunluk ile alınmış olması,
- alınan karar ile ilgili gündemde başlık bulunması,
- alınan her türlü kararın tüm kat maliklerinin ulaşabildiği yerde duyurulmuş olması,
- toplantı eğer olağanstü genel kurulsa, toplantı çağrısının yönetici, denetçi veya kat maliklerinin 1/3 imzası ile, toplantı isteğ tarihinden en az 15 gün önce, tüm kat maliklerine imzalatılacağ çağrı veya taahhütlü mektupla, toplantı nedeni bildirilmek şartıyla yapılmış olması,
  • altinci nesil caylak  (27.05.21 15:34:33 ~ 15:51:29) 
sağlam geçirmece var bu işte..
yok öyle bir kaplama mermermer fiyatı. tüm binayı kaplasalar anca tutar.

  • jamswety  (27.05.21 16:45:52) 
karar varsa alırlar. ancak tahminlerimi söyleyeyim; site yönetimi kesin profesyonel bir şirkette ve geçiriyor. muhtemelen aidatlarınız da olması gerekenin en az %50 fazlasıdır ve kesinlikle alınan aidatın karşılığı hizmet de yoktur. bu genellikle böyledir.
biz de yaşadık benze süreçleri, koza yönetimdeydi, siteyi yapan şirket yönetimi onlara vermiş. olağanüstü genel kurul toplayıp bunları şutladık, yönetim ve denetim kurulunu kat maliklerinden oluşturduk. site idaresini de yine yönetimin seçtiği bir şirkete verdik. aidat yarıya yakın düştü ve hizmet de arttı. yapabiliyorsanız bu yolu izlemelisiniz.

yılda bir genel kurul toplanıyor. rutin maliyet artışları kurula sunuluyor ve yeni aidat oylanıyor. sonra sizden istenen gibi yıllık yatırım kalemlerini yönetim sunuyor ve oylanıyor, kabul edilirse para toplanıyor. ve tüm bunlar toplantı sonrası ilan ediliyor.
  • surprise  (27.05.21 17:29:10 ~ 17:32:36) 
Fiyat uçuk görünüyor.
Kendiniz ayrıca bazı daire sakinleriyle beraber fiyat araştırması yapın piyasada.
Sonra da asıl talep edilmesi gereken fiyat budur diyerek panolara asarak duyurun. Gerekirse kapı kapı dolaşın.
  • Erva  (27.05.21 17:55:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.