[]

otomatik vites araç ilk sürüş

merhabalar,

3 yıldır manuel vites araç kullanıyorum. otomatik vites vites araba satın aldık. yarın arabayı alıp eve götüreceğim. yaklaşık 10 kilometre şehir içinde sürmem gerekiyor. ilk defa otomatik vites araç süreceğim. youtube'da videolar izledim çok zor gibi gelmedi. sizce ilk sürüşte sıkıntı yaşar mıyım ? verebileceğiniz tavsiye var mı ?


 
sol ayakla frene basmayın yeter başka sıkıntı yaşamazsınız.


  • jelly bear  (25.05.21 22:18:01) 
sanzimani korumak icin vitesi park (p) konumuna almadan once bosa (n) almak gerekiyor


  • tahtakafa  (25.05.21 22:22:21) 
Sol ayak hiç bir işe karismayacak. Başka da bilecek bir şey yok. Sıkıntı yasamazsin.


  • chavezding  (25.05.21 22:22:23) 
sol ayağını olması gereken yere koyarsan sürekli hayali bir debriyaja basarsın özellikle durmaya yakın hızlar da :) Bundan dolayı sol ayağını mümkün olduğunca geride hatta topuğun koltuğun altına gelecek şekilde tut. park füşük hız manevra gibi durumlarda gazı kullanmadan sadece freni bırakarak (ayağın frenin üstünde basmayacak şekilde kalsın) kullan yanlışlık gaz ve freni karıştırmazsın böylece :)


  • captainmrg  (25.05.21 22:28:43) 
hayırlı olsun. hiç yaşamazsınız.

el frenini indirdikten sonra,
-P'den D'ye alırken ayağınız frene basıyor olsun, (belki frene basmadan D'ye geçmiyordur bile bilmiyorum :) )
-D'deyken ayağınızı frenden çektiğinizde araç kendi gitmeye başlayacak küçük bir hızla. Sonrasında birkaç kez bunu tekrar etseniz zaten mantığı hemen anlamış olacaksınız.
- ve sol ayak yorumlarına +1
  • yanginmerdiveni  (25.05.21 22:30:30) 
Sol ayağının üstüne otur arabayı sürerken (bağdaş kurar gibi), hiçbir sıkıntı yaşamazsın.


  • ciagra  (25.05.21 22:32:57) 
İlk kırmızı ışıkta debriyaj yerine freni kökliceksin. sonra alışırsın.


  • rastinon  (25.05.21 22:46:03) 
arkadaşlar otomatik vites arabanın fren pedalı geniş ama ziyadesiyle sağda kalıyor.

ben de 20 senelik manuel vites kullanımının ardından hayatımda ilk defa otomatik araba kullandım, evet ilk kırmızı ışıkta sol ayağımı olamyan debriyaja basma mallığını da yaptım ama frene basmadım, güm diye boşluğa bastım.

sonra alışınca dur bakim lan debriyaj var zannedip frene basarsam nasıl oluyor diye özellikle sol ayağımla frene basmaya çalıştım, yok olmuyor, sol ayağımla frene yetişebilmek için epey yamulup ayağımı sağa doğru uzatmam gerekiyor.

belki arabamın pedal yerleşimi ile ilgili bir şeydir, zira sağ ayak gaz, sol ayak fren kullanan tipler de var, yapabildiklerine göre mümkün, ama ben istesem de yapamadım.

velhasıl bir sorun olmaz, en fazla ilk seferinde sert fren yaparsın, ama sonra hemen alışıyorsun.
  • kibritsuyu  (26.05.21 00:22:46 ~ 00:23:51) 
Kimse yazmamış ama şanzımana göre sürüş değişir. 10 km şehir içinde yukarıdakiler yeterli ama sonrası için şanzımanı öğrenmen gerek. Çift kavramalı şanzıman ile CVT'nin sürüş tekniği farklıdır.


  • prole  (26.05.21 07:50:49) 
Sol ayağını unutman lazım. Genelde kenarda sol ayağı koymak için bir yer yaparlar. Koy oraya, yanlışlıkla frene basan çok oluyor başta manuelden geçerken.

bir de arada elin istemsizce vitese gidebilir refleks olarak ona da dikkat edin. Ben bi kere dalgınlıkla N'ye almıştım arabayı yokuş çıkarken.

Bir de kibrit suyunun dediği gibi vites modlarını falan iyi öğrenmek lazım şanzımanın uzun ömürlü olması için
  • anten  (26.05.21 10:19:29 ~ 10:21:19) 
sol ayağını bağdaş kurar gibi altına almanı öneririm cidden :) onun dışında hiç bir sıkıntı yok. bir de boş bi yerde 0-100 testi yap, ani hızlanmasını falan anla yeter.


  • roket adam  (26.05.21 10:21:33) 
hiç zorluk çekmezsiniz. fren gaz fren gaz. başka birşey yok. benim garipsediğim ayağı frenden çekince aracın kendiliğinden ilerlemesi olmuştu. bu da seyri etkileyen birşey değil. bir de araç park halinde çalıştırdın, D ye geçmek için frene basılı olman gerekebilir.

bir de en son durdun. 1)ayak fren 2)D-> N 3)el freni çek 4)ayağı frenden çek 5)N->P ye al şeklinde sıralaması var. yük şanzıman yerine el frenine biniyor bu şekilde.
  • surprise  (26.05.21 15:28:48 ~ 15:35:21) 
öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim. aracı sağ salim alıp eve getirebildim. sol ayağımı arkaya dayadım. sol ayak hiç pedala gitmedi, çok rahat şekilde eve kadar geldim.


  • derdi dertsizlik olan adam  (26.05.21 21:49:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.