[]

yetimhane kurmak istiyorum

Yetim çocuklar için bir yer oluşturmak istiyorum. Doğa içerisinde olacak, çocukların hayata kazandırılmasına yönelik çalışmalar yapılacak ve gönüllüler çalışacak. Fakat yetimler Türkiye'de devlet korumasında oldukları için böyle bir şey mümkün görünmüyor. Kulağı diğer taraftan gösterecek bir şekilde bunu hayata geçirebilir miyiz? Bir çok çocuk evlat edinmek gibi. Ama sanırım bunda da gelir problem olur. Ve bir yandan da devlet desteği elde etmek istiyorum. Konu hakkında fikir verebilirseniz, ufkumu açarsanız sevinirim.




 
Süper bir iş olur eğer olursa, Tavsiyem bir vakıf veya dernek kurup iktisadi işletme ile yeri tüzel olarak satın alıp Aile Bakanlığına devretmeniz yönünde olacaktır.

Tüm kontrollerin sizde olduğu bir sistem bildiğim kadarı ile mümkün değil, zaten mümkün olsada her türlü kamu denetiminde olacak. O nedenle protokol yapıp protokole ilgili şartları koyarsanız sıkıntı çıkmaz.
  • paramolacak  (27.05.21 13:06:49) 
paramolacak+1

çok uzun yıllardır stk'larda gönüllü çalışan (bunun 4 senesi türkiye'nin en büyük çocuk esirgeme kurumlarından birinde onların çıkarttıkları gönüllü kartıyla girip çıkmış) biri olarak söylüyorum, bu söylediğiniz maalesef çok gerçekleştirilebilir değil. o çocukların önemli bir kısmının ailesi var ve bu ailelerin ziyaretlerinin organize edilmesinden tutun (ziyaretlerinin koşulları ailenin durumuna göre değişiyor bağımlı, hükümlü vb), yeri yurdu belli olan çalışanların bile istismar uyguladığı bir ortamda gelen her gönüllünün sabıka kaydının alınmasına, bu çocukların onlara emanet edilmesi ve yeri geldiğinde etkinlik için başbaşa bırakılmasına, dışardan gelebilecek tehlikelere karşı alanın gece/gündüz güvenliğinin sağlanmasına (hem ailelerden hem dışardan çocukları kaçırmaya çalışanlar oluyordu) kadar sayısız prosedür ve detay var. teoride çok umut verici görünmekle birlikte bu tarz fikirlerin pratikte/sahada uygulanması aynı verimlilikte olmuyor maalesef.

yine de sorularınız olursa deneyimlerimi memnuniyetle paylaşırım.
  • Phoebe  (27.05.21 13:35:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.