[]

Espresso yapmak

Merhaba,
Aerobie markasının Aeropress'i çok pahalı, Epinox markasında da var ayrıca.
Bir de Delter diye bir ekipman var.
Bu ekipmanlarla ilgili düşünceleriniz nedir? Hangisini tercih etmeli?

 
Epinox alın geçin hepsi aynı malzeme, hepsi plastik. Aerobie alacaksanız markaya para vermiş olursunuz.
Delter bana göre gereksiz heyecan. İlk çıktığında çok gazladılar ama bildiğin Aeropress işte, dağlar kadar fark yok ikisi arasında.
Ayrıca Aeropress, espressoya daha yakın kahve çıkarır.

Zaten illa espresso içecekseniz Mokapot almayı düşünmez misiniz?
Bunlar arasında espressoya en yakın kahveyi Mokapot verir. Aeropress normal filtreye göre daha yoğun kahve çıkarır ama yine de espressoyla alakası yoktur. Ben Aeropress'i filtre kahve olarak içiyorum, elimdeki kahve aromatik bir kahveyse Aeropress'de yapıyorum biraz daha yoğun olması için. Ama yine de normal filtre içmiş oluyorum aslında.

Edit: Ayrıca Epinox da son zamanlarda güzel ürünler çıkarmaya başladı. Birkaç yıl önce ürünleri fazla taklit ve dayanıksız kalıyordu ama şu an oldukça geliştirdiler.
  • anatomik  (26.05.21 00:24:02 ~ 00:28:11) 
Aeropress espresso yapmıyor. Cok seviliyor, bir ton insan kullanıyor. Bence kullanması ve lezzetli kahve yapması zor bir ekipman. Koyu kavrulmus cekirdekle calismak bence makine disinda zor. Oynamak icin alabilirsiniz, bir sürü farkli tarif var sonucta aeropressler icin.

Delter'i kullanmadım ama o da espresso yapmıyor.
  • buf-e kür  (26.05.21 01:22:37) 
Moka pot biraz deneyim ile espressoya yakın, çok güzel ve lezzetli bir kahve verir. Youtubeda bir sürü guide bulabilirsiniz. Ben Moka pot ile o kadar güzel kahve alıyorum ki espresso makinesi almaktan vazgeçtim.


  • JohnOakley  (26.05.21 01:26:14) 
Aeropress ile espresso yapılmıyor. Yani iki veya üç kat filtreyle basınç artırılabilir ama espresso denemez çıkan kahveye. Ama çok eğlenceli tarifler var ve güzel sonuçlar çıkıyor.

Orijinal olan ile Epinox olan arasında bariz bir kalite farkı var. Evde 5 senedir orijinal olanı kullanıyorum. İş yerine ucuz diye Epinox almıştık, iade ettik. Zaten zevk için kullanılacak bir alet olduğundan en azından işini iyi yapması önemli.
  • lancelot du lac  (26.05.21 11:52:02) 
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Ikea markasının mokapotu var elimde ama ortaya çıkan sonucu beğenmiyorum. Belki benim beceriksizliğimden kaynaklı da olabilir tabi. Bir de bana da kahveyi yakıyor gibi geliyor.
Aeropress güzel yoğun bi aroma veriyordu, bana göre espressoya yakın bir tat veriyor.

  • hold short of the runway  (26.05.21 13:22:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.