[]

Arabaya Marş Verince Gelen Cıyırtı Ne Olabilir?

Merhabalar, bugün arabayla 15 dk kadar avm'ye gittim, 1 saatlik alışverişten dönüp tekrar marş verdiğimde cıyır cıyır sesler geldi. Klima ac açıktı fan da açıktı, onu kapatıp tekrar marş verdim tek kontakta marş aldı. Sesi tarif edemiyorum ama marş motorundan geldi. Daha önce de olamamıştı. Başına gelen var mı?




 
V kayışı sertleştiyse yapar


  • baknedicem  (25.05.21 23:20:37 ~ 23:21:48) 
araba çalıştıktan sonra gelen ihihihihihihi şeklinde (kahretsin yazarak tarif edemiyorum), sanki böyle drift atan arabaların sesi gibi bir ses ise v kayışından geliyor. acil bir problem olmamakla birlikte kısa sürede baktırmakta fayda var.

yok kontağı çevirdin, kıvkıvkıvkıv edeceği yerde cayıııırrt edip çalışmadı, sonra kapatıp bi daha denedin normal çalıştı, bu da marş motoru dişlisi volana tam oturmamıştır, o yüzden de çevirememiştir. ikinci denemede yerine denk geldiği için çalışmıştır. münferit olabileceği gibi marş motorunun dişlisi sıyrılmış da olabilir, baktırmakta fayda var.
  • kibritsuyu  (26.05.21 00:18:32 ~ 11:58:07) 
@kibrit 2. anlattigin gibiydi. bir seferlik oldugunu dusunuyorum, tesekkurler


  • onkiloversemtamamım  (26.05.21 00:25:41) 
avm'ye giderken yolda su birikintisinden geçtiyseniz V kayış ıslanmış olabilir. Bazen ıslanınca kuruyana kadar iğrenç bir ses çıkarır.


  • the kene  (26.05.21 11:19:08) 
cıyırtıyı diyorsunuz. her kontak çevirmede geliyorsa veya çok sıklaştıysa gösterin, kömür temizliği mi öyle birşey oluyor, yapınca düzeliyor. kırk yılda bir ses geliyor benim araçta şimdilik elletmedim.


  • surprise  (26.05.21 15:25:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.