[]

Tatile nereye gidilir?

Merhabalar, bu pandemi dönemi iyice canlar sıkıldı kafa dağıtmak için tatile gitmeyi düşünüyoruz. Yıllarca Marmaris'e gidiyordum artık değişiklik olsun istedim. Kız arkadaşımla 7 gecelik tatil yapacağımız bir yer düşünüyoruz. Kaş'a yükseldik yerler baktık falan lakin güzel yorumlar kadar kötü yorumlar da var. 2 gün Kalkan'da tatil yaptım diyeceğim lakin 2 gün tatil sayılmaz tam fikir sahibi olamadım. Temmuz ortası-sonu ya da Ağustos başı gibi düşünüyoruz.

O bar senin bu bar benim tipler değiliz. Hoş müzik çalan bir bar ve soğuk bira olan bar tercihimiz. Güzel denizi olan, antik kenti - kültürel mirası olan bir yer de olsun istiyorum, bütün gün denizde yatmak istemiyorum.

Kuşadası sanki olmaz sadece 1 gün geçirdim ama çok sarmadı gibi. Marmaris zaten olmaz çok gittik. Datça güzel lakin 7 gece sıkılırız gibi. Side'ye gitmiştim güzel ama küçük bir yer 7 gece sanki fazla gelebilir. Ege'nin aşağı kısımları ve Akdeniz büyük ihtimal olacak da neresi emin değilim. Sevgili dostlar yardımcı olursanız seviniriz.

 
Kaş, olimpos, adrasan.


  • intihar etsem de kendime gelsem  (24.05.21 01:04:17) 
Datça'da sıkılmazsınız bence, her gün bir bük gezilir akşam da soğuk bira güzel müzik yapıcak yerler mevcut.


  • Jux  (24.05.21 01:04:44) 
7 gece aynı yerde kalmak şart değilse ve arabsa varsa eğer şöyle alternatifler vereyim. Araba varsa hepsinde birer ikişer gece kalabilirsiniz.

1- Assos (Çanakkaleye yakın) (Denize Kadırga Koyunda girin. Kötü bir güne denk gelmezseniz efsane bir deniz sizi bekler.)

Görülebilecek yerler.

Athena Tapınağı
Agora.
Gymnasium ve Bouleuterion.
Tiyatro.
Behramkale Köprüsü
Hüdavendigar Camii.
Antik Liman.

2- Altınoluk (Assostan yarım saat)
(Denizi çok güzel yerler var yine)

Antandros Açık Hava Müzesi
Şahinderesi Kanyonu
Altınoluğa uzak olmayan Adatepe Köyüne mutlaka gidin ve köyün içerisinde gezin. Tepeye çıkın ve bütün egeyi tek bir tepeden izleyin.

3- Ayvalık - Cunda Adası (Assostan maks 1 saat)

Çok anlatmaya gerek yok sanırım, gitmişsinizdir. Gitmediyseniz 2 günü de burada ve çevresinde geçirebilirsiniz.

otelleri.net

4- Ören / İskele Mahallesi / Akçay (Ayvalık'tan 40 dakika)

Ören mavi bayraklı bir sahile sahiptir. Ayvalıktan Akçaya doğru giderken maks. 30 dakikada varırsınız. Örende ucuz bir pansiyonda kalıp bir günü orada geçirebilirsiniz. Oradan İskele Mahallesi 5 dk (gün batımını burada da izleyebilirsiniz) Akçay da taş çatlasa 20 dakika. Ören'in içinde bir kazı alanı var, zaten denize giderken göreceksiniz onu. Akşam canlı müzik yapılan yerler var. Martins Pub'da karşılaşırız bakarsınız, çok güzel gruplar çıkar. Belki karşılaşırız o tarihte oralarda.

Gündüz akçaya da geçebilirsiniz isterseniz gezmek ve bişiler yemek için. Tüm bunlar için 1 gün yeterli.

4-5 geceyi böyle geçirdikten sonra İzmir'e doğru gidersiniz. Bergama tarafında tarihi yerleri de gördükten sonra, kalan 2-3 gecede Foça, Karaburun, Çeşme, Alaçatı artık hepsine gider, kalmak istediğinizde de kalırsınız.



Not: Yazlığım bu yazdığım bölgelere yakın ve heryeri gezdim.

Ama Kaş kadar mutlu etmedi hiçbiri beni.


Not2: Assos'tan başlayarak giderseniz güzergah 1-2-4-3-izmir şeklinde olacak.
Ayrıca hazır Assos tarafından başlamışken, 1 günü de Bozcaada'ya ayırabilirsiniz.
  • la traviata  (24.05.21 01:08:42 ~ 01:16:31) 
Kız arkadaşımla geçen sene kaş-hotel sonne'de kaldık, otel de kaş da güzeldi. Otel tam kaş merkezde yürüyebilirsiniz her yere. Önünde mumi diye bi beach club var, 15tl şezlong ücreti. 75 lira üzeri harcarsanız kişi başı, şezlong bedavaya geliyor. Ortamı iyiydi darlamıyordu sürekli bi şey al diye. Bunda mekanın dolu olmamasının da etkisi olabilir bilmiyorum. Otel de biraz pahalı ve odaları küçük ama çok temiz ve çalışanları çok iyi insanlar kahvaltısı da çok güzel.


  • mg3929  (24.05.21 01:40:00) 
6 sene falan oldu heralde buraya üye olalı 2.defa kullanıyorum ama alıntı yapmayı bilmiyorum ya da yok emin değilim neyse :)

@ koyacağım arkadaşlarım üstüne alınsın lütfen.

@intihar etsem de kendime gelsem çok net konuştunuz ya şaşırdım aslında hiç lafı uzatmadan direkt konumlar.

@jux Aslında Datça'da bulundum Marmaris'e çok gittiğim için 2-3 kere gittim oraya hatta Knidos'a bile gittim :) Koyları gerçekten çok güzel hele Palamutbükü'ye bayılmıştım. Sanki orası gerçekten Belli bir yaşa gelince gidilen ya da influencer olunca gidilen bir yer gibi geliyor. 1 hafta bilemiyorum ya acaba çok mu önyargılıyım :)

@la traviata öncelikle güzel detaylı yorumun için teşekkür ederim. Arabam var lakin 7 gece aynı yerde kalmak şart değil gibi gözükse de sanki şart. Aslında ben isterim her yeri gezeyim hatta göt kadar odada kalıp çok az para harcamak lakin kız arkadaşım biraz bu konuda istekli. Güzel manzaralı bi oda olsun istiyor. 2 günde 1 yer bul kal sonra oradan ayrıl falan onun için sıkıntı olabiliyor biliyorsunuz kadınları :) Asos'a çok gittim gerçekten ama hep öyle baktım hiç Antik şeylerini gezmedim bi limanına indim manzaraya doğaya baktım o kadar. Nasıl olur orası emin değilim. Altınoluk'u biliyorum gittim gördüm de lakin bizim gacı istemez gibi geliyor bana. onun ilerisinde Akçay'da vardır siz de yazmışsınız Çocukluğumda o kadar çok kaldım ki Akçay'ın yeri benim için özeldir ya Akçay'a giderdik ya da Bodrum - Bitez'e. Ayvalık çok güzel yer ama beni sarmıyor orası maalesef :( Pergamon Antik kentine gittim tepede çok güzel bir yer. Hocam yazdıklarınızla tam benim kafadasınız ama tek çıkamıyorum maalesef yoksa ilk önceliğim buralar olur. Bu kadar yazmışsınız sonunda ama yine Kaş demişsiniz :)


@mg3929 hocam pek otelci değiliz açıkçası daire olsun daha iyi olur. Biraz araştırma yaptım Kaş konaklama için pahalı bir yer. gerçekten çok yüksek fiyatlar çekiyorlar anlamıyorum. Kaş kadar manzara gören konaklama yerleri görmedim. Her evin manzarası var neredeyse.
  • neil peart  (24.05.21 01:44:58 ~ 01:50:42) 
Bu durumda yapacaginiz sey basit.

Masaya yumrugunuzu vuracaksiniz ve diyeceksiniz ki;

"Sen nereyi istersen orasi olsun hayatim."

:) iyi tatiller.
  • la traviata  (24.05.21 01:50:13) 
2. tatilimiz olacak geçen sene masaya yumruğumu koyup Marmaris'e gideceğiz demiştim. Bu sene bi hevesli sormayın. İnanılmaz kararsız biri yine bana bırakıyor ama kendi de seçiyor anlamadım hahaha


  • neil peart  (24.05.21 01:52:31) 
antalya kas side koycegiz benim hic hosuma gitmedi..guzel olan yer marmaris ve datca tarafi.
ben de guneye hic inmemistim. isimden sebep egeyi falan biliyorum gezdim oralari ama guneye akdenize gecmedim. sicaklari da sevmiyorum anamurda yazlik var sicak diye hayatimda 1 defa bile gitmedim. o derece sicagi sevmem
cuma gunu is kaynakli marmariste gittim. bi baktim aa aaa datca kas bodrum vs yakin. hep tv'de adini duydugum yerler. dedim gelmisken ben bi sahili turlayayim. eski limanlar antik kentler, marmaristen datca oradan bodrum sonra geri marmaris kas antalya tum sahil ve koylari gezdim. havasi ve insanlari olarak en iyisi bence marmaris. antalya berbat sapir sapir terliyorsun. ha antalya buyuk ve ulasim ucakla vs cok basit, marmarise gitmek icin dalamana iniyorsun falan ama marmarise devam derim zaten cok sakin sadece ukraynalilar var su an. cok sicak da degil.
ben 11'inde bi daha gidecegim. mesela, ama cogu yer kapali onu da belirtmek isterim. marmariste gratisin ve migros jetin oradan tut da icmeler plajina kadar 20 tane mekan ya aciktir ya acik degil. ( sahildeki otellerden bahsediyorum) dogal yer cok var. donerken mesela amazon diye tabela gorduk bi baktik sahane
  • turbo sadık  (24.05.21 08:26:24 ~ 08:44:46) 
Yurtiçi olması şart değilse Ukrayna - Lviv'i düşünebilirsiniz. Gidiş dönüş iki kişi maksimum 2500 TL tutar biletleriniz, ortalama 1000 TL'ye de 4 gece kalabilirsiniz iki kişi...


  • silverleaf  (24.05.21 09:32:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.