[]

diyete spora ragmen kilo almak mi!?!?

bi kac aydir saglikli beslenmeye calisarak 58 kgdan 55.5 - 56 ya kadar indim.
son 1 hafta 10 gundur de tempolu yuruyusle va desteklemeye calisiyorum. gunde 30dk tempolu yuruyus. 10 dk da bacak basen bel icin hareketler yapiyorum. dun bir tartildim 59 ciktim cusss.
hayir aynaya bakiyorum yada millet bakiyor aaa ne guzel kilo vermissin diyor. iki farkli tarti ile tartildim ikisi de 59 kilo. ben neyi yanlis yaptim niye simdi kilo aldim?


 
kiloyu kas olarak almışsındır. formda gözüküyorsan sıkıntı yok.


  • zgrydn  (25.05.21 09:49:41) 
Tartidaki agirlik, sizin icin bir olcu olmasin. Onemli olan vucut kompozisyonu, yani kas ve yag oranlariniz. Dogrudan agirlik olcmek bunlari hesaba katmaz. Kilo alarak daha fit bir vucuda sahip olabilirsiniz, yagdan verip kastan almissiniz. Tebrikler :))


  • invictae  (25.05.21 10:31:21) 
kas kazanımı kolay bişey değil özellikle testo hormonu az olan kadın bireylerde, kas yapmışsındır krdşm mevzuna inanmayın. sizin tempolu yürüyüşle kas kazanmanız imkansız. ya yağlandınız, ya vücut su tuttu ya tartı yanlış. ya da hepsinden azar azar. ölçülerinizi not alın takip edin. bel, basen x cm şeklinde 1 hafta sonra yine aynı şartlar altında yine ölçü alın. günlük tartılma saaatiniz de aynı şartlarda olsun. sabah uyandıktan sonra wc dönüşü tartılın ve ölçüm yapın. akşam yemeğinden sonra hele bi tartılayım demeyin. son günlerde karb ağırlıklı beslenmiş olabilirsiniz. 1 gr carb 2.7 gr su tutar vs. su tüketiminizi arttırın bu günlerde. bazı besinler kişiden kişiye göre farklı reaksiyon veriyor. kendinizi tanımaya çalışın. son günlerde yediğiniz gıdalardan sizi rahatsız eden şişkinlik yapan, çok susatan ürünlerden uzak durun. günlük aldığınız kalori hracadığınızdan az ise. zaten kilo alma gibi bir durum mümkün olamaz. çok büyük istisnalar dışında.


  • Barbell  (25.05.21 10:56:51) 
Kadınlarda kiloda dalgalanmalar olabilir ama 3-4 kilo biraz fazla. Muhtemelen tahmin ettiğinden fazla yiyorsun.


  • arnold schwarzeneger  (25.05.21 10:59:46) 
Sadece tempolu yürüyüş ve bacak basen bel hareketleri yapıyorsanız normal.
Bu hareketlerle kaslanmanız da çok olası değil.

Bir de sağlıklı beslenmeye çalışıyorum diyorsunuz ama insan kendini kandırmaya çok müsaittir. Çevremde kime sorsam sağlıklı beslenmeye çalışıyor:)

Yaşınıza, sağlığınıza ve kilonuza uygun olarak düzenli tüm vücudu çalıştıracak hareketler ve egzersiz programları yapmanız lazım. Kondüsyon, güç kazanma, esneklik kazanma gibi programları birlikte götürmeniz lazım.

Bunun için appler var, ya da bir personal trainer ile destek alabilirsiniz. Daha verimli olur.
  • anten  (25.05.21 15:49:08) 
regliniz geçtiktn sonra bir daka tartılın bende 3 kilo rfilan oynuyor reglin 1 hafta öncesiyle regl sonrası arası.


  • red g  (25.05.21 16:13:33) 
Kadınların o kadar kas koyma ihtimali yok bir erkek bile bir ayda en iyi ihtimalle 200-250 gram kas alıyor oradan hesap edin, su tutmuş olabilirsin kalori hesabı yapmıyorsan kalori açığı vermemiş olabilirsin. Ayrıca sporun kiloya etkisi pek yok, her şey kalori açığına bakıyor.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (25.05.21 16:22:23 ~ 21:28:17) 
günlük kalori açığınızı hesapladınız mı? kilo verdikçe çünkü bunu düzenli olarak hesaplamanız gerekiyor. ben fitekran sitesinden hesaplıyorum. ayrıca egzersiz yapmanız tek başına yağ yakacağınız anlamına gelmez.
yani kalori açığı nedeniyle vücut önce kas ve suyu harcayıp en son yağ yakacağından egzersiz bu süreçte kas kütlenizi korumaya yardımcı olur. kas kütlenizin erimemesi ve daha sağlıklı yağ yakımı için mutlaka aldığınız protein miktarını arttırın.
ayrıca bazı dönemler diyette durgunluk olması normaldir moralinizi bozmayıın. belirtildiği gibi önemli olan kompozisyon yani kas ve yağ oranınız kilodan daha önemli olmalı.
tebrikler aynen devam edin bence =)
  • windymimas  (25.05.21 21:16:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.