[]

Bulaşık makinası şeyleri

1- Tuz kullanmazsam ne olur?
2- Tuz yerine bir taş kullanılıyormuş. Tavsiye eder misiniz?
3- Deterjan olarak kullandığımız şeyler 3'ü bir arada diye satılıyor. Buna rağmen deterjan gözünün yanındaki sıvı alan göze parlatıcı falan adı altında "sıvı bir şey" dökmek gerekiyor mu? Siz kullanıyor musunuz?

(ilk defa bulaşık makinası kullanan cahil)

 
1. Makineye gelen su fazla kireçli değilse tuz kullanmaya gerek olmuyor. Tuz kullanılmazsa bardaklar üzerinde leke oluşur yıkamadan sonra.
2. Bilmiyorum.
3. Üçlü tablet deterjanlarda parlatıcıya gerek yok. Ben kullanmıyorum. Bir sorun olmuyor bulaşıklarda. Zaten bardaklarım parlamasa da olur.
  • himmet dayi  (23.05.21 20:52:55) 
1- tuz suyu yumusattigi icin deterjanin daha iyi cozulmesini sagliyor ve su izi daha az kaliyor.

3- yanda on yikama icin sivi deterjan gozu var. Tabletlerde pek gerek yok. Bir de yaninda ikinci acilan bir kapak var oraya parlatici koyuyorsun kurutma icin iyi oluyor.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (23.05.21 20:58:31) 
1- Makineyi aldığımızdan beri (3 yıl falan oluyor) hiç kullanmadık, başımıza bir şey gelmedi. Bardaklarımız vs. gayet güzel gözüküyor.
2- Hiç duymadım, pas.
3- Oraya da hiçbir şey koymuyoruz. Finish hepsi bir arada ve Pril Gold aldım şimdiye dek, memnunuz.
  • chicha_v2  (23.05.21 20:59:35) 
Geçen hafta makine bozuldu, tamirci geldi yaptı. Giderken tuz kullanmayın, parlatıcı ve deterjan kullanın dedi.


  • sckxyss  (23.05.21 21:06:57) 
Parlatıcı kullanmayınca kupkuru çıkmıyor bulaşık o yüzden parlatıcı kullanıyorum.


  • cilekli krep  (23.05.21 21:11:20) 
1. Oturduğunuz bölgenin suyu çok sert ve kireçli ise tuzu muhakkak kullanın. Yukarıda kullanmayın diyenler olmuş. Kendi evinize gelen suya göre karar vereceksiniz, ezbere değil.
2. Hiç duymadım.
3. 3ü bir arada kullanılırken eğer misafir gelecekse, parlatıcı koyuyorum. Yoksa koymam, ben önemsemem. Sadece güzelce kurumasına yardımcı oluyor
  • mellifica  (23.05.21 21:18:26) 
1. bulunduğunuz şehirde şebeke suyu fazla kireçliyse, deterjan 3'lü bile olsa ilave tuzu mecburen kullanıyorsunuz. tuz kullanmadan bulaşıklar parlak çıkıyorsa ihtiyacınız yoktur.
3. hiç kullanmadım.

  • sanal uyku  (23.05.21 21:19:14) 
Parlatıcı iyidir. Tuz gereksiz. Çiziyor bardakları.


  • westblack  (23.05.21 21:56:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.