[]

Toyota Auris’i nasıl bilirsiniz?

2013-2014 model, otomatik vites Auris bakıyoruz. Kullanan, memnun olan, sorun yaşayan, sadece bilgi vermek isteyen olur mu? Dizel/benzinli için yakıt tüketimlerini de paylaşabilirseniz çok mutlu olurum. 10 yıllık ehliyetim var, ama toplasanız 20-25 kez anca araç kullanmışımdır. İlk arabam olacak, alışma sürecini de bu araçla atlatacağım. Doğru bir seçim olur mu sizce? Teşekkürler şimdiden.




 
annemin vardı, vites geçişleri alışana kadar yorucu olabiliyor, klasik debriyaj sistemi kullanıyor ama otomatik atıyor, dolayısıyla bi anda gaz kesiliyor gibi şeyler oluyor bana çok tuhaf gelmişti. ama sonra alışınca gidiyor. yakıtı vs iyi dizelde klasik toyota sorunsuzluğu. göründüğü kadar da küçük değil diye annem satıp yaris almıştı.


  • sipsiyah  (26.05.21 23:01:29) 
2014 model manuel'ini sıfır almıştık. mükemmel araba. 100 bin km yapmamıştır araba gerçi ama sapasağlam.
ne yaktığını daha çok babam biliyordur ama ben çok seviyorum. gözü kapalı alınabilir.

  • bohr atom modeli  (26.05.21 23:01:31) 
2008 dizel/otomatiği var. Vitese alışmak gerekiyor gerçekten, hiçbir sorunu olmadı hamambocegi gibi. Yağını suyunu koy git. Şahsen bana hantal geliyor ancak eşim çok seviyor. 160binde bakımdan bakıma gittim hep sanayiye. Araç almaktaki odağınız ekonomi ise tavsiye ederim.


  • mirty  (26.05.21 23:13:01) 
Geçenlerde bir arkadaş için baktık, 1.0 motorlu olanı denk geldi. 0-100'ü 15 küsür saniye idi, max hızı da 155. Hani tabii bir performans beklemiyorsun ama 15 saniye aşırı yavaş gerçekten, şehir koşullarında çok hantal kalabilir.

Edit: yanlış okumuşum, yaris olacaktı evet. kusura bakmayın.
  • roket adam  (27.05.21 00:13:16 ~ 14:47:55) 
2014 model, 1.4 dizel otomatik kullanıyorum sanırım 3-4 yıl olmuştur. çok memnunum arabadan. vites geçişleri biraz hissediliyor doğru. ses yalıtımı mükemmel değilmiş ama bunu bir süre üst segment bir crossover kullanınca anladım. bu nedenle kıyas doğru değil. 2014 ve sonrası kasanın görüntüsünü çok seviyorum ben. yanlış hatırlamıyorsam kasa 2014 modellerde değişti sonra tekrar ufak bir makyaj geldi. o nedenle 2013 değil de 2014 tercih edin. dizel tabi ki benzinli kadar atik değil, 1.6 benzinlisi de var ama benim için önemli olan yakıt tasarrufu idi.

çok doğru bir seçim bence. şimdiye kadar olanlar; yağ eksiltme uyarısı verdi ama o sıralar uzatılmış garanti kapsamındaydı yaptılar. benimki cam tavan o yüzden de çok seviyorum, ama perde ses yapıyordu onu da servis ücretsiz yaptı. cam tavanlarda perdeden ses gelme sıkıntısı yaşayanlar var benim gibi. yakın zamanda da led farı bozuldu yenisini aldım. 200 tl :( ama 7 yaşındaki arabada çok da anormal gelmedi artık bilemiyorum.

facebookta auris clup turkey ve auris clup turkey (alım-satım) sayfaları var. bir göz atabilirsiniz, yılların auris canavarları var orada. ne sorsanız söylerler.
  • ofelia  (27.05.21 10:05:47) 
@roket adam 1.0 Auris ilk defa duyuyorum. Yaris ile karıştırıyor olabilir misiniz?


  • hrvl  (27.05.21 11:19:01) 
bende üç yıldır (yaklaşık 50 bin km yaptım sanırım) 2013 manuel 1.6 active var, genel olarak memnunum. çok fazla kilometre yapmayacağım ve ikinci elde dizele güvenmediğim için (bakımları düzgün takip edilmezse ileride masraf çıkarma ihtimali daha yüksek) benzinli 1.6 aldım, motorla ilgili sorun yaşamadım hiç sanırım.

burnu biraz alçak olduğu için yakın yanaşma durumlarında biraz alışkanlık gerektirebilir, onun dışında ekstrem bir durumu yok zaten arabanın. görüş konusu fena değil, arka camı göze küçük görünse de yeterli. konfor olarak fena değil, ama bir premium ses yalıtımı yok, 100'den sonra lastik/yol sesi alır içeri, 140-150'den sonra rahatsız edebilir.

manuelin yakıt tüketimi ortalama diyebilirim, ne çok tasarruflu ne de çok müsrif. şehirler arası yolda sakin kullanımda 100 km'de 5,5-6 litre arası, eğer basarsanız veya şehir içinde çok yoğun trafikte kullanırsanız 9-10 litreleri rahat görür. benzinli otomatikte cvt şanzıman olduğu için azıcık daha düşük olur diye düşünüyorum, dizel ise zaten benzinliye göre çok daha tasarruflu.

bagajı çok büyük değil ama bana yetti şimdiye kadar, kesinlikle küçük değil. fakat çocuklu aile iseniz, atıyorum bebek arabası falan taşıyacaksanız daha büyük bagajlı alternatifleri de düşünün derim.

benzinlinin otomatik vitesi cvt'dir, dizelinki ise robotize manuel. yani dizelde sizin yerinize debriyaja basıp vitesi büyüten/küçülten bir mekanizma var, dolayısıyla sarsıntılı olabiliyor vites geçişleri ve alışana kadar rahatsız eder.

bu aracın hiç 1.0 motoru olmadı, roket adam herhalde yaris ile karıştırmış olacak. dizel 1.4, benzinli de 1.33 ve 1.6 motorları var, ve otomatik 1.33'te yok gibi kalmış aklımda. manuel 1.6'nın performansı gayet iyi, kalkışta da seri, sollamaya çıkınca ara hızlanmaları da turbosuz bir araca göre yeterli.

motor mekanik olarak falan o zamanın corolla'sı ile bire bir aynı olduğu için bakım parça sorunu falan yok, ustası bol.

facebook'ta benim görebildiğim auris club'larda satılan araçların fiyatları piyasaya göre epey yüksek, aklınızda bulunsun.
  • barbadoshayrettin  (27.05.21 11:45:36) 
@ barbadoshayrettin detaylı anlatımın için teşekkürler. Araba konusunda çok bilgiye sahip değilim. Ama bu araçta, benzinlide otomatik vitesin manuelden daha az tüketeceğini söylüyorsun sanırım. Doğru mu anladım?


  • hrvl  (27.05.21 14:41:46) 
Ek olarak, piyasada temiz görünen 2013 model, km si max. 100-110.000 civarı olan arabalar 140.000 TL’den aşağı değil. Bu parayı eder mi bilemiyorum onu da.


  • hrvl  (27.05.21 14:42:33) 
evet öyle düşünüyorum. sebebi de, cvt şanzımanın yapısı. muhtemelen ekonomi odaklı olacak ve siz gazı köklemedikçe kurtarabildiği en düşük devirde gitmeye çalışacak.


  • barbadoshayrettin  (27.05.21 19:16:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.