[]

Her şeyi yalaması yaşla mı alakalı?

3.5 aylik kopegimiz parkedeki lekeleri, supurgelikleri, esyalari, dambıl demirini, kumaslari vs. vs. her şeyi yalıyor. Tam bir yalamatör.

Kızıyorum arada geri cekiliyor ama hasta olacak aptal yine.

Bu büyüdükçe geçer mi sizce yoksa farklı bir yaklaşım mı izlemek lazım?

 
merhaba

benim köpeğimde de 2 yaşında benzer bir durumla karşılaşmıştık. ağırlıklı olarak metal yüzeyler olmak üzere sürekli olarak bir yerleri yalıyor, yalamaktan yorulsa da kesinlikle durmuyordu. yalama sesinden uyuyamaz hale gelmiştik.

veterineri ile görüştüğümde, mineral eksikliğinden kaynaklanabileceğini söyledi. ağırlıklı olarak büyükbaş hayvanlarda görülürmüş, ancak nadiren köpeklerde de karşılaşıyorlarmış :)

jel kıvamında, diş macunu tüpü gibi bir tüp içerisinde bulunan bir besin takviyesi vermişti. yaklaşık bir hafta boyunca her gün bir parça ekmeğin içine sıkıp verdim, severek yedi. bir hafta sonra da bu yalama durumu kesildi. 2 yıl oldu, tekrar karşılaşmadık. veterinerinize danışmanızı tavsiye ederim.
  • doubletapper  (26.05.21 10:44:29) 
insanlarda da var bu, hatta izmarit yiyenler var. Toprak yiyenler var.

Demir eksikligi ya da baska bisey eksikliginden kaynaklaniyor.
  • divit  (26.05.21 12:24:14) 
mineral eksikligi olmak zorunda degil. el,kol, bacak da affetmeyen bir haldeyse muhtemelen anneden erken ayrildi. boyle bag kuruyorlar. bazen de tuzlu oldugu icin eli kolu yaliyorlar. asiriysa uyarip yalatmayin.

genelde asiri yalama olayi yasla geciyor. kafanizda soru olustuysa ve yaptirmadiysaniz gidip bir kan testi yaptirin. zaten yilda bir ya da iki kez yapilmasi onerilir kan testinin. boylece gidasinda neyi dogru neyi yanlis yaptiginizi da gorursunuz. kedi-kopek hastalanmadan yapacaginiz en iyi sey kan testleri ile zamaninda onlem almak.
  • buf-e kür  (26.05.21 13:10:11 ~ 13:11:18) 
2,5 aylıkken ayrıldı, erken olabilir belki evet el bacak ağız burun da yalamak istiyor. Isırınca kızıyorum hemen çeviriyor yalamaya dönüyor :) Böyle böyle el ısırmalarını azalttım baya ama yalama umarım ilerde geçer. Isırma konusunda dişi de kaşınıyor olabilir, büyük parça koparıyor ve çıkaramıyor diye elinden aldım ısırma oyuncaklarını ama halat oyuncak falan alıp vereceğim bugün, bir de onu deneyelim.

Kan değerlerinde bir şey yoktu. detaylı baktırmıştım. Biraz çocukluktan ve meraktan yapıyor gibi geldi çünkü her şey de yalanmaz ki canım. Umarım geçer şu takviyeyi falan bir sorayım ben de veterinere.
  • ananiyimioguz  (26.05.21 13:16:37 ~ 13:17:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.