[]

internet bağlatıcam ama cahiliyim, doğru bir şey mi yapıyorum?

Kablonet altyapısı varmış apartmanda. Kablonet bana yeter kampanyası diye bir şey buldum. 16 Mbps'ye kadar sınırsız kablonet fiber internet diyor. Bir de anlog KabloTV diyor.

Tv lazım değil zaten de, 16 mbps nasıl bir rakam? Bunu bağlatıp pingsiz oyun oynarım heralde? Normal değil mi bu hız? Tahayyüt etmeden bir ahaliye sorayım dedim.


 
Yani eh işte.. oyun için önemli olan upload hızın ve söylediğin gibi pingin. Ping süresi ile hız arasında da doğrudan bir bağ yok aslında. 4K film izlerim (stream yani) dersen tıkanabilir. Mümkünse 35mbit falan tavsiye ederim. Tahayyüt değil de taahhüttür o.


  • orient blue  (25.05.21 18:34:56) 
analog kablo tv paket içinde, onu her halukarda verip parasını alıyolar, onun dışında yılda en fazla 2 defa kesilir. çok stabildir bağlantısı.

ücretsiz 3 ay dondurma, taşındığın zaman eğer orada alt yapı yoksa tahhaüt falan ödemeden iptal ettirme gibi özellikleri de var.

10 yıldan fazla kullandım en memnun olduğum servis sağlıyıcıdır kendisi , fiyat olarak da öyle hizmet olarak da.
  • killerbee  (25.05.21 19:21:13 ~ 19:22:09) 
Kablonet altyapi varsa cok iyi. En yükseğinden al gec. 16mbit yetersiz. Telefon interneti bile 50mbitlerde geziyor 4g bağlantıyla.


  • westblack  (25.05.21 19:36:51) 
internetten kablonetin verdiği güncel modemleri araştır.

ben netmaster netmaster kullandım 2 ayrı model 10 sene içinde 4 portlu ve çok iyiydi.

bazen zyxel falan bile olsa dandik modem veriyolar. ona göre onun bilgisini kesin al.
  • killerbee  (25.05.21 19:39:02 ~ 19:39:24) 
kablonet ne kadar stabil bir bağlantı sunuyor bilmiyorum hiç kullanmadım ama günümüz dünyasında 16 mbit pek yeterli değil. ağda başka biri telefondan youtube izlese bile oyun deneyimini etkiler. ping oluşturur. video streaming olayı çok gelişti, hayvan gibi veri çekebiliyoruz artık youtube'da netflixte vs.


varsa altyapı ve imkanın daha üst paketlerden birine girmeni tavsiye ederim. en kötü 30-35 olmalı, mümkünse 100mbit olmalı. netflix içeriğinden en yüksek kalitede faydalanman için en az 20mbit öneriyor mesela. sadece netflix bu.
  • syozkn  (25.05.21 19:49:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.