[]

şikayet hakkında

Herkese merhabalar...
Bir devlet kurumunda memur olarak görev yapıyorum. Görev yaptığım bölümdeki yetersizliklerin bir türlü tamamlanamaması nedeniyle çok fazla sıkıntı yaşamaktayım. 6 kişi 10 m2 bile olmayacak alanda görev yapmanın sıkıntısını yaşıyoruz. Bu durumu idareye bildirmeme rağmen kimsenin şikayetimle ilgilendiği de yok.

Tek çare olarak artık CİMER'e başvuru yapmayı düşünüyorum ancak bu durum 657 sayılı kanun çerçevesinde suç teşkil eder mi bilmiyorum. Başıma bir iş gelmeyecekse bu şikayeti gerçekleştirmek istiyorum ancak iş gelecekse ne tür bir iş gelir bu hususta da değerli duyuru halkından bir bilgilendirmeyi talep ederim. Sevgiler, saygılar...

 
Hocam herhangi bir suç teşkil etmez ancak olacağı söyleyeyim. Cimer bağlı olduğunuz kuruma paslar mesajınızı onlarda yalandan bir cevap verir konu kapanır. Sonra bizi niye şikayet ettin diye ensenizde boza pişirirler... Yaşam standartınızda olumlu değişim olmaz.


  • Ufuk  (26.05.21 18:11:40) 
memursan katlanıcan hocam. maalesef.


  • duyurukullanıcısı  (26.05.21 18:16:49) 
Valla @ufugun dediği gibi sana karşı bir tavır alınır ancak bence ise de yarayabilir. Memurlar falan üstlerden gelen her şeyden deli gibi tirsiyor, dolayısıyla o şikayet de bir "acaba bişey olur mu" şeklinde soru yaratır kafalarında. Baksana mesela sende de durum aynı, "şikayet edersem bişey olur mu" sorusunu sen de soruyorsun şu an. O yüzden onlar da böyle düşünüp bişekilde adım atarlar sorunu çözmek için.


  • j r r tolkien hayrani  (26.05.21 18:17:40) 
Ben vatandaş olarak cimerin bir faydasını görmedim. Ben sizi şikayet ediyorum, siz de diyorsunuz ki; yok öyle bir şey. Şikayet kapanıyor.


  • gelmeistemem  (26.05.21 18:34:49) 
Cimerin olayı şikayeti ilgili kuruma ulaştırmak. Yani memur açısından düşünüldüğünde amir atlamamak gerekiyor mesela ama cimere yapılınca o silsile atlanmamış oluyor ve kurumlar arası dolaşıp uygun yere şikayet ulaşıyor.

Çözüm kısmına gelirsek, sizin işinize ne kadar yarar bilemem ama kurum savunmasını yapar ve kendi başını rahatlatacak bir çözüm de üretebilir. Dikkat edin kendi başını rahatlatacak yani öncelik kendisidir, ya bir daha böyle şikayet falan oluşmasın diye ilgili bölümü kapatmak vs gibi de olur duruma uygun başka şey de.

Diğer yandan şikayet sahibinin bilgileri net şekilde paylaşıldığı için sizin şikayetinizi bilirler. Burda da aklıma iki yol geliyor; biri sizi mimleyip bundan sonra o şekilde muameleyle karşılaşmanız ikincisi de sağı solu belli olmuyor diye size temkinli yaklaşmaları. Ancak birinci durum her halükarda ceptedir, orda da güç devreye giriyor.
  • epitaf  (26.05.21 19:38:43) 
bir devlet kurumunda yüklenici firmayız. biri bizi şikayet etmiş cimere. daire başkanı whatsapptan kurumdaki personelime ekran görüntüsünü yollamış. şikayet eden kişinin ismi cismi adresi her şey var nerdeyse. allahtan düzgün, aklı başında bir personelimizde arayıp bana haber verdi, başkana usulünce bir daha böyle bir şey yapmayın demeye çalıştık.

o kadar uzaklar ki usüle uygun davranmaktan, başınıza neler gelebilir, bilemiyorum altan...
  • Phoebe  (26.05.21 20:41:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.