[]

Çıldıracağım - bu metnin düzgün hali ne olabilir?

"İstediğin kadar acele ve öncelikli işlerin olsun, hele Neva Bulvarı’na çıkmaya gör, hepsi aklından uçar gider. İnsanların tüm Petersburg şehrini saran ticari olsun diğer gereksinimleri olsun, kendilerini sıkmadıkları tek yer burasıdır. Neva Bulvarı ile Gorskaya, Gorohovaya, Liteynaya, Meşçanskaya ya da diğer caddelerinde karşılaşacağınız kişileri karşılaştırdığınızda Neva Bulvarı’ndakilerin, ister yürüyerek isterse yaylı arabalarıyla uçarcasına gidenler olsun aç gözlülük bencillik konusunda diğerlerinden daha az bencil ve çıkarcı Neva Bulvarı, Petersburg şehrinin her tür iletişim merkezi denebilir."


bilinçli olarak bozulmuş bir metin bu, her kelime her cümleye ait olabilir. sıralı değiller. en düzgün hali ne olabilir sizce?

 
"Çok önemli, ivedi işleri olanlar bile Neva Bulvarı’na çıkar çıkmaz bütün işlerini unuturlar. Tüm Petersburg’u saran çıkar koşuşturmalarının, ticari kaygıların geçerli olmadığı tek yer burasıdır. Neva Bulvarı’nda karşılaştığınız bir Petersburglu;

Morskaya, Gorohovaya, Liteynaya ya da Meşçanskaya caddelerinde karşılaşacağınız bir Petersburgludan her zaman daha az bencildir. Neden derseniz, ister yaya gidiyor, ister kuruldukları kupa arabalarıyla uçuyor olsunlar, bu caddelerde karşılacağınız insanlar gözlerini hırs bürümüş açgözlü çıkarcılardır da ondan…"
  • avatar is back  (24.05.21 23:24:43) 
yazar kaotik dil kullanmış. bu bi yöntem ve çalışır. daha şiirsel görünür. sorun yok yani metinde.


  • pazar gunu seni kilisede goremedim john  (25.05.21 11:27:34) 
İstediğin kadar acelEN veYA öncelikli işlerin olsun, hele BİR Neva Bulvarı’na çıkmaya gör, hepsi aklından uçar gider. İnsanların ticari VE/VEYA diğer gereksinimleri İÇİN , kendileriniN sıkmadıkları???/SIKILMADIKLARI, tüm Petersburg şehrini saran tek yer burasıdır. Gorskaya, Gorohovaya, Liteynaya, Meşçanskaya ya da diğer caddelerinde RASTLAYACAĞINIZ kişilerle karşılaştırdığınızda Neva Bulvarı’ndakiler- HEM yürüyerek HEM DE yaylı arabalarıyla uçarcasına gidenler- aç gözlülük VE bencillik konusunda diğerlerinden daha az bencil ve çıkarcıDIR. BU HALİYLE Neva Bulvarı, Petersburg şehrinin her tür iletişim merkezi denebilir."


  • rewlack  (25.05.21 11:35:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.