[]

Diyarbakır'da Yaşamak

istanbul'da yaşıyoruz. eşim diyarbakır'daki 2 buçuk senelik bir proje için ciddi iş teklifi aldı. kendisi - yurtdışını saymazsak - marmara bölgesinin dışına nadiren çıkmış bir insan. işi çok istedi ama tereddüt etti (benim gitmek istemeyeceğimi düşünmüş). ben zaten evden çalışıyorum. kariyerinde seviye atlayacağını, maddi olarak daha da rahatlayacağımızı, diyarbakır'ın güzel bir şehir olduğunu söyledim. güvenlikle ilgili kaygılanmalı mıyız diye sorunca asker/polis ya da bürokrat olarak gidenlerde biraz stres oluyor ama biz zaten siviliz dedim. gidecek gibiyiz yani.

oraya taşınmak ve orada yaşamak ile ilgili her türlü tavsiyenize ihtiyacımız var.

tşk.

 
Diyarbakır doğunun Paris'idir. Ben birkaç kez gittim. Uyumlu insanlar olduğunuz sürece sorun yaşayacağınızı sanmam. Rahat, modern bir şehir. Ben de İstanbul'dayım 12 senedir. Git deseler giderim yani :D


  • prole  (24.05.21 13:59:19) 
Gidiniz.
Öyle karamsar düşünmeyin.
90 lı yıllardan beri basın yayın yoluyla doğu illeri öyle tanıtıldı ki batıdaki insanlarda artık ölüm o bölgeye has gibi bir algı oluştu maalasef.
Memur ve tayin hakkım olsa hakkari civarını bile isterdim.
  • Erva  (24.05.21 14:14:34) 
Ben hala önyargılıyım. Gitmedim. Bence gidilmez. Yaşanmaz da. Sen insan ayırt etmez, hepimiz insanız dersin. Onlar demeyebilir. Düşünmeden küfürü basıp, kavgaya her zaman hazır insanların çok olduğu bir yer. Atatürk'e saygısızlık sizi rahatsız ederse, sineye çekmeniz gerekebilir. Doğudan gelen bir çok insanla sohbet muhabbet ediyorum. Bilemiyorum bir şeyler eksik. İstanbul'daki hayatını orada yaşayamayabilirsin.

Ben olsam kendimi riske atmam. Hele ki sevdiğim birinin canını asla riske atmam. Para için güvenlik sorunları olan bir yere gidilmemeli.

Doğunun Paris'i derler. Afganistan'ın Paris'i gibi. Uyumlu olursanız sorun yaşamazsınız. Yani insanların suyuna gideceksiniz.
  • Amory Lorch  (24.05.21 14:51:21 ~ 14:53:12) 
Gidin hocam, dönmek istemezsiniz sonra harbi güzel yer.


  • paramolacak  (24.05.21 14:52:52) 
bence gidin. memurum, böyle bi teklif gelse ben giderdim. arkadaş grubumuzla diyarbakırlı bi arkadaşımızla gezmiştik günübirlik. çok sevmiştim. sonrasında "kadın başıma" yalnız gittim gezdim. sıkıntı her yer de var. istanbul'un da ankara'nın da tekin olmayan mahalleleri var. tıpkı her memleketin iyisi kötüsü olacağı gibi. evinizi güzel bi semtten tutun. yemekleri, tarihi yerleri, civar şehirleri gezerek geçer 2.5 sene. temelli gidilecek deseydiniz hayır derdim ama kısa süreliğine bence gayet yaşanılır bi şehir. orda edindiğiniz arkadaşlıklarınızı, sosyal ortamınızı ayrıldıktan sonra çok arayacaksınız.


  • dedim ben sana  (24.05.21 15:03:53) 
gidilir.

ilk iş için 1 günlüğüne gitmiştim, çok şaşırmış çok beğenmiştim. sonrasında da çok gittim.

genelde insanlar üzüle üzüle gidiyor, ayrılırken daha çok üzülüyorlar.
  • safak efendisi  (24.05.21 15:51:12) 
valla istanbul'da yasayan biri istanbul haricinde hic bir yerde guvenlik konusunda kaygilanmamali bence (biraz abartarak soyluyorum tabi) istanbul'da olan garipliklikler ulkedeki hicbir yerde olmuyor baktiginiz zaman.

sonucta 2 bucuk sene, ebediyen oraya tasinmiyorsunuz, o sure icinde cevre illerde gorecek o kadar guzel yerler var ki, ayrica istanbul'dan uzak kalmak omrunuzu uzatacaktir bence kesinlikle. isi, parasini vs detaylarini bilmiyorum ama bence gidilir ben 10 gun kaldim cevre illeri de gezdim ve cok begenmistim 2004 senesinde.
  • bay b  (24.05.21 15:56:28) 
15 yıl diyarbakır'da yaşamış biri olarak cevap vereyim: eğer diyarbakır merkez bölgesine gidecekseniz bence gidin. 2.5 sene idareten yaşanmayacak bir yer değil. evinizin konumunu suriçi, ofis, bağlar gibi yerleden değil de daha sitevari yerlerde (75.yol ve hamravat sitesi civarları) seçerseniz ne güvenlik sorunu yaşarsınız ne bir şey.
şeker bayramında 3 günlük kültür turuyla bölgeye gitmiş insanları dikkate almayın, askeri görevle gitmiş insanları dikkate almayın. milyon insanın yaşadığı bir şehirden bahsediyoruz. kafanızdaki ön yargıları kırın ve hele de üstüne para biriktireceğinizi düşünürsek gözü kapalı gidin.

aynı öneriyi bu şehirlerin merkezleri için de yaparım: antep, urfa, mardin, van, bitlis. bunların yanında muş, bingöl, batman, siirt, şırnak ve hakkari için ise biraz çekimser kalırım ama kırsal ilçelerde kalmayacaksanız sorun yaratmaz.
  • my leave requests  (24.05.21 17:08:40) 
Diyarbakir cok guzel bir sehir, kesinlikle reddetmeyin


  • bradshaw  (24.05.21 17:29:44) 
kardeşim orada polis okulunda okudu. okuldan dışarıya çıkamıyorlardı. bir yerden bir yere helikopter ya da askeri konvoy ile gidiyorlardı. ondan duyduğum kadarıyla güvenlik sorunu hala devam ediyor.

bir de benim eski çalıştığım yerden 2 genç beyaz yaka arkadaşım motosikletle istanbul'dan ege koylarını geze geze güneydoğu'ya gitmişti. ikisini de bıçaklayıp motorunu çalmışlar çocukların. o zamandan beri tereddüt ederim.
  • stewie  (24.05.21 17:39:55) 
diyabarkırlıyım. 14 yaşımdan beridir orada yaşamıyorum ama ailemden dolayı hala bir ayağım oradadır. 2000'lerin başında olsaydık gitmeyin derdim. o zamanlar terör yüzünden ciddi bir güvenlik sorunu vardı. bırakın dışardan geleni, yerli halkı için bile çok zor zamanlardı. fakat uzun zamandır şehir merkezi güvenli. kapkaç vs açısından tabii hala güvenli değil ama istanbul'da yaşıyorsunuz zaten :)

ben çocukken hiç sevmezdim diyarbakır'ı. şimdi ise her gidişimde inanılmaz bir keyif alıyorum. her ne kadar orada doğup büyüsem de kültürü bambaşka geliyor. ön yargılarınızla giderseniz mutlu olmazsınız belki ama gittiğiniz yerin bir kültürünün olduğunu bilerek giderseniz üzülmezsiniz. insanları genel olarak sıcaktır zaten. benim annem çok sosyaldir. herkesle konuşmak, muhabbet etmek ister. istanbul'u da izmir'i de sevmez bu yüzden. çünkü oraların aksine diyarbakır'da bireysel yaşam daha azdır. ailemin oturduğu sitede mesela herkes birbirini tanır, ihtiyacı olduğunda arar yardım ister/eder. ben 5 yıldır istanbul'da yaşıyorum ve komşularımı tanımıyorum bile :D yeni şehirleşen kesimleri güzeldir diyarbakır'ın. apartmanlar birbirine yakın değil ve park bahçe alanları cidden çok fazla. geçici süre için çok rahat yaşarsınız orada. kalıcı olarak olsa ben de gitmem çünkü ikliminden nefret ediyorum. aşırı aşırı sıcak ve kurak.
  • rusalka  (24.05.21 17:56:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.