[]

Barkod - etiket basımı hk.

arkadaşlar selam,

kendi üretip sattığımız ürünlerimiz var. bunların hiçbirinin barkodu olmadığı için stok takibinde zorlanıyorudk. şimdi hepsini barkodlayacağız. ben size durumu anlatayım, siz de beni yönlendirin "şu aleti alabilirsiniz" diye.

öncelikle; yeni üreteceğimiz ürünlerin paketlerinde barkodlar basılı gelecek, biz şuan eski stoktaki ürünlerimizi barkodlamaya çalışacağız.onları da 2-3bin çeşit ve 30-40bin adet gibi düşünebilriiz.

istediğimiz şey şu;
personel bir makinadan, bizim önceden belirlediğimiz barkodları basıcak makina bu barkodları istenilen adet kadar basıp, personel bunları tek tek yapıştıracak. barkod büyüklüğü yarım santime 3-4cm gibi düşünebiliriz. küçük olmasını istiyoruz.

bu noktada; biz hali hazırda barkodu üretmiş olacağız. personel barkodunu çıkarmak istediği ürünün yanındaki butona basıp, ekranına gelen "barkod" resmini ilgili yazıcıdan bastıracak.

bu noktada kafamı karıştıran şey;
www.barkodmakine.com

buradaki el makinalrına, bilgisayar/app ile bağlanıp istediğimiz görseli bastırabiliyor muyuz emin olamadım.
www.barkodmakine.com
yahut şunun gibi makinalara, minik etiketler de basmasını sağlayabiliyor muyuz onu da anlamadım.

biz ne tür bir makine bakmalıyız?

sanırım "barkod yazıcı" diye bakmak doğru değil, çünkü o, elinde oluşturulmuş barkodu olmayan iş süreçleri için, numara girerek barkoda dönüşmesini ve onun çıktısınnın alınmasını sağlıyor. bizim böyle bir ihtiyacımız yok.

 
El makinasını bilgisayara bağlayamazsın.
Bu yazıcılar demirbaş için kullanılır genelde. Masa sandalye falan.
5li barkod kağıtları var küçük ölçğ istersen.
Bir de barkod yazıcı alman lazım.
Sonrasında bilgisayardan yazdırabilirsin.
  • neymis  (27.05.21 09:19:26) 
biz bir ara normal yazıcıdan etiket basıp yapıştırmıştık. a4 ebadında kendinden yapışkanlı etiketler var. çok masrafa girmeden halletmiştik, bizim ürün sayısı düşüktü. örnekte 14 adetlisi var ama daha fazla sayıda etiket bulunduran kağıtlar da vardır.

örnek: www.hepsiburada.com
  • duyulmasi gerektigi kadar  (27.05.21 09:41:40 ~ 09:43:18) 
www.melkateknik.com

bizd bu makinadan var. bir de bartender programı var bilgisayarda. sanıyorum bartender programı içinde farklı ölçüdeki etiketler için dizaynlar var.

program excel dosyasından raf etiketini otomatik olarak oluşturmuş oluyor. bartender programı içinde istediğimiz ürünün olduğu sayfaya gidip raf etiketini basıyoruz. buna ihtiyaç yok sanırım sizde.

ürün etiketini ise biz her seferinde baştan yazıyoruz ama bunu neden yapıyoruz bilmiyorum. isterseniz her ürün için ayrıca bir bartender dizayn oluşturabilirsiniz. personel de ilgili ürünü açar ve istediği sayıda yazdırır.

bizdeki en küçük etiket 2cm*4cm

daha küçüğü var mı bilemedim ama vardır mutlaka.
  • elorelia  (27.05.21 10:05:29) 
yapmak istediğiniz şey için, bir bilgisayar olması şart. bir program olması şart. basit bir barkod okuyucusu ve basit bir barkod yazıcı gerekecek. benim önerim, bu sistemi kendiniz kurmaya çalışmaktansa, bir firma ile anlaşın, onlar halletsin. kendi başınıza uğraşmak kolay değil.


  • co2s2  (27.05.21 11:42:32) 
etiket konusunda br ek bilgi vereyim. barkod etiketlerin termal ve ribonlu olarak iki çeşidi var. termal baskı bildiğimiz yazarkasa/fax kağıdına basmak gibi ve dayanıklılığı-kalıcılığı düşüktür.

ribonlu denilen tür ise çok ince bir baskı jelatinini ısıtarak üzerindeki tabakayı kağıda aktarmak şeklinde çalışır ve dayanıklılığı çok daha yüksektir, gümüş veya başka renk etikete baskı yapabilir. ucuzdur ama etiketin yanında bu ribon malzemenin de bir maliyeti olur.

bu iki baskının yazıcıları da farklıdır. ve bazı türler her iki etiket tipine de baskı yapabilir.
  • orpheus  (27.05.21 13:38:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.