[]

vegan mönü

vegan deyince aklına falafelden başak birşey gelmeyenler merhaba ! :)
bir davet vereceğim, güzel ikramlar olsun istiyorum.
tabiiki biliyorum sebze yapıp geçmeyi ama aklınıza atıştırmalık veya doyurucu alternatiflerden neler geliyor?

teşekkürler.

 
Zsytinyaglilar + salatalar semizotu havuc enginar vs


  • ala09  (25.05.21 14:45:21) 
Hemen hemen etsiz butun zeytinyaglilar.
Sarma, dolma, otlu seyler…
Patates salatasi
Humus (cesitli humuslar)
  • kuehles blondes  (25.05.21 14:46:32) 
tahinli babagannuş, meze olarak aklıma bu geldi


  • freebird5406_2  (25.05.21 14:49:13) 
mantar kullanarak da tarifler deneyebilirsiniz


  • elma  (25.05.21 14:56:38) 
@elma mantar deyince aklıma geldş, şu dümdüz kolay tarif, mantar sarımsak maydonoz fakat vegan olması için tereyağını tariften çıkarmalı

youtu.be
  • freebird5406_2  (25.05.21 15:06:45) 
Pirasali borek
Sarmisakli yogurtlu havuc

  • nax  (25.05.21 15:25:09) 
@nax
yufka?? :(

  • rewlack  (25.05.21 15:38:48) 
Benim son zamanlardaki en büyük ana yemek favorim vegan lazanya. Barilla lazanya hem vegan hem lezzetli. İç malzemesini de 2 paket mantar ve ıspanakla yapıyorum. Beşamel sos için un, zeytinyağı ve bitkisel süt kullanıyorum. Bir de domates sosu hazırlayıp en üste azcık vegan peynir rendeliyorum ben ama peynir olmasa da olur. Tadı gerçekten çok iyi oluyor bu malzemelerle.

Bildiğimiz düz yufkayla börek yapıp en üstüne yumurta yerine zeytinyağı ve pekmez sürebilirsiniz. Yufka araları için de yine zeytinyağıyla bitkisel süt karıştırıp kullanıyorum ben. İçini de keyfinize göre yeşil mercimekli, patatesli, patlıcanlı vs hazırlayabilirsiniz.

Poğaça, mini pizzalar falan bu tür şeyler de güzel olur. Ben henüz denemedim hiç ama instagram ya da youtube’da güzel tarifler var. Hatta Basit Vegan diye bir kanal var, onun açma tarifini denemişti kardeşim ve bayağı iyi olmuştu. Pizzayı da yine güzel bir hamur hazırlayabilirseniz zeytin, mısır, vegan peynir, biber, domates vs ekleyerek yapabilirsiniz.

Yoğurtlular hariç mezelerin çoğu vegan zaten zeytinyağı kullanınca. Şu an tam da mevsimi olduğu için zeytinyağlı enginar güzel bir seçenek olabilir. Onun dışında fırında sebze, kısır, patates salatası, zeytinyağlı taze fasulye, zeytinyağlı bakla, humus, mantar sote, deniz börülcesi, barbunya pilaki, patlıcan salatası falan bir sürü seçenek var.

Aslında yoğurtlu mezeleri de veganlaştırabilirsiniz ama uğraşmak ister misiniz bilmem. Vegan Bakkal tarzı yerlerde hazır yoğurt satılıyor zaten ama İstanbul’da değilseniz de sadece 3-4 malzemeyle yapabilirsiniz evde. Kaju, limon suyu, su ve besin mayası falan kullanarak yoğurt yapabilirsiniz ama uğraşmak istemeyebilirsiniz ya da zaten gerek yok bence de.
  • ms brownstone  (25.05.21 15:47:01) 
Mobilde editleyemedim ama marketlerde falan satılan yufkaların içeriğine bakarsanız çoğu un, su ve tuzdan oluşuyor sadece. İçeriğine bakarak hayvansal ürün içermeyenlerden alabilirsiniz.


  • ms brownstone  (25.05.21 15:54:32) 
börülce, meksika fasülyesi, buğday, mercimek gibi kurubaklagillerin olduğu salatalar çok hoş oluyor. içine çiğ pancar rendelenebilir, kırmızı biber doğranabilir, çeşitli yeşilliklerle kombine edilebilir. avakado dip sos da çok şanae olur. bizim klasik zeytinyğalılarımız da gayet okey zaten.


  • red g  (25.05.21 15:59:46) 
kimse tatlı yazmamış, irmik helvası da olur


  • vudin  (25.05.21 16:37:47) 
Pırasalı kek(tuzlu), mücver, kinoa salatası, tatlı olarak keten tohumlu incir uyutması.
Tariflerini verebilirim özelden sorarsanız.

  • megalomaniac  (25.05.21 16:44:21) 
vegan denilince karbonhidrat ağırlıklı atıştırmalık çokça var ama bence proteini de unutmayın. baklagillerle bir salata yapıyorsanız içine mutlaka çiğ kuruyemiş de koyun. mesela yeşil mercimekli salata yapıp içine ceviz koyabilirsiniz.

kenevir ya da keten tohumlu, chialı kraker yapabilirsiniz hem protein yönünden hem lifçe zengin olur.

yulaflı kuruyemişli kurabiye yapabilirsiniz.
vegan dondurmayla irmik helvası da çok güzel olur.
  • windymimas  (25.05.21 21:26:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.