[]

Evinizde buzdolabı için ayrılmış alan/dolap ölçüleri kaç cm ?

Daha önceki duyurularda söylediğim gibi beyaz eşya arayışındayız ancak ev henüz net değil. Tabi ki evden eve değişiyor ama günümüz evlerinde mimarların genellikle buzdolabı için ayırdıkları alan ne kadar ? Üşenmeyenlet ölçüp yazabilirse çok seviniriz. Çok teşekkürler şimdiden.




 
Gerçekten evden eve değişiyor, önce evi tespit edip öyle buzdolabı almanızı %1000 öneririm. Şimdi biz bakıp söylesek de çok yüksek ihtimalle tutacağınız evde farklı olacaktır.


  • roket adam  (27.05.21 14:26:13) 
Ufak ve ortalama daireler için 75 çoğunlukta olmak üzere 75-80 bırakılıyor. Ama hala eski alışkanlıktan 70 bırakan sığır mobilyacılar da var.

70'e sığan dolaplar az da olsa var piyasada ama ortalaması 75'e sığar.
  • John Bloor  (27.05.21 14:53:31) 
bırakılması gereken 80 (hava sirkülasyonu vs de göz önünde bulundurularak 75'lik buzdolabı konulabilir), ben yaparken bulunan ortamda 10cm dünyaları yerinden oynatmıyorsa 90'lık dolap tasarlıyorum default. özel talep olursa iş değişir.
bu konu ile ilgili zaten gereken söylenmiş,
asıl önemli başka bir mevzu var, apartman merdiven sahanlıkları ve asansörleri. asansörlere zaten genellikle buzdolabı sığmıyor ve merdivenlerden taşınıyor. lakin buzdolabı ambalajı ile birlikte en az bir 10 cm oynuyor boyutu.
ev kiralık olacaksa çok büyük buzdolaplarına yönelmeyin. ilk gelişi ve sonra taşınma anında gidişi sıkıntılı olabilir(yeni binalarda bir tık daha az problem bu, gerçi yeni binada da mutfak kapısının kıtı kıtına yapıldığını gördük kapı kasası söküldü buzdolabı mutfağa girsin diye). Mutfak izin verse de apartman merdiven boşluğu sıkıntı çıkarabilir, bu sefer sıfır buzdolabı için hasardan mesul olacağınıza dair kağıt imzalatıp ambalajsız korumasız hatta kapısı dahil sökülerek eve taşıyorlar.

markalarda aynı modellerin 1-2 ölçüsü olabiliyor, markayı modeli belirleyip ev belli olduktan sonra o modelin uyan ölçüsü de alınabilir.

Özetle ev belli olmadan buzdolabı almayın, ev eğer kiralık olacaksa ufak buzdolabı alın
  • nwnd  (27.05.21 16:09:10 ~ 16:12:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.