[]

Seslendirmen olmak için nereye başvurmam lazım?

Bir kitap okumak olabilir, şiir olabilir, dublaj, reklam veya hikaye anlatıcılığı olabilir..

Diyeceksiniz ki ek bir eğitimin var mı? Hayır şan dışında bir ses eğitimim yok. Diksiyonum bazen gereksiz düzgün ama onun için de bir eğitimim yok kendiliğinden böyle oldu. Eksiklerim vardır herhalde.

Belki bu haliyle bile iş yapabilirim ama hem eğitimini verip hem de ilgili yerlere yönlendiren yerler varsa onlar bana daha uygun gibi?

Yoksa şuraya şuraya bir mail at, demo isterler, beğenirlerse başlarsın dediğiniz yerler var mı?

Her türlü yönlendirmeye açığım, şimdiden teşekkürler.

 
seslendirme ajanslarına

önce bi dublaj kursuna giderseniz demonunz da olur hazırda, network de olur. ajanstan önce böyle bir kurssa gidin.

dublaj=şan/kulak + teknik + diksiyon + genel entelektüel vizyon demek.
kurslardan bir deneyin (diksiyon kursu değil SESLENDİRME KURSU) sonra bakarsınız.
  • rewlack  (26.05.21 13:24:17) 
Harun Can'ın tavsiye verdiği videolar vardı bakmadıysan


  • Mossy  (26.05.21 14:02:52) 
Federal film akademiyi takip ediyorum instagramdan. Kursları var, bilgi için aradığımda çok ilgilenmişlerdi.


  • Kıllanıcı adı:  (26.05.21 14:23:04) 
imaj, melodika, duygu başara, seslendirme evi gibi ajanslarla görüşebilirsiniz.


  • anten  (26.05.21 15:11:21) 
cok uzuuun seneler once sadece keyif aldigim icin diksiyon, spikerlik ve dublaj egitimi aldim. bir yerlerde ise girme derdim olmadigi icin kafam rahatti ama gozlemlerim sunlar:

-diksiyonunun ne kadar iyi oldugunu dusunursen dusun aslinda cok hata yapiyosun. o egitimden sonra TRT disindaki haberleri, programlari izlerken yapilan teleffuz hatalarina cildiriyodum. yani egitim sart.

-ses tonlamasini ve vurgularini ogreniyosun. dublajlarda, haberlerde, reklamlarda vs senden beklenenler farkli, ona gore sesini ayarlaman gerekiyor.

-bu islere talep cok fazla, arz ise talebe gore az. sesinin ve egitiminin iyi olmasi cok onemli ama bunlardan ziyade "tanidiklar" onemli.

-o zamanlar (bedava) is yapabilmek icin (yani kase olusturabilmek icin) tecrubesiz seslendirmeciler butun gun ortalikta dolaniyolarmis "biri hastalanir da gelemezse, onun yerine ben seslendiririm" diye. simdi nasildir bilmiyorum.

yani neticeye gelirsek, diksiyon egitimi olmadan yapilacak bir is degil. 'kapak atmasi' gercekten cok zor bir sektor ve 'gercek is' alabilmek icin (hele hele reklam gibi) senelerce surunmek gerekiyor. eger ses tonun gercekten anormal derecede kulaga hitap ediyorsa, bu surunme belki olmaz. zira "iyi" kurslarda, sektorle hali hazirda baglantisi olan / hala calisan insanlar var. onlar sana on ayak olabilir.
  • lamartin  (27.05.21 11:57:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.